Алтернативна козметика - 3

• 60 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Kabiv за атопична бебешка кожа кое точно да пробвам?
За атопична бебешка кожа става само каолинавата пудра.
Паля, пудрите са по 300гр, а геловете са по 200мл.
dragon8, съмнявам се че ще можеш да намериш фито сквален в наша аптека. Не знам Thinking

# 691
# 692
Kabiv и от мен  Hug

# 693
Току-що получих поръчката си бяла хума ЛаваЕрде от Стената - явно съм взела последната опаковка, вече ги няма на сайта, както виждате  Rolling Eyes .
Взех си това, което е долу най-вдясно - Logona White Kaolin Powder
Kabiv видях, че си отговорила по-горе, но да съм сигурна - това, което съм си поръчала става за атопична кожа на бебета, нали? Племенницата ми е с такава и искам да дам да я къпят с тази пудра.

Редактирам се да добавя, че опаковката е 150 гр.

# 694
Kabiv, каква е разликата между каолина на Logona и този на Талодерма например, защото бялата хума на вторите е също каолин? В смисъл има ли продуктът на Logona предимствата, които обясняват голямата разлика в цените и оправдано ли е да бъде предпочетен? Моля да бъда разбрана правилно, не искам да провокирам, а да се информирам. Разбирам за мароканската глина, че се добива само във въпросната страна и е обяснимо да е скъпа. Каолинови находища обаче има доста повече, включително и у нас. Каолинът няма как да е "био" или "органик" защото е минерално вещество. Кои разлики в начина на добиване, преработка, състав и свойства правят единия продукт по-добър?

# 695
Здравейте Simple Smile
Зарибих се по етеричните масла, мисля да ги ползвам вместо крем за лице, тяло, балсам за коса. Взех си на Алтея едно масажно масло с лавандула, което го ползвам за лице и тяло. А за балсам за коса - био кокосово масло. Очарована съм и от двете.
Днес гледах в книжарницата няколко книги за ароматерапия, но не можах да реша коя да си взема. Искам да знам кое за какво се използва, смесване и т.н.
Някой има ли запознат. Ето http://www.mobilis.bg/articles/view/46665 и тази http://www.mobilis.bg/articles/view/26415
Тази видях в интернет, но не и на живо http://www.mobilis.bg/articles/view/26415.
Ще се радвам ако някой сподели впечатления.
Някой ползвал ли е сапун от хума. Една приятелка ми каза, че е много доволна - не бях виждала http://www.-spam112-/magazin/naturalna-kozmetika/za-tyalo/sapun- … --avia-10107.html
Притеснява ме обаче, че освен хума има и други съставки, които не ми харесват на първо четене "натриев хлорид, натриев триполифосфат, бронопол, кокоамидопропил бетаин, аромат"

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 18:34 от maita5

# 696
Здравей, maita5 !

Нали знаеш, че етеричните масла не се използват в чист вид, а добавени към базови масла или вода Peace От опит знам  Mr. Green, след като ползвах лавандулово директно възпалена кожа ...
От кокосовото масло съм доволна - правя маска на косата преди къпане, после косата е много мекичка.
С тези книжки не съм запозната, дано някой друг се включи.
За ароматерапията имам този сайт Аромарелакс

# 697
maita5, с две ръце гласувам за "Библия на ароматерапията" от Даниел Риман. Авторката е един от водещите ароматерапевти в света, при това дипломиран биохимик. Книгата дава сериозно описание на голям брой масла + множество рецепти за лечение и козметично приложение. Бих ти предложила да потърсиш и "Изкуството на ароматерапията" от Робърт Тисеранд, който е изключителен ерудит в тази област:
http://www.aratron.org/poredici/book09005.htm
На този сапун с хума най-много ме притеснява бронополът, води се потенциално канцерогенен консервант, забранен в доста страни (пишат го още 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol). Ако ти допада идеята за сапун с хума, виж този на Есеншъл Кеър например:
http://organic-bg.com/03-Сапун-с-Чаено-дърво-и-Зелена-глина-100-гр--p78

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 21:16 от dragon8

# 698
Maita5, аз имам книжката на Кати Кевил и Майнди Грийн. Конспектирана е, т.е. всичко ясно подредено, точно и кратко. Лесно намирам това, което ми трябва без излишна строго специализирана информация, която само натежава текста. Пише и кои масла с кои се "подправят", за да изглеждат истински. На мен ми харесва. Но и другата на Даниел Риман сигурно е добра. Разгърни и двете и прецени коя ще ти е повече от полза и нея си купи. Аз също ползвам етерични масла вместо крем за лице (в базово масло естествено) - на Алтея, Тисеран, Giza perfumes - Варна. През ден-два сменям с натурален крем от щраусова мас, прополис и шеа. Изобщо красота  Mr. Green

Palia, странно ми е за лавандуловото масло върху възпалена кожа. На него точно това е едно от основните предназначения - да се ползва при изгаряне. Така е открито това му свойство всъщност - "случайно" след изгаряне. Лавандуловото масло и маслото от чаено дърво са единствените, които се ползват неразредени. Затова ми е чудно как се е получило това при теб. Да не говорим, че аз съм фен на маслата и всички ги ползвам неразредени. Слава Богу, нищо ми няма, а ги ползвам от доста години. Сигурно кожата ми е перфектно устойчива или пък много ги обича  Wink

# 699
eldivine, странно наистина. Това ми беше първата среща с лавандулата като масло и усещането не ми допадна.
Дайте ми съвет за справяне с лющене на кожата на главата /без медицински шампоани и лавандула, мента и прочие да не объркаме хомеопатично лечение/, може би сух пърхут и придружен със сърбеж  Praynig.
Може ли да се получи от нервно напрежение?

# 700
Palia, абсолютно може да се получи от нервно напрежение (както между впрочем повечето "болести" и неразположения). За съжаление етеричните масла ще антидотират хомеопатията ти и не може да ги ползваш. Пробвай, ако искаш, с растително масло - бадемово (някой беше писал по-горе), масло от жожоба, кокосово. Просто направи маслена баня на косата и така ще се оправи и скалпът. Мисля, че растителните няма да попречат на хомеопатията. Или маска от хума, примесена със зехтин.

# 701
eldivine, благодаря за бързия отговор. Миналата седмица стоях с часове с маска от кокосово и бадемово масла и имаше ефект някакъв. Ще пробвам тази с хумата.
Мисля си дали не си навредих повече, когато миналата седмица обтрих скалпа с тампон натопен в домашен ябълков оцет и вода и стоях така половин час. Бях прочела, че ябълковия оцет помага при пърхут. И точно от тогава проблема се засили много - сигурно съм изсушила кожата на главата прекомерно  Thinking .

# 702
Palia, dragon8, eldivine благодаря за отговорите Simple Smile
Днес наистина нямах време да разгледам подробно книгите, затова се и допитах. Благодаря за насоките. Тепърва ще чета, но реших, че дори и био кремовете са си кремове и най добре с масла.
Кокосовото масло го ползвам за балсам, тъй като съм с къдрава коса и м е много трудно да се разресвам сутрин, съответно и да си намеря добъ балсам, реших да пробвам с маслото - на влажна коса след като съм си измила косата - слагам съвсем малко количество и се разресвам идеално, много съм доволна.

# 703
Palia миличка имаме един и същ проблем. За сега не съм намерила лек.
Как ти се отразяваше амла и шикакай на скалпа?

# 704
Cantariny, шикакая наистина има някакъв ефект, но не 100 %. Свършват опаковките и докато поръчам други пак се появява проблема ... Лично за себе си съм забелязала, че само есенно-зимния период се влошава състоянието на скалпа, така от няколко години.
Не исках да пия добавки, но вече реших да почвам рибено масло + масло от пореч - тази комбинация се препоръчва за кожни проблеми в темата за наситените мазнини на Пинк Пантер. Знам ли може зимата да имам липси на омеги и други важни елементи  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт