Великденски пости 2010 !

• 58 995
  • 630
  •   1
Отговори
# 195
  • в резерват
моята идея за днес е качамак - сварява се царевично брашно с вода, като се бърка и след като е готово може да се поднесе с различни добавки - мед, тофу, зеленчуци запечени с малко зехтин и т.н.

# 196
  • Пловдив
Вечерята тази вечер беше по идея на ниара  Heart Eyes- зеленце с ориз, само че кисело. Първо в тенджера с малко вода и доста червен пипер, а после на фурна. Преди да го извадя, полях яденето с малко олио, защото не ми хареса вкуса, а все пак трябваше да го ядат и непостещите вкъщи.

# 197
Здравейте мацки, упс  Embarassed и котарци,
горда съм от себе си, че издържам и до днес строгия пост.  Организма сигурно се адаптира, защото не се събуждам с чуство на глад. Лошото е, че наблегнах на белия хляб, ама от утре като започна с манджичките ще трябва да го намаля. Смятам с пълна сила да се възползвам от рецептите които предлагате, всички са супер.    bouquet  bouquet  bouquet

# 198
........Лошото е, че наблегнах на белия хляб, ама от утре като започна с манджичките ще трябва да го намаля. ........

Не се притеснявай мила  Hug
Аз през всичките години винаги постя самичка и как ли няма да си готвя специално за мен отделна манджичка....Често я карам на зелена салата с царевица, краставица, соев сос и препечени филийки... колко хляб изяждам по време на поста не е истина, а по принцип хляб не ям изобщо, но нито качвам за тия 40 дни килограми, нито и смъквам де Peace

# 199
И аз да се похваля, че се справям със строгите пости Simple Smile ....само дано да може кафе, защото много си го обичам и си го пия, а от понеделник насам и дънките ми станаха широки.

# 200
Аз пък се чудя днес дали ще успея да изкарам на плодова салатка само.  Rolling Eyes Досега още нищо не съм яла, не съм и гладна, но с тия картофи, дето ги ям през едн /да не кажа всеки ден/, няма шанс да ми станат широки дънките скоро....

# 201
  • Кьолн
Здравейте момичета! И аз постя и смятам до Великден. Но определено ми е трудно с рецептите. Благодаря ви ,че пускате разнообразни рецепти! Смятам тия дни да си направя баницата с халва. Желая ви леки пости!

# 202
И аз съм хвърлила око на тази баница и вече сварих сиропа, за да изстива. И понеже съм на вълна баници, ще спретна и един сиромашки зелник. Супата за днес ще е от карфиол.
Хубав ден и приятно готвене!  Hug

# 203
Много вкусна баница става и само с праз (може да се добави и сушен магданоз), аз много я обичам. Другата ми любима съм я писала вече из темите, с праз, кисело зеле и маслини. Утре мисля да направя някаква баница.

# 204
Аз досега не се изкушавам от почти нищо, но ще следя рецептите, които предлагате за разнообразна и постна храна.

# 205
  • София
Уведомявам официално обществеността за тържественото меню за утрешния ми имен ден.  Laughing

Аператив - червено вино от Тунис със салата от боб, червени чушки и царевица;
Предястие - борш;
Ястие - хаджийски фалафели с кисело зеле и праз на фурна;
Десерт - баница с ябълки.

Всички са поканени виртуално нищо че на имен ден не се кани.

Хайде приятен апетит !

# 206
Здравейте момичета и дядо Хаджия,да се похваля и аз, издържах до вчера строгия пост.За мен това е голямо постижение понеже ми е за първи път.Доста си мислех дали ще мога да постя въобще заобиколена в къщи от три гладни вълчета.Оказа се,че не е мисия невъзможна,надявам се да издържа до края.

# 207
Мммммм..., дядо хаджия, аз ще дойда с една бутилка от на татя ми мавруда, за другите не знам  Laughing
Мили хора, има ли и други като мене, дето не могат да готвят без честичко да си опитват? Щото половината ми плънка за зелника свърши вече... Blush
Браво, jessi   bouquet

# 208
  • Пловдив
Девора, аз готвя така  hahaha. Докато приготвя яденето, и вече съм се наяла.
И за да не е само спам, да кажа, че за утре съм планувала тиквички на фурна. Нали от утре може да се ползва олио?

# 209
 Аз да се оплача Cry , вера на обед ядох боб, на вечеря пак боб и днес за обед обрах последния боб, така се точих за една картофена яхнийка вече, по -чорбаливка, а той мъжа ми като разбра, че мога от утре да консумирам олио си поръча боб с кисело зеле, е щях да експлоадирам

Общи условия

Активация на акаунт