Алтернативна козметика - 3

• 60 777
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
..........

3. Шикакай, амла и прах от сапунени ядки - смесвам трите съставки до кашичка и оставам да престоят, от трите използвани досега смески тази измива най-добре, но в косата ми винаги остават подобни на пясък частици, а тук изплаквам наистина усърдно!, освен това усещам косата си по-трудна за разресване, суха една такава.  Sad

Някой знае ли някакви други рецепти за домашен шампоан? Ще се радвам да изпробвам и други неща, дори рецептите да са по-сложни, докато не намеря идеалното за мен.  Flutter Освен това някой знае ли и нещо като домашен балсам за коса? Липсва ми онова усещане, което се получава след балсама - леко хлъзгава, гладка коса.  Flutter

Моят опит с точка №3 е същия   Sad. Решавам проблема със сухотата и трудното разресване като изплаквам накрая с ябълков оцет и вода - косата става по-мека и лесна за сресване. Като цяло съм доволна на 50% от този вид шампоани - има какво да се желае още. Хвалят ги и за товау че лекуват пърхут и други възпаления на кожата на главата - да, ама при мен не. Има облекчение някакво, но не и напълно премахване на проблема.

# 676
вчера си взех балсама на NUXE Reve de Miel .малко множко ми дойде 23 лв. за 15гр.,но е много хубав и най -вече икономичен ,няма никакви химии парабени и т.н .някой ползвал ли е други продукти на NUXE,питам конкретно за маслото със златни частици...и доволни ли сте от тази марка Heart Eyes

# 677
lolimim навремето имаше отделна тема за NUXE в красива мама, може би още съществува...

Ето и рецептата за масло против пърхот от поредицата на BBC Grow your own drugs:

Масло против пърхот

6 супени лъжици пресен розмарин
3 супени лъжици прясна мащерка
3 супени лъжици прясна лавандула
250 мл кокосово масло
20 капки мента етерично масло
1. Измийте и нарежете всички растения и  поставете в стъклена огнеупорна купа. Разбъркайте в кокосовото масло. Покрийте купата с капак и поставете водна баня. Загрейте на среден до слаб огън в продължение на 1 час. Оставете да изстине.
2. Когато се охлади, добавете ментата етерично масло и разбъркайте. Прецедете и налейте маслото в бутилка.
УПОТРЕБА: Нанесете 3 супени лъжици на косата и мазажирайте скалпа. Увийте косата с кърпа и оставете за 30 минути. След това измийте косата няколко пъти с нормален шампоан, за да отстраните масло напълно. Използвайте 3 пъти седмично през първите 2 седмици, а веднъж седмично, като превантивна мярка.
ВНИМАНИЕ: Да се избягва областта около очите, и ако чувствате дискомфорт, измийте веднага.
СЪХРАНЕНИЕ:  Съхранява се до 1 година на тъмно и хладно място.
 Peace

# 678
вчера си взех балсама на NUXE Reve de Miel .малко множко ми дойде 23 лв. за 15гр.,но е много хубав и най -вече икономичен ,няма никакви химии парабени и т.н .някой ползвал ли е други продукти на NUXE,питам конкретно за маслото със златни частици...и доволни ли сте от тази марка Heart Eyes
Много добра козметика  Wink. Заповядай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435984.0

# 679
  • Пловдив
каква алтернативна козметика за бебешка кожа,за дупе ,за мазане след къпане на тялото?хомеопатичка ми каза да не ползвам цинкови кремчета при обрив,а какво може тогава?

# 680
2. Хума и оцет - направих смеска хума с оцет докато се получи кашичка, забележката ми е, че мирише, но това не е проблема - не измива чак толкова добре, колкото би трябвало.

3. Шикакай, амла и прах от сапунени ядки - смесвам трите съставки до кашичка и оставам да престоят, от трите използвани досега смески тази измива най-добре, но в косата ми винаги остават подобни на пясък частици, а тук изплаквам наистина усърдно!, освен това усещам косата си по-трудна за разресване, суха една такава.  Sad

lsweety, интересно е това за хумата, каква ползва? Питам, защото при мен резултатът с различни хуми е твърде различен. С бялата хума на Талодерма е плачевен, наистина не ми измива косата и я изсушава по дължините. С хумата на Джанкар имах по-добър резултат, но засега жълтата хума на Геонед ми пасва най-добре, косата се измива напълно. За да не ми мирише на оцет, ползвам лимонов сок. Тази смес е най-добрата за обезмазняване на косата ми, но по дължините остава по-матова, дори след изплакване с вода и лимонов сок. Затова минах на измиване с натурален сапун, а хумата я ползвам за обезмазняваща маска в корените. Ето косата ми след измиване с марсилски сапун и обливане с кисел разтвор:
http://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/LcmDGI#5545755902014674626

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 20:02 от dragon8

# 681
каква алтернативна козметика за бебешка кожа,за дупе ,за мазане след къпане на тялото?хомеопатичка ми каза да не ползвам цинкови кремчета при обрив,а какво може тогава?
niko11, когато малкият беше бебе и имаше обрив по дупенцето, най-много ми помагаше да го мия с разтворена във вода хума на Талодерма. За два дни нямаше помен от обрива. Иначе го мажех с антисептичния крем на Хималая, но в него има цинк. Виж този продукт, има хубави съставки:
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D … 0%D0%B5%D0%BC.567

# 682
Ами ползвах на Джанкар, но имам още някаква, която е млечно бяла, а не сиво-синя като Джанкара и не знам дали да пробвам с нея.
Какъв е този сапун, който ползваш? Ако е на по-свестни цени може да се възползвам...  Flutter

# 683
Момичета, ако искате да си миете косите с минерален сух продукт, по-добре се насочете към LavaErde на Логона. Там издънки няма Wink Има две чисти форми - прах от Расул и прах от каолин, както и две гелни форми от същите видове хума, но примесени с етерични масла. Геловете са перфектни и като шампоан и като душ-гел, а праховете могат да се използват за коса, за лице, за тяло и за бебета със суха и атопична кожа Ако имате нужда от повече инфо за тези продукти, питайте ме ще отговоря. Иначе в БГ на малко места се продават, основно в stenata. Ето вижте тук, че по-добре са представени: http://holisticbeauty.net/lavaerde_cleansers.aspx

# 684
Kabiv за атопична бебешка кожа кое точно да пробвам?

# 685
Cantariny, каолинът със сигурност е точно за тази цел, но мисля че и Расулът става. Ще питам утре по-компетентен човек и пак ще пиша. Също така е много добре да се добави подходящо масло към сместа за измиване - масло от невен, бадемово масло или простичък зехтин и/или да използвате чай от лайка вместо вода. Виждам, че начина на употреба го пише в stenata.com, затова да не повтарям и аз

# 686
за измиване на атопична кожа,прекрасно действа измиване с вода от пшенични трици-или с олио от пшеничен зародиш,капнато във водата за миене Peace

# 687
Какъв е този сапун, който ползваш? Ако е на по-свестни цени може да се възползвам...  Flutter
lsweety, ползвала съм и двата, които се водят марсилски:
http://www.zoya.bg/shop/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8.36
И двата са на прилични цени за 300 гр сами по себе си, но като калкулираш и доставката в цената... Един калъп ми е достатъчен за около 2 месеца, като го ползвам не само за коса, но и за цялото тяло всеки ден. Иначе има и сапун-шампоан, но свършва доста по-бързо и е по-скъп.

# 688
Kabiv, може ли въпрос  bouquet - как може човек да се сдобие с фитоскуалан (добит от маслини)? Имам предвид продава ли се свободно по аптеки например? Или само по интернет?

# 689
Kabiv, и аз имам въпрос  Simple Smile - не мога да разбера какво е количеството на шампоаните LavaErde, и сухите, и геловете. Много ме заинтригуваха и бих искала да си взема, но трябва да съобразя количество-цена  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт