Отговори
# 495
здравейте,
какъв сценарии за раждането преди 4 години  го писах не е истина,на Ивановден събрана родата и аз обяснявам на всички шофьори как се стига до клиниката в която ще раждам(и не съм ходила) само по обясненията на една близка,всичко добре,обаче е зима и всички са на работа и започва едно обсъждане кой за колко време ще успее да стигне до в къщи да ме вземе и закара на 50 км.
Започнаха едни коментари дали времето ще е хубаво или с сняг и стигнахме до извода че единственото ми спасение е да раждам през нощта.
Е така и стана при минус 15 в 10 вечерта ми изтекоха водите,но всичко мина добре.
Сега проблема е същия километрите са отново 50,само че имам още двама шофьори които са почти денонощно на разположение,единствено ме притеснява че по принцип при второ раждане самото раждане може да протече по бързо,но живот и здраве се надявам отново да имам късмет(както и всички вие Hug).

# 496
Малко се поуспокоих, че не съм само аз луда шофьорка Grinning Иначе извън София не чак толкова далече (Тансу, те са 2*65км във всяка посока). И според мен опасността е главно в София град, веднъж като стъпи човек на околовръстното и е по-спокойно.
Типичен пример за ненормалниците в София е на froh, мен дори би ме било повече страх ако трябваше да карам в града.

Според мен сина ми ще трябва да остане с баба си аз като тръгна да раждам, а татито - с мен! След всичко, което чета за отношение към родилките, които отиват сами да раждат без татковците, няма как да ида сама. Даже след прочитане на поредната история се разревах и накарах любимия да обещае, че ще дойде с мен и няма да позволи да ми подмятат разни грозни реплики или да се държат лошо с мене.. (това, разбира се, са хормони, но все пак си трябва опора). Има ли и други, които ще водят татковците с тях? Не, че искам да ми държи ръката и да реже пъпната връв.. просто за собствено успокоение  Thinking

look_ani, стискай крака до последно и си почивай, пък колкото устискаш. Късмет, мила!

# 497
Меган лелеееее, аз все пак стигам до болницата в моите сценарии, не мога и да си помисля да ме изражда мъжа ми в колата  #Crazy Още повече, че Алекс сигурно ще е с нас  Laughing Слава богу на мен ми е лесно придвижването до болницата стига да не е час пик, че тогава само с хеликоптер Sad За няма и половин час в нормално движение и с нормална скорост се стига Simple Smile

Абе то и нашето придвижване не е трудно , но аз съвсем се побърках, знам ли , може и Йоана да трябва да е с нас, ако няма време на кой да я оставим, и все се надявам поне до болницата да стигнем  Praynig Майка ми ме е родила почти по стълбите в болницата към родилното, че е било май на 2 или 3 етаж без асансьор / в Шумен Crazy/ , но все пак съм била 3 раждане, пък дори и тя е стигнала до болницата  Mr. Green Laughing

# 498
Tanya, ние вече се шегуваме, че съпругът ми ще носи в родилното един много стар и внушителен сатър, който се подмята вкъщи  Grinning И ще заплашва, че ще реже пръсти, ако някай си позволи да се държи зле. Не мога да пресъздам етюдите, които ми разиграва, но е много забавно.
Аз също /а и той/ държа да е с мен именно заради отношението на персонала. И се надявам в точния момент да не е мил и възпитан, ако и те не са. Освен това ще съм по-спокойна той да е покрай бебето веднага след раждането, когато аз няма как да следя какво и защо му правят.

Да попитам ходилите на отворени врати в Тина Киркова - допускат ли и бащи? Не мога да разбера защо ги гонят в други болници, особено пък за частта с приказките. Все пак избираме болницата заедно. Много абсурди има  ooooh!

# 499
  • София
В тази връзка, въпрос към мамите с деца - кой ще гледа големите деца, докато раждате, ако мъжът ви кара до болницата или е с вас по време на раждането и т.н.

Ами, майка ми. И по нощите да е няма проблем. Ние живеем в съседни блокове. Таткото с мен. Peace

look ani, леле 20 дена, то не останало. Стискам палци бебо да се задържи колкото му е необходимо! Praynig

Аз отивам да спя, че едвам гледам. Tired

# 500
Здравейте, така и така сте се развихрили сега да пишете повече мами , дето не им е първо раждане - да питам нещо - миналата седмица ходих на лекар и всичко беше ОК, обаче май от същия ден имам от време на време странни пробождания ниско долу - не знам как да го опиша - нещо като пробождащо опъване  newsm78 Уж последно всичко с шийката беше наред, но много е странно, все едно се скъсява и бебчето слиза по-ниско ... Някой чувствал ли е нещо подобно?!?

# 501
Здравейте, така и така сте се развихрили сега да пишете повече мами , дето не им е първо раждане - да питам нещо - миналата седмица ходих на лекар и всичко беше ОК, обаче май от същия ден имам от време на време странни пробождания ниско долу - не знам как да го опиша - нещо като пробождащо опъване  newsm78 Уж последно всичко с шийката беше наред, но много е странно, все едно се скъсява и бебчето слиза по-ниско ... Някой чувствал ли е нещо подобно?!?

Нормално е..
Точно това пишем от около 10тина дни, че с напредване на времето е нормално повече да ни придърпва, боли, да се стяга, контракции и тн.
Бебето става все по-голямо, матката трябва да расте; притиска се вече какво ли не...
Но ако е нещо необичайно и силно като болка и усещане и се тревожиш, по-добре иди на лекар. От форум по-трудно ще научиш точно заради коя от десетките причини боли.
 Peace

# 502
Права си - утре пак си записах час, но питам, защото е доста специфично и странно усещане, различно от тези , за които си говорим тук - в смисъл - ако някой го е изпитал - ще ме разбере.
А и вече започва да ме гони някаква параноя, нищо, че съм с термин в края на Април  Wink А и нашия татко май ще тябва да е извън страната за 1 месец и започвам да си въобразявам, че ще родя със сигурност докато го няма ... от хормоните ще да ми е  Laughing

# 503
  • Варна
И аз си шофирам без проблеми, но отскоро без колан. Аз даже не мога и да се завъртя да го хвана и издърпам. Но съм си джобно гадже с голям корем, та по някое време очаквам да не мога да стигам педалите само и само да има място за корема зад волана  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Мили_ванили, насреща съм за разходки. Само живи и здрави да сме и всичко да е ок. Аз пък често минавам през Балчик. Имам една селска къщичка в Камен бряг и лятото често ходим да се грижим за мястото да не западне, че много си го обичам.
За раждането големи сценарии измисляте.  Laughing На софиянките им е по-напрегнато, защото наистина придвижването е бавно понякога. Аз пък все си мисля, че поне веднъж ще ме върнат. Предполагам, че доста часове преди това ще има признаци на раждане.  newsm78
look ani, че то не останало бе! Стискаме палци.  Peace
Тансу, явно си имала черен ден. Някой път се случва. Аз и да не съм бременна пак съм имала такива дни, дето завъртам страшна драма и като не ми реагират насреща както искам и то става накрая панаир. Дано да мине по-бързо и да се сдобрите - всеки да се извини на другия и да забравите за вчерашния ден.  Hug

# 504
И аз съм от тези ,които все още шофират ,мисля ако всичко е наред ,да си карам до края  ! Юувствам се комфортно зад волана ,не съм свикнала да ме возят ,не мога да си представя сега да звънна на мъжа ми за да ме закара до майка ми ,до някой магазин ,на разходка ...не,хич не е за мен това  Laughing Всички роднини цъкат неодобрително с език ,но шофирането е едно от малкото удоволствия ,които ми останаха и не смятам да се лишавам от него ,нееее Crossing Arms
Ния,такива болки и аз си имам от седмица може би,нормално е все нещо да боли ,придърпва ,стяга.Като станат регулярни ,тогава започвай да се тревожиш  Laughing

# 505
Това с болезненото подръпване и аз го имах с първото дете - тогава гинекологът ми беше казал, че с нарастването на матката се опъват връзките, които я държат. Един вид разтягат се и затова боли/боде ниско долу от едната или другата страна. И то при мен беше в 7-я месец, а не по-нататък, явно след това са се поразтегнали... Ниа, дано всичко е ок.

# 506
момичета, мерси з аподкрепата. знам, че вчерашната ми случка има много общо с хормони. днес сме по-добре, говорим си и е мил с мен. абе, и на него не му е лесно.
аз съм сигурна, че ще раждам през ноща и почти съм сигурна, че няма да устискам до Април. само ми се иска да е след 22 Март, та да е овне. (рибите са ми странни, а и искам да е по-далечко раждането).
Ния и аз имах такива болки миналата седмица - като прерязване ниско долу и тежест. за щастие тогава бях на преглед и се оказа, че имам скъсяване на шийката. дано при теб няма нищо.
look_ani как може да ти каже със сигурност  newsm78. все пак почивай повече и дано устискаш до 9тия.

# 507
Благодаря ви! Е то ще стане ясно  Grinning В краен случай - записала съм си телефоните на вестителките  Wink

# 508
Здравейте
Тансу и аз по едно време бях подвластна на хормоните и се ядосвах за щяло и не щяло и в службата и в къщи, ама вече успявам да се контролирам, като ми прикипи

Не е конкретно към диди666 или Тансу, но съм склонна да споря за вината на хормоните у бременната жена за всичките й проблеми.  newsm78 И че бременната, видиш ли, е един особен случай - така, малко повече чувствителна, раздразнителна, горката  Rolling Eyes
Човек може да се натъкне на всякакви "тактични" люде, които даже е добре да бъдат поставяни на място. Някои от тях роднини, някои колеги.

Аха, Тансу е отговорила, докато пишех  Simple Smile

# 509
Благодаря Ви момичета!
Ще стискам колкото мога !
Ния ако нямаш контракции не се притеснявай за болката - нормално е , защото бебето натежава .Освен това и шийката щом не е скъсена всичко ще е наред! Hug
При мен нещата са малко по - различни -шийката ми е започнала да се скъсява и заглажда и бебчето я натиска допълнително .Имам контракции на всеки час , дори и в легнало положение.
Дано да изкарам до края на февруари ! Praynig
Ани  много се радвам , че двете с Ивето сте добре!Сигурна съм , че ще навакса килцата бързо! Grinning
Да е жива и здрава и все така борбена в живота и да радва мама и татко ! Hug
Лягам да си почивам , че е много важно сега да почивам!
ДО СКОРО!

Общи условия

Активация на акаунт