Машина за хляб-26 част

• 55 805
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Алёнушка мила, "столовые ложки" само аз ги разбирам Joy
Тук са супени мила  bouquet
с.л

# 511
с.л
smile3532 doh  готово, редактирах Embarassed

Лабрекс , спиш ли? Колко голяма чаша? 240 става ли? Май ще меся сега  newsm78 нещо не ми се спи.  Мъже ми каза да си ударя пак главата, да се намести всичко както си беше  Banghead newsm62

# 512
smile3532 doh  готово, редактирах Embarassed

Лабрекс , спиш ли? Колко голяма чаша? 240 става ли? Май ще меся сега  newsm78 нещо не ми се спи.  Мъже ми каза да си ударя пак главата, да се намести всичко както си беше  Banghead newsm62

Точно толкова - 240 мл.  bouquet Те пък мъжете с тия лафове......Моят и той казва, че отвреме навреме жените трябвало да се удрят по главите, че да им се наместят дяволите по ъглите. Иначе се събирали на едно място и жените вършели щуротии ........ Grinning

# 513
Добро утро!

Какво мислите за мулинекс 3000?
Лабрекс, супер рецепти вече имам тествани Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet

# 514
  • Русе
Прочетох цялата информация. за момента съм се спряла на Мулинекс 3000 всичките ми уреди са инокс и бих искала и хлебопекарната да е такава.

Моята е такава. Доволна съм но е от малките и с една бъркалка. За трима големи ни стига но от време на време ме хваща яда че не е голяма. Повечето рецепти са за големи теста а аз се налага да пресмятам наново за моята.

# 515
Добрутро на всички Wink  Снощи правих пак една питка по рецепта на max max mama  .Сложих и сиренце и масълце . Само това остана за снимка.

За десерт заредих един бананов кекс по рецептата на Танита оттук http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post.html  
Добавих му орехи и стафиди . Целият апартамент ухаеше на банани  при печенето. Стана невероятен  Crazy

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 16:40 от boreto_

# 516
  • Разград
И моята машинка е Мулинекс 3000,с две ръце и два крака съм *ЗА*,много,много съм доволна.
Петушкааааа,поздравления.  bouquet Радвам се,че успя.Сега можеш да пробваш и други рецепти за козунак по същия начин на направа.И на мен този козунак на Кети ми беше първият сполучлив в машината.
Альона,стават такива работи,не се притеснявай.Може маята да е била в повече,или тестото малко по-меко.
Борето,страшен си,много ти се радвам на произведенията,браво.И красиви,и апетитни.....   Peace

# 517
Ама момичета,спрете се де!То бива красоти,бива,ама кой ще ми купува нови дрехи?Само като ви гледам произведенията и надебелявам Laughing
Поздравления и за boreto  bouquetМного добре се справяш!
Пуснала съм едно грахамено-типово-пълнозърнесто хлебче за дядо ми и мислих днес нищо повече да не правя,ама след тоя козунак, Петуше ме засърбяха ръцете smile3508Мъжо пак ще мрънка Mr. GreenВашите мъже мърморят ли ви?Моя като ме види да зареждам машинката и му става лошо LaughingАми то ,ако правя само това ,което ни е нужно от тая машинка ще излиза по един хляб на седмица и това е!Бива ли да я оставям така да си почива?? Wink Laughing
Альона,дано не си се ударила много сериозно Hug!

# 518
Борето, голям майстор си! smile3521 Добре, че не си покрай мен, че няма да ми насмогнеш на дрехи newsm03
Max mama, точно за това направих козунака на Кети, защото прочетох старата тема и твоите успешни опити. newsm47
danip , моят мъж не мърмори, но и почти не хапва от творбите ми, освен ако не са здравословни и пак не може да свали грам. Пък и неговото хоби е доста по-разточително от моето - рибар е.
Харесала съм едни марокански питки и това ще е следващото, което ще правя, но по-нататък, че сме се затрупали с тестяни. Дали да пораздам и на съседите?
Альона, дано се съвземеш бързо!

# 519

Цитат
Не разбрах коя програма да използвам , когато искам само да омеся тесто и да втаса ? Ако искам да си омеся тесто за питка по моя рецепта , която после да опека във фурната какво да правя?

kapri z   – 13 програма, месене +  втасване – 1.25мин.

boreto_ добър старт newsm10

# 520

Цитат
Не разбрах коя програма да използвам , когато искам само да омеся тесто и да втаса ? Ако искам да си омеся тесто за питка по моя рецепта , която после да опека във фурната какво да правя?

kapri z   – 13 програма, месене +  втасване – 1.25мин.

boreto_ добър старт newsm10

Зависи от машината - при мен е 7-ма.

# 521
утре смятам да направя кекс по тази рецепта

Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло
200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Но защо ми се струва,че нещо липсва newsm78
Няма никаква течност.
Ако някой знае да помага Praynig

Моля,ако накой го е правил нека ми отговори Praynig

# 522
  • София
с.л

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

Да бе да ... как пък не.

# 523
# 524
  • София
Ами така е като внучката ми виси на врата и аз пиша. Бях се засилил да пиша на ЛС да се посмея с госпожа Стихийно бедствие, като цитирам поста и ама на треснах го тука.
Сега така и така цопнах неканен тук барем да взема да отговоря на няколко питания.

Първо лимонения кекс. Когато нямате течности задължително е захарта да е разбита предварително. Значи ако ме питате мен дори и когато работите с течности и ползвате много захар винаги предварително я разбивайте. Тук в лимонения кекс чета, че основата е масло. То пък задължително трябва да е е меко да не кажа разтопено (в никакъв случай вряло ей, че отидоха яйцата).

Альона това дето ти е спихнало не разбрах какво е, няма и как да ти отговоря защото пък не даваш никакви подробности. И изобщо хайде да се договорим така с всички. Питаме нещо, но нека да предоставим максимална информация за да може другите да се ориентират  и да отговорят. Какво е необходимо когато искаме помощ за приготвяне на тестени изделия:

- рецептата;
- време и условия за втасване;
- програмата на машината.

И накрая за маслените теста. Значи два варианта имате:

- цялата мазнина в тестото и месите - рискове голями, вкус страхотен и ... МНОГО АМА МНОГО МЕСЕНЕ;
- мазнината ще я добавяте на два пъти - аз например една част я тургам в тестото (обикновено 1/3, но вие може да увеличите максимално до 1/2), а другата след това. Как ли ? Лабрекс обикаля тук и да бъде така добра да си даде рецептата за тутманика за да видите за какво говорим, ако не прескочете до темата за питките и ще видите там пък на снимки. Значи месим тестото с много малко мазнина и го пускаме да втаса един път. Сетне го вадим леко го замесваме. Послее разточваме на една голяма кора намазваме я обилно с мазнина. Сгъваме на три. Пак разточваме на кора и пак я мажем обилно с мазнина. Хайде пак на три и пак разточваме, намазваме с мазнина и тоя пък навиваме примерно на руло, усукваме го хубаво и после ... ами после се фукаме с чудните конци, които сме направили.

Знам, знам ... не ми протестирайте, знам че сега ще ми скочите, че не всички може да точите. Повярвайте ми обаче, тук не говорим за точене на кори за баница, тук говорим за леко разточване, колкото да направим един правоъгълник. Пък знате ли какво, ако някой се престраши да ползва тоя начин ще го направим онлайн заедно и после помнете ми думата, с това тесто точилката ще е любимия му инструмент. Ми то горкото (тестото де) просто диша в ръцете ви и е готово да иде на там на където му кажете. Дажа ей така като го погалите и то хоп хоп хоп отива натам накъдето се движи ръката спира и чака следващото погалване (то пък естествено ще е в обратна посока). Ми верно бе ... ми галете го тогава с намаслени ръце и пак ще стане.

Разбира се вие си знаете каква рецепта ще ползвате, но ако ме питате мене винаги комбинирайте твърда с течна мазнина.

ЗАПОМНЕТЕ !!! Няма вариант да получите хубави конци само в машината. И изобщо козунаците и тутманиците не са за машина (е ... естествено ако целта не е да направите някакъв подобен хляб нали).

Ако някой се сърди, че пак съм тук да се сърди на Стихийното бедствие - тя е виновна, че ме предизвика със супените лъжици. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт