Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 8

• 49 517
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Защо децата на Али Ръза изпитват такова страхопочитение към баща си?Ясно е,че той и с пръст не ги е докосвал,най-много Хайрието да ги е пляскала,видяхме ,че й иде отръки Mr. Green.Такъв страх се изпитва към родител-насилник,те треперят наистина от страх,какво ще каже той.Пък хем ги е страх,хем пак си правят каквото те си знаят Mr. Green.Та така де,получава ми се разминаване-страх ги е от някого,който никога не ги наранявал физическ,и въпреки този страх,пак не го слушат какво ги съветва и правят обратното на това,което очаква той от тях...Не знам разбрахте ли ме,то така го обясних Blush.

# 241
Rozi-maxi, аз те разбрах и се чудя същото.
И на мен ми е безкрайно странно това непрекъснато криене от него, "Тихо да не чуе баща ви, че ще стане лошо", "Ще видиш сега като научи татко"...  Според мен и майката допринася за това страхопочитание с такива приказки. И хем ги е страх от него, хем си правят каквото си искат. Реално са му се качили на главата...

# 242
Само малко разяснение :

Специално в този случай не е страх или страхопочитание, почит и уважение - да. Аз и др. път съм писала; зависи къде живее семейството u какъв е моделът мy. Все още има семейства, к/о възпитават децата по този Ha4uH - бащата е главата на семействто, неговата дума е закон(makap u caMo npuBuDHo; На мъжа трябва да му е рахат вкъщи; той е работил, умоpил се, уважете му труда като не го натоварвате с домашни сцени. Това е посланието. Хубаво, лошо, това е ... с две думи различно). Споменавала съм, че има семейства, в к/о децата пущаT/пият, но никога няма да запалят/да кажат наздравица в присъствието на бащата/чичото/дядото. Това наистина е от уважение, а не oT страх. Просто разбиранията и начина на изразяване на тази почит и уважание са други.  (**По същия начин, тук има места, където мъж никога няма да заговори жена, а ще иска да говори със съпруга и; или няма да и кажe "добър ден" или да се здрависа с жена. Това е от уважение към жената; не искат да я поставят в ситуация , в к/о мъжът и може да я ревнува. Не казвам дали се съгласявам или не, просто давам инфо.  Да се чете с разбиране, че TR е огромна държава ... държава на нюaнсите, противоположностите и крайностите...  Mожете да станете свидетели на всякакъв вид поведение.Wink

(***И в  др. тема май бях писала : тук патриархатът е само провиден; на практика си е жив матриархат.В няkои прослойки мъжът може да работи и да носи парите, но жената командва.. cо кротце, cо благо(или cо горчиво понякога Mr. Green), върти се, суче се, но в крайна сметка става така както иска жената(кралицата майка).)

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 20:10 от bz

# 243
  • BG
ББ: Голям удар ще е за Али Ръза да получи обратно собствената си бащина къща като милостиня от "великодушния" си зет.
Значи не се е случило това още, ей тука става въпрос за нещо, но ако може някой, който разбира турски да го види, още в началото е 2-3 мин. трябва само да се отделят и ще разберем дали е вярно и дали ще стане така.

# 244
ББ за тези, които искат да видят как Хайрие скубе Ферхунде:
http://www.youtube.com/watch?v=li7ZPYkeAKg&feature=related

Хайрие голяма побойничка, като се сетя как ошамари Неджля, сега пък хвана Ферхунделата за косите....... bash

# 245
# 246
  • Бургас

Хайрие голяма побойничка, като се сетя как ошамари Неджля, сега пък хвана Ферхунделата за косите....... bash
Joy hahaha Party

# 247
  • някъде там и аз незнам
 Popcorn  приятно гледане tv

# 248

"Ах ти, едепсиз-хаирсъз!"   bash  Angry Това го разбрах!  Joy За малко да я измъкне за косата през прозореца на колата.  Joy Горката Хайрие, тая ограда се обърна на Стената на плача за нея.  Cry

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 20:22 от soya-fen

# 249
Фикрет:
-Ще запаля свещ  когато Ферхунде си тръгне!
 Joy
Някой знае ли защо ще има само 1 епизод, така казаха преди филма?

# 250
В програмата от сайта на бтв пише, че два епизода ще дават. Кой го каза това, че ще е само един?

# 251
Много е хубава тази песен, дето преди малко звучеше! Някой може ли да каже за какво се говори в нея?  Praynig

# 252
Тъпия Али Ръза хем няма пари,хем иска той да плаща по годежа.

# 253
Фикрет:
-Ще запаля свещ  когато Ферхунде си тръгне!
 Joy
Някой знае ли защо ще има само 1 епизод, така казаха преди филма?
А?!! ShockedВ програмата пише два! http://www.btv.bg/programa/

# 254
Браво на Фикрет, че не иска да участва в измамата на семейството си по отношение на Джем! Peace За пореден път съм изумена от материализма на семейството. Неджля не обича Джем, но обича неговите подаръци. Ферхунде е супер безочлива, скара Хейрие и Нехир, а казва на Хейрие, че ако не беше скарана с Нехир тя щеше да и помогне за подготовката на годежа. Crossing Arms Naughty Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт