Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 460
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 30
С вечно нереботещ мъж,какво да Ви кажа,все съм в криза.Но сега вече едва издържам с чиста заплата от 390лв.-на държавна работа съм.С две деца.И на пук на кризата,реших ,че трябва нещо да променя,случайно подадох св на добра позиция като продавач-консултант в новооткриващ се мол и взеха,че ми се обадиха и одобриха.Но след 10г. на стабилна работа,макар и недотам доходна,риска го има.Но лично аз съм твърдо решена да излезна от моята криза,дано Господ е с мен Praynig

# 31
Усеща се разбира се, това са й пиковите месеци януари-февруари-март... Слава Богу за сега я усещаме леко, в смисъл такъв, че няма съкратени, намалени заплати... За първа година не съм сигурна какво ще работя след няколко месеца и ми предстой стаж в банка  Tired Изобщо не ми е по сърце, камо ли призвание, но трябва да се подсигуря. И за първа година сигурно ще взема около 600, а не доста добра 4 цифрена заплата в лв.... Ама криза?!

# 32
  • София
Доходите ми се запазиха, въпреки кризата. Просто така съм си направила нещата, че не завися финансово от работодател. Отделно и заплатата се изплаща навреме всеки месец, нямам оплаквания.
Но мъжа ми кара такси - при тях кризата се усети яко. Просто след 19.30 София се изпразва, няма почти никакви клиенти. Оборота декември и януари е по-нисък от отпускарския август.
Дъщерята работи в елитен фриз. салон - не са намалели клиентите и участията в ревюта и ТВ предавания. Но по-малките салони свалиха цените, правят промоции, като цяло са намалели клиентите за маникюр и педикюр.

# 33
Сега май сме малко по-добре от миналата година  Thinking - март месец 2009 мъжът ми беше съкратен  "заради кризата", шест месеца търси работа, беше на борсата, беше в чужбина за месец- пробва се в международния транспорт. И аз бях в яка дупка, не само заради безпаричието, но и защото го нямаше до мен. Моята заплата стигаше да платя вноската по кредита и сметките. Като се върна август месец хвърли куфара и ми каза, че ще направи всичко възможно да не се разделяме дори и да караме с мижави пари...Но, септември му се обадиха от старата работа и сега пак е там, даже има някакво повишение на заплатата ...
Аз все още не смея да се отпусна и да се успокоя, още ми "държат влага" 6те месеца от миналата година... А той вече прави планове за ремонти и т.н.  Tired

# 34
Не е розово и при нас, ама то в наща мила родина кога не сме били в криза. Верно е, имало е и по-добри моменти, но като цяло все нещо не върви.
ДНа мен ми се струва, че след зимния сезон ще са по-добре нещата. А колкото до почивки и т.н., ми не съм ходила на свястно място от мнооого време,/всъшност от времето когато ходих с помощта на мама и татко/ та ако имам възможност и аз бих се похвалила тук там.

# 35
  • София-Варна
Може би зависи кой в каква сфера работи,моя мъж е в строителството и нямат никаква работа.От октомври са постоянно в неплатена отпуска и сме трима само на мойта заплата от 600 лв-със студентка в НБУ.Определено в момента усещаме най-сериозно кризата!Дано скоро да отмине,че е трудно!

# 36
  • София /Абсурдистан
Изобщо не отминава кризата при нас, напротив, даже започна да става по-лошо. Но пък след 2г. бюрократични мъки, получихме накрая лицензи за работа в чужбина и вече стягаме куфарите. Само да е живот и здраве, тази година паля и заминавам. Завинаги и еднопосочно, заедно с цялото домочадие + кучето /и то милото вече си има документи Mr. Green/. Пък там вече каквото сабя покаже. То живота ми мина в кризи, няма какво чак толкова да ме уплаши повече.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 01:50 от Unknown_lady

# 37
У дома ни тресе криза, въпреки, че работим и двамата. Едвам си намерих работа(нищо особено, за която се борих с още 200), но този месец сме отрязани от заплата и аз и мъжа ми. А детето ни пострада и няма да ви казвам колко разходи за лекарства и дори подсилваща храна ни разбиха внимателно планирания бюджет за месеца. Уж сме в голям град, а такава криза ни тресе, че ми е страшно да си помисля какво става по малките градове.. ooooh!

# 38
Кризата е за пореден път да се разграничат още по-ясно богатите от бедните...)
Средна класа няма просто, а сега пък съвсем...
А в малките градове най-силно се усеща.Пиша го,защото съм ти градска Wink и имам лични наблюдения,какво става там.

Какво да става, положението е трагично. Освен работа за продавач-консултанти и търговски представители, друго няма...
От 4месеца си пускам CVто буквално навсякъде....до сега имам 3обаждания...)))))

И там не взимат всеки... Tired С опит и в двете области и пак без работа стоя. Confused
Не виждам да излизаме от кризата.
Unknown_lady,евала!  bouquet Където и да сте едва ли ще е по зле от тука.Браво на такива хора дето си взимат парцалките и се махат.Шапка им свалям.Нека в тази невероятна държава да останат само старци,щот това заслужава.

# 39
  • София
Търсете начин за допълнителни доходи, имам предвид да правите нещо самостоятелно.

# 40
Търсете начин за допълнителни доходи, имам предвид да правите нещо самостоятелно.

Като например?

# 41
Аз не съм излязла от кризата,не да влезна в нея! ooooh!

# 42

Като например?
И аз питам същото.
А и кредити без трудов договор НЯМА! Confused

# 43
Кризата не е отминала и при нас!Да се чудим защо се върнахме?Сега отново си мислим накъде,че в милата Бг ни предлагат заплати на висшисти по 700 лева и трябва да сме благодарни ако имаме работа,мерси!И с криза и без все са назад работите тука!

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 17:15 от tanyatais

# 44
Ох,кризата. #Cussing outПри нас е същата работа.Преди имахме хора през седмицата,а сега максимум 7-8 човека от понеделник до събота.Преди правехме дискотеки петък,събота и неделя,а сега само събота.Пак преди в събота работеха 4 сервитьорки+мен+барман+DJ+ 5-6 охрани,а сега в събота работя сама+1 охрана и DJ-я.
Въпреки това пак скалъпвам някакси да пращам всяка седмица пари на майка и да си плащам сметките.Края на седмицата пак няма париии. smile3511

Общи условия

Активация на акаунт