Отговори
# 600
самостоятелна ВИП стая - 75 лв.
двойна ВИП стая - 40 лв.
апартамент - 120 лв. /май/

За посещенията не мога да ти отговоря със сигурност. Мисля, че без значение в каква стая си, стават в определените часове.

# 601

В петък съм на отворени врати във Вита. Дано и посещението там да не бъде абсолютно разочарование. Ясно е, че изборът на болница в България е избор на по-малкото зло, но... Sad  Всъщност не толкова битовите условия, колкото организацията и "правилата" ме притесняват.

Каат и аз в петък ще посетя Вита-може да се засечем там ,а пък след това на 24ти ще посетя и Токуда...  Peace

Болките в междукрачието се усилиха и от 3 дни са ужасни - чета,че е от разширяването на тазовите кости  ...но аз ставам като инвалид вече,едвам до магазина ходя..... всеки ден се събуждам с надеждата ,че болката си е отишла ,но уви ..Sad(( Вас наболява ли ви ???Някакви техники има ли за успокояване на болката???

# 602
Palechka_83, ще се радвам да се видим. Аз не се записах за Токуда, защото тя беше краен случай, но сега съжалявам.

За таза - аз също на моменти едва ходя. Чувствам се по-добре след като хубаво се раздвижа - стоя клекнала с разтворени на страни колене и леко пружинирам или се облягам на маса/стена и бавно местя ханша на ляво и дясно без да сгъвам коленете и без да местя краката.

Лека нощ

# 603
  • София

Болките в междукрачието се усилиха и от 3 дни са ужасни - чета,че е от разширяването на тазовите кости  ...но аз ставам като инвалид вече,едвам до магазина ходя..... всеки ден се събуждам с надеждата ,че болката си е отишла ,но уви ..Sad(( Вас наболява ли ви ???Някакви техники има ли за успокояване на болката???

И при мен положението е същото и се влошава с всеки изминал ден...Техники за успокояване не знам, освен раждането Laughing, но гледам да се движа колкото мога повече и като че ли след време поотшумява....  Rolling Eyes

Лека нощ на всички коремчета! Laughing

# 604
И мен напоследък ме боли костта ,но гледам ,че е само като се навеждам ,като клякам...сигурно ще мине чак след раждането ,но хайде да издържим още месец поне  Laughing И аз гледам да се движа много ,честно казано хич неми пречи ,че е студено дори .Ходя по час ,два дневно поне и ми се отразява добре най-вече на настроението  Tired
Четох досега за кърмене и за отчаях  Tired Толкова сложно ми изглежда всичко ,как ще се справям не знам .Елементарни неща не са ми ясни  Tired
Микки и Правда ,искам да задам един много глупав въпрос.
Затрупах се с информация през последните дни ,четох ,препрочитам библиотеката на форума ,книга също чета и уж разбирам за какво става дума.Но има нещо ,което не ми е ясно.Задължително ли е бебето да се храни само от едната гърда ? Понеже ,аз разбирам ,че има предно и задно мляко и ако дам на бебето да суче 10 мин от едната и 10 мин от другата гърда ,рискувам то да поеме само т.нар.предно мляко.Значи ли това ,че на всяко хранене ,трябва да суче само от едната гърда  newsm78
И още нещо...нали казват ,че бебето се слага на гърда не само за хранене ,а и за успокоение - да слуша ударите на сърцето на мама ,да усеща миризмата й  и топлината й и т.н. Възможно ли е винаги като го сложа на гърда ,то да суче .Т.е всяко поставяне на гърда = хранене newsm78 Ако е така ,то къде ще му излезе края newsm78 В смисъл тази стимулация няма ли да бъде причина за хиперлактация?
Извинявам се ,ако ви се сторят глупави въпросите ми ,но точно тези неща не разбирам аз  Confused
Предварително благодаря!

# 605
Здравейте,,мили4ки !  Hug само да се запиша,4е имам още няколко неща да свърша,а съм капнала  Laughing Добре сме,Ивет е послушна и наддава  Heart Eyes
Дан4е ,не мисля 4е постоянно трябва да вадиш цицка ,за да се успокоява беб4ето Simple Smileаз сега като я гледам Ивето,само докато я взема и така се успокоява ,дори и много да е плакала.Те 4увстват май4ината топлина,усещат вси4ко беб4овците!заспива на мен ,като я държа вертикално към гърдите си,ама в  смисъл като съм си с дрехите.Не се шашкай от сега за такива подробности  Hug
 Днес се справих по-добре със шишето и биберона Simple Smileблагодаря ви,мили4ки за подкрепата за уригването ..  Grinning ами и аз така пражя,ако не я 4уя-я тупам пове4е време -към 15-20 мин.за всеки слу4ай,но като се уригне силно ,ми е най-добре!  Mr. Green
лека нощ от мен ,тумба4ета!пазете се и сладки сънища!

# 606
Да ви кажа за Втора градска - един от най-големите плюсове е този, че не пускат по никакъв повод външни лица, защото това е единственото място, в което вътреболничните инфекции са сведени до минимум. Не съм чувала за бебе, родено там, със стафилококи или стрептококи, докато в МД, Шейново и ТК са почти неизбежен "подарък". Освен това в стаите има телевизор, докато в другите АГ-та не и чували за тази екстра.

# 607
Добро утро,
виждам че има и други като мен които броят звезди,
аз вчера бях на поредната ЖК и доки ме зарадва че бебето се е обърнало,то и аз имах последната седмица усещане че е така но не смеех да се радвам,сега ми е по спокойно,едва сега успях да изчета последните 6 стр.(нещо последно време не ми остава време да седна)а какво ли ще стане като се появят малките човечета,темата сигурно ще опустее.

# 608
  • Варна
Хайде и аз да се присъединя към броенето на звездите.  Mr. Green Аз ги броя вече 2 часа и половина. Все си мислех, че ще заспя, но накрая станах да направя един чай пък дано ми се доспи.
Ние, които сме за края на април сме доста облагодетелствани. Постоянно ви чета какви неразположения имате и те след 1-2 седмици и при мен се появяват. Така беше за безсънието и за болките в срамната кост.  Mr. Green Аз ги усещам сутрин като стана или ако съм седяла дълго време. Като стана, обаче, и се раздвижа малко и ми минават. Все още не са така сериозни. Факт е обаче, че откакто започнаха ми отесня бельото и едни дънки.
Оф, ще трябва към 6 и нещо да ставаме, че ще пътуваме и имам усещането, че тъкмо когато съм заспала най-сладко ще звънне алармата.  ooooh!
Аз съм готова с чая и отивам да се гътам.  smile3507

# 609
Много кофти, че има и други неспящи. Аз кашлям като дърт пушач като легна и по някога не мога да заспя или пък се събуждам и се разсънявам.
Миналата бременност не можех въобще да спя през нощта. Към 5-ти месец нещо взе да ми става неудобно, да се въртя, да не мога да заспя и май ми стана навик и до края седях будна по цяла нощ и заспивах чак към 6 сутринта. Всички ми казваха, че бебето ще възприеме моя режим, аз не им вярвах, но после доста си патих от това че не взех мерки овреме.
От първия си ден, до като не навърши година и половина, това диване не заспиваше по-рано от 2 часа през нощта. Винаги е била най-активна късно вечер, а първите месеци въобще не можех да си легна преди 3-4 часа. После като стана малко по-голяма и видя, че е скучно да седи до толкова късно, защото всички си лягат освен почти заспалата й, неспособна да си играе майка, взе да заспива с 1-2 часа по-рано. Много нерви изхабихме в постоянните борби да я приучим да заспива в 10 или 11 часа вечерта. Това е страхотно постижение, въпреки че като кажа на повечето ми познати в колко си ляга са ужасени, че е толкова късно, а аз пъча гордо гърди, че е в горе-долу приличен час.

# 610
Иначе днес си премерих и тумбака, док досега не го беше правила, явно не мисли че е важно и е 93 см...Вие как сте с мерките момичета? малак ми се струва моя сякаш newsm78

Вчера мерих моя и беше 85 см.....а пък на мен ми се струва голям....

# 611
Да ви кажа за Втора градска - един от най-големите плюсове е този, че не пускат по никакъв повод външни лица, защото това е единственото място, в което вътреболничните инфекции са сведени до минимум. Не съм чувала за бебе, родено там, със стафилококи или стрептококи, докато в МД, Шейново и ТК са почти неизбежен "подарък". Освен това в стаите има телевизор, докато в другите АГ-та не и чували за тази екстра.
Калина така я изписаха 2007 от Окръжна б-ца със стафилококова инфекция, после се оказа, че и пикочна и бяха лепнали...та се бях видяла в приключения с прегледи и лекарства........ама това в последствие го разбрах....
За това се насочих към Токуда.....там също не пускат лели, каки и баби да пощипват бебетата.....

# 612
Добро утро момичета  smile3507
Какво е това безсъние което ви гони.Спя по цяла нощ и няма наспиване.Спете сега,че после.......,знаете
Аз да се запиша само,при мен нищо интересно,освен че чакам с нетърпение срещата да побъбрим на живо smile3521
Данче за кърменето и аз имам много въпроси и много не ясни отговори.Смело мога да кажа че опитът ми е.....никакъв.Първия път се изцеждах 2 месеца и му давах от шише,но това си е отрепия.Надявам се сега да имам повече късмет и да ми е по лесно.
Лек ден и до скоро newsm51

# 613
  • Düsseldorf
Добро утро, момичета!
Гледам, при повечето от вас темата за избор на болница е на дневен ред. Да напиша и моето мнение с няколко думи.
При първото си раждане си мислех, че най-важно е да се чувствам добре,   да съм в приятна атмосфера, защото все пак раждането нещо естествено, не болест, от окоято трябва да се лекуваш. Затова взехме ВИП зала в Тина Киркова, мъжът ми беше с мен през цялото време. Въпреки 15-те часа, които изкарах там, не ми беше тягостно - акушерките и лекарката идваха периодично да ни нагледат и да попитат всичко наред ли е, от един момент нататък и да чуят тоновете на бебка, и не са ни досаждали, бяхме и достатъчно далече от предродилна зала, от която обикновено се чуват писъци на ромки, за които викането е по-важно от раждането....
След това обаче се наложи секцио, и честно казано, се радвах, че съм в една от най-старите АГ болници, а не в някоя нова клиника, и целият екип действаше доста професионално и обиграно. Лично според мен, а и според други познати, напр. една акушерка от ТК, най-големият недостатък на много от новите и по-малки клиники е, че нямат чак толкова много опит и при настъпили усложнения в старите, големи и утвърдени болници действат доста по-обиграно. Да не говорим, че на места (примерно за клиниката на Щерев съм чувала, че имат само 2 кувиоза) липсват някои съоръжения, които може и да не потрябват, но ако потрябват все пак е добре да са под ръка...
Освен това като си гушнеш бебето, ти е толкова все тая какво имаш и какво нямаш в стаята, че изобщо не обръщаш внимание на интериора й ... Е, добре е да имаш баня, много ясно, но ВИП отделенията имат навсякъде.. И телевизор имах в моята стая в ТК, противно на това, което пишеше по-горе...
Та, с няколко думи да обобщя - не се шашкайте, това са подробности, на които нито по време на раждането, нито след това ще обръщате толкова внимание.. Сега като отивате само с цел да "огледате", гледате със съвсем други очи, повярвайте ми.
Най-важно е да имате доверие на екипа си, другото не е от особено значение. Е, да, и аз завидях на една приятелка, родила скоро в Щатите, като видях снимките на статя й и приятната, абсолютно неболнична обстановка в нея, но до това не знам кога ще дорастнем - май много вода ще изтече, докато спрат да ни третират като болни, когато отидем да раждаме...
Просто мислете позитивно за самото раждане и подробностите от пейзажа ще изчезнат!  Hug Hug Hug

# 614
Маргарита, е нас с малчо ни изписаха от Втора градска със стефалококова инфекция, но въпреки това съм решила че пак ще раждам там(познавам някои от докторите- лежала съм и в патологията и в гинекологията), а и родилното отделение е ремонтирано.
И аз се присъединявам към неспящите, цяла нощ се въртя и място не си намирам и тези киселини....... а и от няколко дни започнах да повръщам нощно време Sick много неприятно.

Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт