Шокиращ фестивал в Дания

• 8 055
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
Права си, но в нашето положение нямаме какво друго да направим, освен да подпишем петицията и да се погрижим тя да стигне до нашия еврокомисар. Поне такава е идеята на хората, създали групата във Фейсбук.
За повторенията, сигурно е досадно, но ето че има хора, които за пръв път научават за това зверство точно от тази тема. Затова си мисля, че е оправдано понякога да се повтарят подобни теми. Да не говорим, че с темповете, с които се публикуват теми в Клюкарника, просто не е възможно да се проследят всички.

Дори и да е досадно, неприятно, смешно и безпредметно това, което се опитвам да направя, предпочитам да знам, че съм се опитала да променя нещо, отколкото да си кажа, че от мен нищо не зависи Peace

# 16

Дори и да е досадно, неприятно, смешно и безпредметно това, което се опитвам да направя, предпочитам да знам, че съм се опитала да променя нещо, отколкото да си кажа, че от мен нищо не зависи Peace

И дано успеят общите усилия на всички!   bouquet

# 17
  • София
   Отново се извинявам!Не съобразих изобщо, че има хора, които не са ги виждали тези клипчета. Реших,че щом аз съм ги виждала няколко пъти, значи всички са ги виждали. Обещавам, при друга подобна тема, да си замълча. Peace

# 18
  • В заешката дупка
А с какво нашата традиция на коледното прасешко заколение е по различна?

# 19
  • София
С това, че ние после цяла година се изхранваме със свинското месо, докато те оставят месото на брега да изгние. Правят го само за удоволствие от самия акт на убийството. За доказване на мъжество - някакви изкривени разбирания.

# 20
А, когато отваряте поредната консерва риба тон, замисляте ли се за делфините? А, когато ядете скариди и всякакви други "екзотични" риби?

# 21
  • София
А, когато отваряте поредната консерва риба тон, замисляте ли се за делфините? А, когато ядете скариди и всякакви други "екзотични" риби?
Консервата все ще нахрани някой гладен, а това е само за спорта, не ,че са умрели от глад и от това им зависи живота.

# 22
За нас спорт, за тях традиция. Друг пък, който не яде риба, може да те нарече убиец, защото, заради твоята едничка консерва, са умрели една акула и още няколко застрашени вида. Само че, техните трупове не ги виждаме, защото предвидливо ги изхвърлят обратно още от мрежите. И т.н. и т.н.

# 23
  • В заешката дупка
Правят го само за удоволствие от самия акт на убийството. За доказване на мъжество - някакви изкривени разбирания.

Напълно ли си сигурна, че е това и не го ядат? Защото аз не съм ни най-малко.... Видях линковете на фейсбук, ама видях и други неща...

A Whale of a Killing in Denmark -Truth & Fiction

According to a 9/14/2003 BBC News story, residents of the Faroe have been hunting for pilot whales for centuries, giving them valuable food stocks for the winter.   The island has had a Norse settlement since the Viking age (800-900 AD.)

The shore-based hunters in the Faroe Islands of Denmark continue this practice and it is a community effort for storing whale meat and products for the winter. Pilot whale meat and blubber is considered by islanders to be an important part of their staple diet.  The whale meat is never sold, instead it is divided evenly to everyone who wants it.  What ever is left over is donated to the local hospital and senior citizens on the island.  There is very little of the whale that is actually wasted.  The islanders use the blubber for processing oil, the skin for ropes and lines, stomachs for floats, and the esophagus for shoes.  Pilot whales register high in mercury so pregnant mothers are warned against partaking in the meat.

# 24
  • София
ЧеКа, дано да е така и да има поне някакво рационално обяснение за публичните кървави празници. Все пак хората са месоядни (всъщност всеядни) бозайници и ни е в природата за да убиваме за да се нахраним. Това което си мисля, че ще стане някой ден (това в сферата на фантазиите) е че хората ще разберат че е твърде скъпо (от гледна точка на природните ресурси) консумирането на месо, особено всеки ден. То ще се превърне в храна само в определени дни и само за хора, които могат да си го позволят, нещо като черния хайвер, гъшия дроб и френското шампанско. Дали ще доживея да го видя това време не се знае, мъжа ми обаче не вярва на тези ми пророчества.

# 25
Пампита, ще ти призная, че и аз не вярвам в пророчествата ти, макар и да ми допадат като гледна точка.
Не допусках, че темата ще тръгне в такава насока. Изобщо не вярвах, че може да има хора, които да приемат тази варварщина за нормална и че всичко ще се сведе до За и Против вегетарианството. Делфините (както и свинете, между другото) са едни от най-умните животни на планетата. И изобщо се чудя кое ни дава право на нас хората да се изживяваме като богове и да изтребваме цели животински видове.

Това че пуснах тема за делфините не означава, че одобрявам други ритуални убийства на животни (включително и свинските кланета Wink)

# 26
В някоя от предишните теми бях пуснала инфо, че през 2005 г. датското здравно министерство публикува някакъв доклад за завишеното съдържание на живак в месото на делфините и предупреждава, че честата консумация може да навреди на здравето на хората... Та вероятно до 2005 месото все още се е консумирало, след това е останала само традицията... Снимките и голяма част от текстовите материали са станали обществено достояние благодарение на местни хора, които също смятат, че запазването на традицията при тези условия е излишна жестокост... Не са могли да решат проблема на местна почва и търсят помощ отвън...
Фарьорските острови не са член на ЕС и европейските закони не ги вълнуват особено...
За разлика от тях, други народи, които също пазят древните си традиции, са запазили и уважителното си отношение към природата, в смисъл да не вземат от нея повече, отколкото им е нужно за да съществуват... Фарьорците просто демонстрират 'древни' традиции, които обаче не могат да прикрият типични 'бяло' мислене и философия...

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 18:21 от CaveWoman

# 27
Изобщо не вярвах, че може да има хора, които да приемат тази варварщина за нормална и че всичко ще се сведе до За и Против вегетарианството. Делфините (както и свинете, между другото) са едни от най-умните животни на планетата. И изобщо се чудя кое ни дава право на нас хората да се изживяваме като богове и да изтребваме цели животински видове.

Peace Това е направо изрудщина и не се съмнявам, че бедствия ще ни сполитат...просто хората си ги просим  Tired

# 28
А също да добавим и "гордостта" на испанците - убийствата на бикове. Tired

# 29
  • В заешката дупка

Вероятно е това, вероятно е друго или трето. Вероятно разхищават, вероятно си го оползотворяват. Вероятно има противници, вероятно има застъпници. Най-вероятно ми се струва, че никой не е наясно как всъщност стоят нещата, а сте афектирани от кървавите снимки. Сега си представете масово заколение на прасета по Коледа и кървавата баня ако всичко се правеше на едно място... Ама си е нашенска традиция, нали?

Общи условия

Активация на акаунт