Машина за хляб-26 част

• 55 785
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Имам въпросче - ако тази вечер приготвя тесто за тутманик (по рецепта на Касиер) и го оставя в хладилника, за да го оформя утре за закуска, дали ще се получи  newsm78 , че ако го почна утре ще стане за обяд.
Действай смело и утре да се похвалиш с резултата. Peace

Тъкмо същото щях да питам за една питка ( с тесто на хляб-постна с мая)-ако утре я повтасаме още веднъж,ще стане ли добре?
Сега втасва в машината,утре да я пека?

Разчитам на компетентен отговор  Flutter и Благодаря  Hug

# 586
  • в обкръжаващия ме хаос
Ооо, супер  Hug Отивам да заредя машинката за вечерна смяна   chef

# 587
  • София
Трапезица, вадиш утре тестото от хладилника и оформяш. Първи вариант-оставаш да втаса и печеш. Втори вариант- оформената питка я слагаш в студена фурна и постепенно увеличаваш градусите /50, 100, 180/, като по този начин правиш втасване и печене заедно.  Peace
Направо слагай тестото в хладилника, няма нужда да втасва сега в машинката.

# 588
То вече доста повтасало в машинката,ще чакам съпружието да го извади,че аз съм само по техническата част  Mr. Green ,той е майстор-хлебаря у нас.
Благодаря  Hug  bouquet

# 589
  • София
Трапезица, вадиш утре тестото от хладилника и оформяш. Първи вариант-оставаш да втаса и печеш. Втори вариант- оформената питка я слагаш в студена фурна и постепенно увеличаваш градусите /50, 100, 180/, като по този начин правиш втасване и печене заедно.  Peace

Я да питам и аз. Няма ли вариант да втаса в хладилника. Купувал съм готово тесто от магазина и на другия ден съм го намирал да не описвам как.

# 590
  • Географският център на България-Габрово

Я да питам и аз. Няма ли вариант да втаса в хладилника. Купувал съм готово тесто от магазина и на другия ден съм го намирал да не описвам как.

Дядо хаджи тестото макар и да се намира в хладлинки то пак втасва.Бавно но си продължава цикъла на втасване.

# 591
Нашата питка вече се пече  Grinning...Мъжът ми голям  мераклия   Grinning

утре ще разказвам генерална репетиция ли беше,или направо ще я носим при свекитата  Hug

# 592
  • София
Втасва в хладилника, да. Но процеса е по-бавен. Аз тестото го слагам в голяма намаслена купа, да има място да си расте. Wink

# 593
  • София
Хайде да покажа едни топли-топли ръжено пшенични питки. Wink

Трапезица , ще чакам да покажеш и твоята питка. Hug

# 594
....Трапезица , ще чакам да покажеш и твоята питка. Hug
То аз ако знаех как....Ама ще разкажа  Laughing
Отиде ми отслабването покрай този подфорум,все вкусотии показвате  Hug

# 595
Ето го първия хляб  Hug Мисля,че е сполучлив 

# 596
  • София
Ето го първия хляб  Hug Мисля,че е сполучлив 
...

Щом ти си доволна, значи наистина е сполучлива.
Мога ли да помоля за линк с по едро изображение, искам нещо да видя.

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 00:06 от дядо хаджия

# 597
Баба Станислава,може и мандаринки.Аз сама си захаросвам коричките-има си рецепта-и в едно бурканче в хладилника/трайност мисля 6 месеца/винаги имам портокалови,мандаринови и моркови-всичко смесено.Слагам в кекс.Козунаци никога не съм правила,но сега с машинката ще се пробвам някой ден.
Как ги правите тези корички, бързо давайте рецептата Heart Eyes Praynig

# 598
Ето го първия хляб  Hug Мисля,че е сполучлив  

ООООО много е добър smile3501
Жалко че не запазих снимки от моя първи хляб преди 3 години, можех да го сложа на първа страница като мотивация за начинаещи, вски поглеждайки моя  хляб щеше да мисли че неговия мноооооооооооого сполучлив Joy
А ся виж какви палачинки мога да правя smile3521

# 599
Писна ми да чакам  Whistling страх ми да не заспа  Mr. Green
Изгоря ми козунака  #Cussing out  Сложих го да се пече и заспах  Rolling Eyes Е сега скочих, но мъже ми осети и преди малко го изкарал. Идва ми да се разрева.

Общи условия

Активация на акаунт