Машина за хляб-26 част

• 55 836
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Докладвам: стана чудесно хлебче с тази елда - ситно смляна, нито пресята, нито сварена предварително. Като се има предвид, че го правих и на пълнозърнестата, но бърза програма - абсолютно мързелива работа. Само за мен. Е, за днес толкова. На всички желая приятна и усмихната вечер сред любимите ви хора!

# 391
  • София
Умишлено публикувам този позор, за да знаят Зелмерките, че тази програма води до превтасване на хляба, в резултат може да се изгубиш в кратера им. #Cussing out
Аааа, Жу, без фото не се брои. smile3533 И на мен ми липсват доста хора тук.

Днес пекох хляб по рецептата на Полин с бяло и типово брашно на обикновената програма. Стана вкусен, но със същия кратер. Тестото си беше екстра, наду се много добре и на третото втасване - бух и спадна. По рецепта пишешеше 3 ч.л. суха мая, аз сложих 21 гр. прясна. Дали пък не е била много или програмата не е била подходяща?

# 392
Skiorche , според мен маята ти е била много.12гр са  достатъчни. На мен ми превтаса тестото заради дългата програма.

# 393
  • София
Skiorche, аз на 500 гр. брашно, слагам около 10 гр. прясна мая.  Peace На теб колко ти беше брашното?

# 394
  • Стара Загора
С Мулинекс 5000 съм и моята машина откара в сервиза 3 седмици, дано не се разваля повече. На бързата програма 1:30 правих хляб 750гр. и стана препечен, аз по принцип ги пека на най-светла коричка.

сега мисля как да разделя тази 500г мая на точни дози и за 800г брашно колко мая се слага. Нужно ли е голяма точност или може и на око да се раздели според вас. знам че се съхранява във фризера(ще погледана как става в нета).

42гр жива мая я дават за 2 кг брашно, сметни си на колко да си я разделиш. аз бях взела Юва, и с едно пакетче правих  4 хляба (750гр) с 500гр брашно

# 395
петушка, досега съм пекла няколко пъти по рецептата за пълнозърнест от кн. на НЕО и винаги ми хлътва и е като суров, клисав е иначе е вкусен ти знаеш ли защо е така , имах проблеми и с белия но сега става супер- рецепта -френски

# 396
  • Географският център на България-Габрово
Умишлено публикувам този позор, за да знаят Зелмерките, че тази програма води до превтасване на хляба, в резултат може да се изгубиш в кратера им. #Cussing out
Аааа, Жу, без фото не се брои. smile3533 И на мен ми липсват доста хора тук.

Днес пекох хляб по рецептата на Полин с бяло и типово брашно на обикновената програма. Стана вкусен, но със същия кратер. Тестото си беше екстра, наду се много добре и на третото втасване - бух и спадна. По рецепта пишешеше 3 ч.л. суха мая, аз сложих 21 гр. прясна. Дали пък не е била много или програмата не е била подходяща?

Маята е била много.За това количество тесто е трябвало да сложиш 12 грама мая.Аз от едно кубче 42 грама жива мая правя 3 хляба.

# 397
На мен ми стават чудесни на основната програма, но реших да опитам специалната, защото последния път за малко не му стигна на хляба да получи калпаче.  И този път, за да успее да се надигне добре, сглупих и сложих топла водичка Blush
cveti an, ако искаш, ще ти напиша моята рецепта за пълнозърнест хляб?

# 398
Откакто четох за радиоактивната елда от Украйна, не купувам, защото друга няма. Снабдих се с турски булгур - пилаф и може с него да опитам. И без това остава когато е сготвен постно...
Хлябът ми превтаса и както беше почти долепил капака, вече е със сериозен кратер, пече се и дано поне става за ядене. Това беше единственият ми и последен опит да пека на тази програма.
Олееееееееееееее как може да вярвате на всякакви глупости:)
Каква радиоактивна елда, кой и къде ще я произвежда?
Ха Ха, майка ми живее в Украина и горе долу един път на седмица едът елда, ще и звъна да я питам дали още не е светнала Joy

Бабо Станислава, мисля че може с пълнозърнесто, но вероятно ще трябва да увеличиш маята, понеже и елдата и пълнозърнестото брашно са тежки.
Аз не съм правила с пълнозърнесто.
Ама гледам че пишеш че е станало, дай снимка Praynig

# 399
На мен ми стават чудесни на основната програма, но реших да опитам специалната, защото последния път за малко не му стигна на хляба да получи калпаче.  И този път, за да успее да се надигне добре, сглупих и сложих топла водичка Blush
cveti an, ако искаш, ще ти напиша моята рецепта за пълнозърнест хляб?
Аз искам!
100% пълнозърнест?

# 400
Здравейте  Hug От много време искам и аз да се присъединя към вас в тази тема, но не мога да си избера каква хлебопекарна да си купя  Rolling Eyes Изтървах промоцията на Зелмер, а Мулинекс не могада си позволя  Rolling Eyes Има ли свястна хлебопекарна около 100 лв? Четох за Аляска, но от нета не  мога да намеря дори снимка, а камо ли и повечко инфо за програмите и функциите. Бихте ли ми помогнали или насочили къде да търся  Praynig Благодаря ви   bouquet

# 401
http://media.snimka.bg/5391/017036429.jpg  http://petu6kata.snimka.bg/daily/pekarna.435855.17254792
2 с.л зехтин
1с.л оцет
1с.л мед или захар
300мл айрян или вода + 2с.л сухо мляко
450+ брашно грахам, или смес от каквито имаш
1.5 ч.л мая
1ч.л сол
добавки- мерудии, семена и т.н по желание

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 19:14 от petu6ka63

# 402
  • София
Skiorche, аз на 500 гр. брашно, слагам около 10 гр. прясна мая.  Peace На теб колко ти беше брашното?

Моето беше 680 гр. В книжката ми на Мулинекс пише, че на 3 лъжички суха отговарят 25 прясна мая newsm78 Аз също ползвам прясната мая на Юва. Очевидно не е необходимо в хляба да се слага мая като за погача. Аз като меся погача слагам едно цяло кубче на килограм брашно. Мерси, следващия път ще я намаля. Така и не намерих адекватна таблица за съпоставка на свежа и суха мая Thinking

# 403
  • София
А някой с Мулинекс пробвал ли е да пече някакъв хляб на програмата за безглутенов хляб номер 6? Много ме привлича, че има едно втасване и времетраенето и е 2.20 мин. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 18:59 от Skiorche

# 404
  • София

Суха мая (ч.л.) -  1.0    1.5     2.0     2.5      3.0      3.5      4.0     4.5     5.0     
Жива мая (гр.)  -  12     20      25      30       35       40       50      55      60

Тази таблица за съотношенията жива-суха мая е на дядо хаджия, публикувана на първа страница на Машина за хляб - 25 част . Peace

Общи условия

Активация на акаунт