Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли право кредиторът да залепи известие на входната врата на кооперацията за неплатена вноска?
Какви са законните методи, използвани от кредиторите за събиране на дългове?
Какви са последствията от неплащане на вноски по кредит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли право кредиторът да залепи известие на входната врата на кооперацията за неплатена вноска?
Кредиторът няма право да залепи известие за неплатена вноска на входната врата на кооперацията. Това е непрофесионално и може да наруши личните права на лицето, към което е насочено съобщението. Задълженията на физическо лице са проблем между него и финансовата институция, а не за разгласяване пред съседите.
-
Какви са законните методи, използвани от кредиторите за събиране на дългове?
Законните методи за събиране на дългове включват предварително уговорени договорни условия, съдебни процедури и изпълнителни действия, които се уреждат от законодателството. Кредиторите трябва да спазват законовите процедури и да не нарушават правата на длъжниците. Кредиторите използват различни методи за събиране на дългове, като изпращане на писма и бележки, поставяне на стикер върху входните врати или пощенските кутии на длъжниците и обаждания по телефона. В някои случаи те ангажират агенции за принудително събиране, които могат да използват агресивни методи. Тези агенции получават процент от събраната сума. Освен това в някои случаи се прибягва до съдебни действия за събиране на дългове.
-
Какви са последствията от неплащане на вноски по кредит?
-
Какви са методите, използвани от агенциите за събиране на дългове за възстановяване на дължими суми?
-
Какви са последиците от споделянето на лични финансови проблеми с вашите съседи?

Именно за това отказвам да дам пари без дори да знам за какво са и на базата на какво ми ги искатМисля, че е редно щом ми имат достъп до данните и ми искат някаква сума -поне да си направят труда да ми покажат защо ми искат парите!А не от фирмата да ми казват-плащай,но не можем да ти покажем документ а от Глобул да ми казват-при нас не фигурирате,но ако плащате-даите парите на нас , а не на фирмата
. Но поне може да се търси компенсация.

Затова и не е било необходимо нейното съгласие. На практика тя не е длъжник, а само и единствено лице за контакт. Но....пробват се, ако върже.