Шокиращ фестивал в Дания

• 8 045
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
Чека не може да сравняваме двете неща?  newsm78 То може да си говорим и за някоя месоцентрала в Англия например? Там пък какво клане ли е?  Rolling Eyes

Определено едното е за адреналин, някакви варварски традиции.... Не казвам, че другото е по-малко убиване на животни, но ти ми кажи според теб защо оществото го е приело за нормално, а другото не?

# 31
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не допусках, че темата ще тръгне в такава насока. Изобщо не вярвах, че може да има хора, които да приемат тази варварщина за нормална и че всичко ще се сведе до За и Против вегетарианството. Делфините (както и свинете, между другото) са едни от най-умните животни на планетата. И изобщо се чудя кое ни дава право на нас хората да се изживяваме като богове и да изтребваме цели животински видове.

Това че пуснах тема за делфините не означава, че одобрявам други ритуални убийства на животни (включително и свинските кланета Wink)

Спокойно, и те не я приемат за нормална, никой от тях не би си завел детето на подобно място. Просто има хора,  които обичат да се правят на интересни и винаги да са напреки в подобни теми.

# 32
Нечовешко е това.
Нямам думи , изроди

# 33
Аз не виждам някой да го приема за нормално, но пък чак да скачам и да ги наричам "изроди" , "идиоти", "убийци" и т.н. няма нужда. И аз не оправдавам традицията им, но донякъде ги разбирам. Или, поне се опитвам...

Президентът ни, към коя група го причислявате. Или там е друга ситуация? За мен, все е убийство.

Не казвам, че другото е по-малко убиване на животни, но ти ми кажи според теб защо оществото го е приело за нормално, а другото не?

Странно, нали.  Simple Smile Сигурно, защото специално си създаваме животни, за да си ги ядем после, та е по-малкото зло. Макар че, как ли ще мислим, ако видим, разфасоване на полужива крава в кланица. И то не една. Има и такива филмчета в интеренет. И все пак е различно, нали, защото така ни се иска.

# 34
Кейси, интересно как точно ги разбираш? Познаваш традицията ли? Ако да, разкажи нещо повече за нея, за смисъла и историята й.

# 35
  • В заешката дупка
Спокойно, и те не я приемат за нормална, никой от тях не би си завел детето на подобно място.

Не става дума за това. Аз детето си и на просешко заколение няма да заведа, ама като гледам никой няма желание да рипне срещу нашата си традиция. Къде по-лесно е да се беснее срещу нещо, което е непознато и чуждо.

П.С. Адреналин има и при прасешкото заколение. И ритуал има. И зрители. И държачи. И колячи. Всичко си му е по реда. Ама го приемаме, нали?

# 36
Някои не го приемаме. Винаги ме учудват хора, които говорят от името на всички. ooooh!

# 37
Да, права си, не познавам традицията им в детайли. Защо изобщо се обаждам...

# 38
Защото си решила, предполагам, всеки има право на мнение. Но ми стана интересно това " донякъде ги разбирам".  Thinking

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 17:27 от вселена

# 39
  • В заешката дупка
Не говоря от името на всички, естествено. Но обществен дебат, или поне петиция да има някъде? Което говори за нагласата на обществото ни като цяло. На мен лично ми е много трудно да съдя.... и нашата, и чуждата традиция, която пък съвсем не познавам.

# 40
Някои не го приемаме. Винаги ме учудват хора, които говорят от името на всички. ooooh!

И аз не помня да съм споменала някъде, че го приемам. Напротив - написах, че е еднакво за мен Peace. Само че това, че съм против прасешкото заколение не ми пречи да бъда и срещу касапницата на делфини.

... ама като гледам никой няма желание да рипне срещу нашата си традиция. Къде по-лесно е да се беснее срещу нещо, което е непознато и чуждо.

Срещу това непознато и чуждо нещо са рипнали хора от цяла Европа. В момента нова интернационална група набира членове:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=239583069568&ref=nf

В момента участниците са около 400 000, от всякакви националности.

ЧеКа, не разбирам ти каква позиция защитаваш - че убийствата на делфини трябва да продължат, че трябва да спрем избиването на прасета, че трябва да си мълчим за нещо, срещу което човешката ни същност се бунтува или че си с оригинално и екстравагандно мислене и се разграничаваш от нас? Ако е първото мога да разбера защо защитаваш тезата си. Ако е второто, ще те подкрепя Peace.
Последното нещо, което искам е да превръщам тази тема в място за спор. Това би ме отдалечило от целта, която преследвам.

# 41
Понеже ми стана интересен смисълът на тези масови кланета, влязох в гугъл и прочетох няколко статии. Значи, тук има два много важни момента, които са съществена отлика с нашата коледна традиция: първо, делфините са защитен вид почти в цял свят и второ, кланетата се извършват от тинейджъри, тъй като този акт символизира тяхното възмъжаване и навлизане в света на големите. На някои снимки си бяха снимани деца под 15 години.  Sad

Сайтове и петиции има много, от цял свят, но са на английски.

# 42
  • В заешката дупка
Мисленето ми не е нито екстравагантно, нито оригинално, а рационално. Не мога да съдя нещо, което не познавам. Не мога да бъда лицемерна. Не мога да съм месоядна, пък да роптая срещу клането на животни.

# 43
... кланетата се извършват от тинейджъри, тъй като този акт символизира тяхното възмъжаване и навлизане в света на големите.

Ей това е много тъжно. Светът на големите се символизира с убийство Sad. Не че не е вярно, но защо трябва да го празнуваме Tired

# 44
ЧеКа, а защо тогава няма да заведеш детето си на прасешко заколение? Не е ли лицемерно тогава да яде месо? Одобряваш ли други деца да правят кланета, докато твоето го пазиш от такива? newsm78  

Общи условия

Активация на акаунт