Алтернативна козметика - 3

• 60 794
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Лудрес кои марки са били ок в базата на скинсейф?

Жени, има една компактна пудра на Авен с индекс 2 - http://www.cosmeticsdatabase.com/product/235797/eau_thermale_Ave … Sable%3B%3BBeige/. Вярно че има 2 парабена, но аз си слагам само под очите и тук-таме да поприкрия разни пъпки.  Crazy Не се мажа с плътен слой, това също е от значение лично според мен и съм го приема засега като вариант. В търсене съм на още по-добър ФДТ, без каквито и да било лоши съставки. От теб сега разбрах за поръчката на мостри от Органикшопа, което е супер, иначе не бих се наела специално за ФДТ по нета без да съм видяла цвета.

Кремът Толеранс Ектрийм пак на Авен с индекс 1 - за моят лишей на лицето, е перфектния крем засега. Само той ми успокоява кожата. Но ще пробвам и с вечерната роза - масло от тази билка по-точно. http://www.cosmeticsdatabase.com/product/153767/Eau_Thermale_Ave … e_Soothing_Cream/
Не, не.. аз питах за продуктите за коса от сорта на лак, гел и т.н. Simple Smile Аз крем ползвам на Иника, който е само с масла.

desi_sunshine първо трябва да ползваш качествени продукти било ФДТ или пудра. При по-евтините варианти се получава този ефект да си личи, че си с нещо. При по-скъпите го няма. Второ- задължително се слага първо или овлажняващ крем или основа. Чака се да попие и тогава се слага фдт или пудра. Иника имат и течни, минерални ФДТ, но за най-светла кожа имат само във вид на прах.

Норчи този лак на Алверде лепне ли? Задържа ли добре?

В един английски сайт бях гледала малък метален диск, който се ползва като ароматизатор за тоалетна. Като имам време ще го потърся.

# 361
Лудрес кои марки са били ок в базата на скинсейф?

Жени, има една компактна пудра на Авен с индекс 2 - http://www.cosmeticsdatabase.com/product/235797/eau_thermale_Ave … Sable%3B%3BBeige/. Вярно че има 2 парабена, но аз си слагам само под очите и тук-таме да поприкрия разни пъпки.  Crazy Не се мажа с плътен слой, това също е от значение лично според мен и съм го приема засега като вариант. В търсене съм на още по-добър ФДТ, без каквито и да било лоши съставки. От теб сега разбрах за поръчката на мостри от Органикшопа, което е супер, иначе не бих се наела специално за ФДТ по нета без да съм видяла цвета.

Кремът Толеранс Ектрийм пак на Авен с индекс 1 - за моят лишей на лицето, е перфектния крем засега. Само той ми успокоява кожата. Но ще пробвам и с вечерната роза - масло от тази билка по-точно. http://www.cosmeticsdatabase.com/product/153767/Eau_Thermale_Ave … e_Soothing_Cream/

Стана ми интересен вторият ти крем, който ползваш за лишея. Разгледай съдържанието - Water, Mineral Oil, Squalane, Carthamus Tinctoruis (Hybrid Safflower Seed Oil), Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide.

Много марки напоследък се хвалят, че са без минерални масла и използват други алтернативи. Въпреки, че са му сложили единица на крема, тази съставка е малко кофти (обръщам ти внимание, защото разбрах, че си бременна Simple Smile ).

Направи ми впечатление олиото от шафран (семена) и ми идва наум, че именно от него се повлияваш добре, всичко друго е просто формулата на крема. Не знам какво значи, че е хибридно, само мога да заподозра, че е трансгенно, без да съм сигурна. Но съм сигурна, че се произвеждат индустриални количества ГМО шафран, защото се ползва за производство на инсулин, както и в козметиката.

Шафрановото олио е изключително богато на LA (линоленова киселина, една от Омега-6 ЕМК), която организмът ни трансформира в GLA (гама линоленова) посредством един ензим. При проблемни кожи (атопични, екземи и т.н.) се счита, че този ензим не работи ефективно и не успява да превърне достатъчно LA в GLA. Единият вариант да се подпомогне процеса е да се увеличи приемът на LA, за да може да се увеличи преработването в GLA. Другият вариант е директно да се "даде" на организма GLA, която я има в олиото от бораго и вечерна иглика.

Искам да кажа, че можеш да пробваш, както с чисто (органично) шафраново олио, така и с такова от бораго или вечерна иглика на проверени марки.

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 12:20 от I see you

# 362
I see you, благодаря ти много за вниманието! Hug Аз откакто съм забременяла почти не се мажа с нищо, така реших че е най-добре, но примерно от този крем специално съм мазала, да, ще спра щом не е препоръчително.  Peace

# 363

Момичета, имате ли впечатления от слънцезащитната козметика това лято? Аз съм се носочила към лосиона на Sante 20 фактор за чувствителна и детска кожа и сигурно него ще взема, но ще съм благодарна ако някой сподели мнение.  HugОт коя "алтернативна" слънцезащитна козметика сте доволни?

# 364
Някой има ли впечатления от пастата за зъби на Хималая?

# 365
  • София
Моето лично впечатление е за НЕизписани всички съставки на кутията, освен това не мие хубаво. Освен това май пишеше, че съдържа естествен флуорид. Всичко това са спомени, свързани с неприятния вкус на подсладител след измиване...

# 366
Моето лично впечатление е за НЕизписани всички съставки на кутията, освен това не мие хубаво. Освен това май пишеше, че съдържа естествен флуорид. Всичко това са спомени, свързани с неприятния вкус на подсладител след измиване...
За неизписаните съставки не зная. Това май стои под въпрос с аюрведичните продукти по принцип. Аз съм доволна от пастата, поне в сравнение със Суперивики, измива по-добре. Не съм забелязала вкуса след измиване, сеща ще обърна внимание. Simple Smile
Лично аз предпочитам такава паста пред традиционна. Имам предвид по принцип, че предпочитам аюрведични продукти пред масовите. Специално крема за лице, който ползвам, е много хубав откъм действие върху кожата ми. Пак аюрведичен, т.е. не се знаят на 100 % всичките му съставки, но със сигурност ми влияе много по-добре от стандартните кремове. Peace

# 367
  • Пловдив
Деси, що така с Фроша?  newsm78

Аз от доста време ползвам Фрош, течен, за бяло/цветно. Много съм доволна. Изпира ми дрехите и си миришат на чистичко...И на децата изпира добре мръсните дрехи, пък те мнооого се цапат.  Laughing За чисто бяло слагам и една лъжица сода бикарбонат в отделението за омекотител.
Фроша го слагам директно при прането, не в чекмеджето за препарати, и пускам пералнята.
Аз се отказах от сапунените ядки. Пробвах няколко пъти, но не ми изпират добре. А много исках да ги ползвам.
Ползвам продукти на Фрош и за съдове, и за баня... Wink

Омекотители от доста години не ползвам. Декоративна козметика също.
Шампоан ползваме всички вкъщи този: http://www.corinedefarme.fr/en-GB#/home
Не знам колко е безвреден, но ми харесва и на децата също. Няма парабени, оцветители и минерални масла...
За нас, понякога, купувам и някой на Алверде.
Сапуни ползваме натуралните на Алверде.
Слънцезащитни не ползваме от години: внимателно с излагането на слънце и мазане със сусамово масло честичко...
Лицето си мия, когато се сетя, с кестенови трици.
Не ползвам дезодоранти, ползвам камъка, имам и едно ролонче на Нивея...
Балсам за коса не ползвам от години.
Ползвам торбички за многократна употреба от плат.

Търся възможно най- безвреден препарат за тоалетна.
Паста за зъби и шампоан също по -безвредни...

А от къде го купуваш сусамовото масло,че ще ходим на море...нали мога да мажа малчо?

# 368
  • Пловдив
От здравословния магазин на Опълченска. Има го и по другите здравословни магазини, има го и в Карфур...
Сега си взех на Балчо, но има и на други производители. Става и за салати, и за мазане.
Аз го ползвам за децата от доста време, единственият му недостатък е, че трябва да се маже по -честичко...
Моите досега не са изгаряли, въпреки че, не мога да ги накарам да стоят под чадъра. Еее, не стоим по цял ден на плаж, де... Wink
Хомеопатичката, сега като бяхме и я питах, и тя препоръча сусамовото... Peace

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 14:07 от *Бенджи*

# 369
някъде четох,че фактора на сусамовото е 6
имаше една табличка,където според фактора,тена на кожата и  още няколко фактора ,се смяташе колко време да мине между мазанията...но не я намирам сега newsm78

# 370
И аз се записвам да черпя идеи от вас.

# 371
  • Пловдив
От здравословния магазин на Опълченска. Има го и по другите здравословни магазини, има го и в Карфур...
Аз го ползвам за децата от доста време, единственият му недостатък е че трябва да се маже по -честичко...
Моите досега не са изгаряли, въпреки че, не мога да ги накарам да стоят под чадъра. Еее, не стоим по ял ден на плаж, де... Wink
Хомеопатичката, сега като бяхме и я питах, и тя препоръча сусамовото... Peace

PeaceОще довечера ще купя,че в пон. живот и здраве заминаваме!

Мислих да си ползвам онзи крем от мин.лято,но като прочетох,че съдържа от парабените...въпреки,че с мазане за 3-4 дни незнам колко ще навреди!

# 372
имаше една табличка,където според фактора,тена на кожата и  още няколко фактора ,се смяташе колко време да мине между мазанията...но не я намирам сега newsm78

Табличката не я знам, но скоро четох, че в зависимост от времето, за което се получава загар може да се определи с какъв фактор да се мажем и от тук колко да стоим на слънце.
Ако моята кожа се зачервява след 10 мин. стоене на слънце, престоя на плажа мога да го увелича на 60 мин., без да изгоря, ако съм се мазала с 6-ти фактор. Нещо такова беше  newsm78 .

# 373
имаше една табличка,където според фактора,тена на кожата и  още няколко фактора ,се смяташе колко време да мине между мазанията...но не я намирам сега newsm78

За съжаление е само 2.
http://www.ikarov.eu/susamovo-maslo.html

# 374

За съжаление е само 2.
http://www.ikarov.eu/susamovo-maslo.html
Sad значи няма и да купя

Общи условия

Активация на акаунт