Имунологични и генетични проблеми - Здравна каса

• 9 162
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета,
Утре ще имаме среща относно започната инициатива и уточняване посещението на Плевенските имунологични дни.
Срещата ще бъде в Сладкарница "Неделя" ж.к.Илинден бл.129-130Г /Метростанция Вардар, бул."Тодор Александров"/ в 14.00ч.
Всички, които желаят, ще ги очакваме.

# 31
Момичета и аз Ви допкрепям. При първа възможност и аз ще се включа в инициативата.

# 32
  • София
Мери браво за инициативата  Hug
Имате и моята подкрепа, с каквото мога ще помогна.
Мойте генетични и имунологични отклонения са други, но наистина системата е много тромава и препетите са много, за емоционалния аспект и финансовия, всички сме се сблъскали за съжаление  Rolling Eyes

# 33
Браво, Мери!   PeaceАз засега не съм потърпевша от проблема, но подкрепям подетата инициатива. Силно се надявам да е успешна!

# 34
Мери поздравления за инициативата, подкрепям я. С каквото мога ще ви помогна. И аз съм от потърпевшите с имунологичен проблем и назначена терапия с имуновенин и интралипид. Сега съм в процес на инвитро процедура и трябва да направя това вливане.
Надявам се повече пациенти и гинеколози  да се включат в инициативата и да я подкрепят!

# 35
Здравейте момичета,
Обещах да ви информирам за движението на Запитването и ето информацията, която имам до днес:
1.Срокът за отговор на Запитването изтече днес, т.к. е подадено на 11.02.2010г.
2.На 05.03.2010г. проверих къде е разпределено запитването и с каква резолюция /ЗАПИТВАНЕТО Е ПОДАДЕНО ДО ТРИ СТРАНИ, ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ ОТГОВОРА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДПИСАН ОТ ТРИТЕ СТРАНИ ИЛИ ДА БЪДАТ ТРИ САМОСТОЯТЕЛНИ ОТГОВОРА/.
Проведох 11 телефонни разговора със служители от Министерството на здравеопазването /мога да съставя телефонен указател и да го предоставя на Министерството т.к. там нямат реална информация кой телефон за какво отговаря/,като хронологията е следната:
981 0111 - Горещият телефон на Министерството на здравеопазването - НА ТОЗИ ТЕЛЕЛОН НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА НИКАКВИ ПРЕПИСКИ, КОИТО СА ПОДАДЕНИ ВЪВ ВЕДОМСТВОТО, КАКТО И НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРОВЕРЯТ.Препратиха ме на
9301176 - регистратура/канцелария/ -ОТТАМ МЕ ИНФОРМИРАХА, ЧЕ ЗАПИТВАНЕТО Е В КОМИСИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА???????Аз не съм подавала Запитване до тази Комисия, но .....служителката ми отговори, че само това виждала.Препрати ме на телефона на въпросната Комисия
9301313 - на посоченият телефон никой не отговаряше
9301176 - отново попитах регистратурата за номера на лицето, разпределило Запитването.Препратиха ме към Секретариата на тел.
9301122 - оттам НЕ МОЖАХА ДА МИ ОТГОВОРЯТ ЗАЩО Е РАЗПРЕДЕЛЕНО ТАМ ЗАПИТВАНЕТО , НАСОЧИХА МЕ КЪМ 930 1311 И МИ ЗАТВОРИХА ТЕЛЕФОНА.
9301311 - СЕКРЕТАРКАТА на въпросната комисия ме насочи отново към 9301313 г-жа Нинковска, която единствено имала възможност да ми отговори.
9301313 - г-жа Нинковска най-накрая вдигна телефона, като ме информира, че при нея били и двете комисии - за лечение в чужбина и ПОЗИТИВЕН ЛЕКАРСТВЕН СПИСЪК И НЕ МОЖЕЛА ДА БЪДЕ ОТГОВОРНА ЗАЩО ТАКА БИЛО ЗАПИСАНО КАТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В ТЯХНАТА СИСТЕМА.Информира ме, че Запитването било разпределено от доц.Димитров "за отговор в 5 дневен срок"НИЩО ДРУГО НЕЗНАЕЛА, НИТО И КОЙ РАБОТИ ПО ОТГОВОРА!!!!
Реших да проверя дали в Канцеларията на Министъра на здравеопазването /до който също съм адресирала Запитването/ има следа от Запитването.На тел.9301101 - НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ - това е канцелария на Министър.
Реших да проверя при СЪВЕТНИКА НА МИНИСТЪРА -ДОЦ.АСЕН ДУДОВ на тел.9301346 - дали има някаква следа.Секретарката ме информира, че при нея няма данни за преписките до Министъра.
Отново опитах в Канцеларията на Министъра - секретарката вдигна телефона, отговори, че няма никаква инфорамация за нищо, да ПИТАМ РЕГИСТРАТУРАТА ИЛИ СЕКРЕТАРИАТА!!!!!!!!
Днес реших да проверя отново в Регистратура на тел.930133 - информираха ме, че Запитването СЕ РАБОТИ В "ДИРЕКЦИЯ БЮДЖЕТ И СЧЕТОВОДСТВО"!!!!!!
Аз няма се откажа момичета, дори да трябва да проведа още стотици разговори и да изпратя необходимите писма.
Ще изчакам още 1 седмица и ще попитам Началника на Министъра на здравеопазването защо нямам отговор!

# 36
Мога само да те поздравя за направеното, ти си за пример  Hug!
Просто не ми се коментира МЗ  #Cussing out

# 37
A какво следва, ако не се получи отговор за определеното време? Питам, защото не знам какьв е закона (или разпоредбата). Май е крайно време да започнат ськращенията в дьржавната администрация, особено на служители, които нито знаят законите, нито-задьлженията си. Вчера чух по радиото, че от подобна липса на внимание може да се оплачеш при омбудсмана, само, дето не съм сигурна дали и там някоя секретарка няма да забута писмото в някоя миналогодишна папка, или пук да си го подложи под следобедното кафенце...

# 38
Такаааа...док ми предписа или Интралипид 20%, 0,250, или каза, ако го няма - Иммуновенин - 40 амп. и направление (то е формално, т.е. услугата и всичко покрай нея се заплаща) за "Пирогов". Обаждам се на ст. сестра, защото става само с предварителна уговорка, и разбирам, че Интралипид нямали от 2-3 месеца, "няма производство", но пък имали Иммуновенин. Препоръча ми да проверя в аптеките дали има по някакви складове някъде "изостанали" амп., иначе те предлагат следното: закупувам от тях Иммуновенина, който за 40 амп ще ми струва около 450 лв (май цените има са близки до тези на складовете) и давам още 100 за манипулацията. Значи общо - около 550 лв. Ако имаше интралипид, щеше да е малко по-евтино. Звънях в "Торакс". Оказа се, че там вече не извършват такива вливания. Сега чакам да стане обед за да звънна в "Марешки" и да разбера, дали ще могат да ми доставят едното от двете и на каква цена.

# 39
  • София
merry21, браво, момиче! Възхищавам ти се   bouquet

galias, извинявай, при кой лекар си и в коя клиника? Интересно ми е как така ти предписват Интралипид, а ако го няма - Имуновенин? Двете лекарства са доста различни..... И Интралипидът е много по-евтин - 1 литър (това е най-малката опаковка) струваше 20 лева декември месец.  Потърси и други варианти за вливането, 100 лв са много, да ме прощават "Пирогов"

# 40
Момичета,
Запитването продължава да се движи из етажите на МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И КОМИСИИТЕ КЪМ НЕГО.
Обадих се отново в Канцеларията, за да проверя къде е вече Запитването.Отново ми отговориха, че е в Дирекция "БЮДЖЕТ И СЧЕТОВОДСТВО",като поисках телефон, за да говоря с Дирекцията.
На тел. 9301409 отговори секретарката на Директор "Бюджет и счетоводство".Информира ме, че ПРИ ТЯХ НЯМА ПРЕПИСКА С ТОЗИ ВХОДЯЩ НОМЕР.Обясних, че от 11.03.2010г. преписката е заведена в тази Дирекция.Госпожата този път беше любезна и ми предложи да се обадя след 10 минути, за да провери.
След 10 минути - госпожата ме информира, че ПРЕПИСКАТА ИЗОБЩО НЕ Е ИЗДВАЛА ПРИ ТЯХ, ТЕ ИМАЛИ САМО ПЪРВАТА СТРАНИЦА!!!!!!!!! .
Попитах, защо от 5 дни в системата им се води разпределена в тази дирекция и защо имат САМО ПЪРВА СТРАНИЦА, като НИКОЙ НЕ РАБОТИ ПО НЕЯ?Служителката ми отговори "НЕЗНАМ ЗАЩО ТАКА СЕ ВОДИ В СИСТЕМАТА" /този израз май вече ни е познат/, но ме инфорамира, че ЧАКАЛИ ОТГОВОРА ОТ НАЦИОНАЛНАТА КАСА И УТРЕ ОТГОВОРА ЩЯЛ ДА БЪДЕ ПОДПИСАН И ИЗПРАТЕН.При въпрос кой ще подпише отговора, т.к Запитването е изпратено до три страни, тя ми отговори, че ТОВА НЕЗНАЕЛА.Знаела само, че утре ще бъде отговорено!!!!
Абсуридите продължават, но аз им водя хронологията.
Изводите до тук са, че в МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДВРАВЕОПАЗВАНЕТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПИШЕ КАКВОТО ИСКА В РЕГИСТРАЦИОННАТА СИСТЕМА, НО НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ НЯМА СЛЕДА КОЙ КАКВО ПИШЕ И СЪОТВЕТНО НЯМА И ОТГОВОРНОСТ!
Вероятно не са очаквали всеки ден някой да ги проверява какво пише срещу даден входящ номер и след това да търси този, при който е изпратено, а той съответно да бъде учуден, че някой пита за нещо, което той никога не е виждал.
Относно г-жа Нинковска от Комисия за позитивен лекарствен списък - втори ден /петък и понеделник/ тя не отговаря на телефона, а това е единственият телефон за връзка с този комисия и с Комисия за лечение в чужбина /в която комисия за хиляди искания на хора със здравословни проблеми, за които всеки ден е от решаващо значение/.

# 41
Zazzy,  и док ми каза, че едното е по-евтино, но аз проверявах цените, разликата не е фрапираща, зависи от % и количествата, а и като го няма - нямам избор. Вливането трябва да стане до сряда. При Владимиров съм. Стойностите на НК клетките ми са гранични и затова ми е назначено вливането.

# 42
Здравейте,
Наближава срещата по време на Плевенските имунологични дни, която ще се обсъждат и подготвят документите за внасяне в Народното събрание и Министерството на здравеопазването.
Обсъждането на нашата инициатива ще бъде на 30.04.2010г.
Нека който има желание да присъства да ми пише тук или на лично съобщние, за да информирам доц.Конова, както и ако има желаещи да присъстват на всички дни, за да може да им се направи резервация за нощувка.

# 43
Здравейте,
По време на Плевенските имунологични дни проведохме работната среща във връзка с проблема - включване на високо-специализираните изследвания и терапията с Имуновинин в Списъците, с които се покриват част или напълно разходите от Националната здраноосигурителна каса.
Инициативата е подкрепена от имунолози, ендокринолози и инвитро центрове, т.к. тази терапия в много от случайте е съпътстваща при Ин-витро процедура.
Договорихме се да подготвя Становището на пациентите, което да бъде приложено към цялата преписка до Народното събрание и НЗОК.
Ако има момичета от градове извън София, които желаят да съдействат - ще изпратя Становището, за да бъде подписано от пациенти с подобни проблеми, след което съберем всички подписи и изпратим на доц.Конова, за да се докаже подкрепата на пациентите и това, че инициативата е обща - на лекари и пациенти.
За София - ще определим дата и място, на което който иска може да дойде, за да се подпише.
Получих отговор от Комисия по позитивен лекарствен списък и НЗОК.Отговорите са много страници и не мога да го кача тук, който иска мога да му го изпратя по мейла.

# 44
  • Близо до морето :)))
Здравейте съвсем случайно попаднах на тази тема днес, Merry поздравления за това което си направила. Аз също съм едно от тия момичета, на които е предписана терапия след един аборт, от Доц. Конова - вливания на имуновенин, фраксипарин и Аспирин протект през цялата бъдеща бременост. Все още не съм се интересувала за сумата която ще ние необходима, но от това което чета няма да е малка, за съжаление. Подкрепям тази инициатива, дано има адекватно продължение. Успех  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт