ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
polinan добре дошла!

За хемоглобина сте писали толкова много, че няма какво да допълня. Peace

Болки в кръста и аз имам, предимно вечер.

Моите неволи с обрива продължават.Днес бях при една кожна лекарка, която е и алерголог.Оказа се розов лишей!Като ми обясни от какво се получава се сетих как си го докарах до главата. ooooh! Бях си купила един спортен сутиен - червен.Още като го изпрах първия път пусна толкова боя, все едно бях заклала някого.Но въпреки това си го облякох.За един ден носене кожата ми беше почервеняла от боята.Махнах го и повече не съм го слагала, но белята стана.Лошото е, че този лишей се разпространява чрез водата при къпане.Освен , че вече нямам бяло местенце по корема и гърба, започна да плъзва по краката и ръцете.Сега ще трябва да огранича къпането и да се мия внимателно само със слушалката или влажна кърпа.Добре, че е зима. Laughing Изписа ми нещо за мазане, но не можах да го намеря по аптеките.След малко отивам до последната аптека и ако го няма там ще го поръчвам.

# 301
Здравейте и от мен!!!
Отонсно болките в кръста от известно време ги имам,нещо ужасно е. SadОсвен тях имам и болки в гърба и постоянно карам мъжа ми да ме разтрива,поне временно ме облекчава.От 2-3 седмици имам и ужасни изтръпвания на крайниците,краката по-точно.Вечер спя само на страни-на лява или дясна стара и посреднощ се събуждам от тези ужасни изтръпвания в областта на таза и бедрата.
Някоя от вас има ли подобни оплаквания и дали е нормално това newsm78 или е признак за нещо  притеснително

# 302
mamita_desita, аз съм с изтръпане в лявото бедро от самото начало на бременността като това изтръпване е придружено с болка, парене и мравучкащо усещане. От около месец през ноща ми изтръпват и ръцете и само се въртя и мятам да меня позата, за да се размести кръвта. Тази нощ пък се събудих с напълно безчувствена ръка от изтръпване ooooh!
Докторите ми казват, че е нормално, матката расте  и притиска нервите и кръвоносните съдове по гръбнака, освен това кръвообращението е насочено предимно към таза.

# 303
Мен кръста не ме боли толкова колкото краката и то високо в четала отвътре, все едно ще ми се откачат. Особенно когато съм легнала и искам да се завъртя на ляво или надясно.

# 304
За меда с коприва, значи търсиш чист мед и си взимаш от аптеката едно пакетче коприва. Копривата я смилаш и се обърква с меда. Сутрин на гладно по една супена лъжица. На мен предния път само това ми помогна, и въпреки че ми беше доста гадно ядях по 2-3 лъжици. Но нямах време за вдигане на хемоглобина, защото бях в 9 месец и всеки момент можеше да родя, а пак бях с критични показатели на хемоглобина

# 305
MimiBo, мен и чатала ме боли! Mr. Green Все едно съм си разтегнала мускулите ooooh!

# 306
Pepsilight, тази работа със зъбния камък е мн. гадна. От него, а от повечето кръв в тялото ми, така ми кървят венците, че...  Crossing Arms
Джой, спанакът/копривата със сирене и яйце ми е любимо ястие. Винаги съм си мислела, че е турбо полезно, пък виж какво се оказа.
MimiBo, същата работа е и при мен. Все едно съм яздила 3 дни безспир из далечния запад. Аха, да ми се откачат краката от таза  Mr. Green

Да питам и тук, някой нещо знае ли за BREVI? Oще ме трови тази оферта. Ако не е тази, ще е тази тази, ама чуденката е голяма.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 12:12 от jj okocha

# 307
Здравейте и от мен!!!
Отонсно болките в кръста от известно време ги имам,нещо ужасно е. SadОсвен тях имам и болки в гърба и постоянно карам мъжа ми да ме разтрива,поне временно ме облекчава.От 2-3 седмици имам и ужасни изтръпвания на крайниците,краката по-точно.Вечер спя само на страни-на лява или дясна стара и посреднощ се събуждам от тези ужасни изтръпвания в областта на таза и бедрата.
Някоя от вас има ли подобни оплаквания и дали е нормално това newsm78 или е признак за нещо  притеснително

И аз се опитвам да спя само настрани, но от такива схващания и изтръпвания се събуждам посред нощ и се усещам, че съм легнала по гръб.... а преди това никога не спях по гръб.  Thinking

Pepsilight, а аз точно мислех да си записвам час за чистене на зъбен камък  newsm78 , така са ми се подули венците и много ме болят.... ами сега, какво да правя?!!!????  #Crazy

# 308

Вчера си взех и много хубави дънки за бременни (35лв.). В Рени на Колхозния има големи намаления, харесах джинси за 10 лв, но са ми големи повечето неща.

А имаш ли представа дали и в магазина на Ген Колев, ще ги има намаленията? (той нали е същия магазин)

# 309
mayayo - аз също намирам успокоение в спането по гръб, въпреки че преди изобщо не можех да спя така. Но лекарите не препоръчват спането по гръб след 4 мес. на бременността, защото матката се увеличава, натежава и с това се увеличава рискът от притискане на аортата и други кръвоносни съдове. Но тогава на самите нас щеше да ни е зле и едва ли бихме лежали по гръб newsm78

# 310
  • Варна
Досега никога не са ми чистили зъбен камък, преди да забременея ми каза, че все още нямам голяма нужда, но явно и при мен от бременността си оказва влияние. Леко ми кървят венците или по-скоро по -лесно прокървяват. Посъветваме да питам гинеколога си за някакви хапчета с калций.

За другите магазини на "Рени" не мога да кажа, жената ми каза, че започват да шият други модели и затова правят намаления. А дънките не ги взех от там, а от едно магазинче по Вл.Варненчик, като се тръгне от Образцов дом към Камината (пилетата). Има надпис на магазина и манекен с бременелска туника. Другите модели дънки бяха по 25 лв.

# 311

Вчера си взех и много хубави дънки за бременни (35лв.). В Рени на Колхозния има големи намаления, харесах джинси за 10 лв, но са ми големи повечето неща.

А имаш ли представа дали и в магазина на Ген Колев, ще ги има намаленията? (той нали е същия магазин)

Само да вметна, че вчера в един магазин на бул. Вл. Варненчик, близо до Райфайзенбанк имаше дънки за бременни по 25 лв. Peace

Пепси ме изпревари Simple Smile

# 312
  • С-я
jj, имаш ли някакви резултати?
Инак Brevi количките и на мен ми харесаха. ама вече спрях да гледам колички, че да не се разочаровам от моята.
Относно болките в кръста- едно от коремищата и излишните кила са причинени, но го има и фактора неправилна стойка.
В една от книжките за бременни беше казано какво, що да се прави, ама мен още не ме е заболял кръста и не съм запомнила старателно правилната стойка.

Я да питам дамите с опит- какво ще кажете за масаж на перинеума и маслата за мазането му? Някой прилагал ли е и има ли ефект?

# 313
  • Варна
Само да вметна, че вчера в един магазин на бул. Вл. Варненчик, близо до Райфайзенбанк имаше дънки за бременни по 25 лв. Peace

Пепси ме изпревари Simple Smile
Ти си минала покрай магазина тъкмо като мерих дънки, защото мъжът ми на излизане ми каза " Онова момиче с пухкавата черна шапка като чакахме при Балев, мина преди малко".  Mr. Green

# 314
mayayo - аз също намирам успокоение в спането по гръб, въпреки че преди изобщо не можех да спя така. Но лекарите не препоръчват спането по гръб след 4 мес. на бременността, защото матката се увеличава, натежава и с това се увеличава рискът от притискане на аортата и други кръвоносни съдове. Но тогава на самите нас щеше да ни е зле и едва ли бихме лежали по гръб newsm78

И на мен така ми каза доки и че от това притискане падало кръвното....
Аз се притеснявам нещо да не вредя на бебка като лежа по гръб, защото четох..... а намерих го:  Laughing

"Не е комфортно, а и не се препоръчва да лежите по гръб - така тежестта на матката пада върху коремните органи, притискат се и някои важни кръвоносни съдове, от което може да почувствате леко замайване. Затова препоръчително е да спите на лявата страна. Сложете и възглавничка между краката си. Това положение ще улесни притока на кръв към бебето, ще подобри и работата на бъбреците ви. "

Момичета от София, някоя от вас дали мисли да ходи тук ---> http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … inks&lang=bg? Последната лекция ще е интересна, а моят тати ще е на работа в неделя, ако някоя от вас мисли да ходи, може да се организираме.  Grinning

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 12:09 от mayayo

Общи условия

Активация на акаунт