Алтернативна козметика - 3

• 60 810
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Ами това са различни видове шипка, растящи в различни райони, с вариации на химичния състав. Нашата, която вирее в България е Rosa canina.
Твоето масло е обезцветено. Не е фалшиво, но е преминало през процес на депигментация Confused Нищо, това не го прави по-малко ефективно, просто не е толкова "сурово".
Шипковото масло на Алтея, което със сигурност си е червено като малинов сок е от Rosa rubiginosa

# 661
Ясно, затова ми излезе двойно по-евтино това масло и аз си мислех, че съм случила на цена и качество  Mr. Green. Ще си го довърша аз, де. Засега нямам оплаквания от употребата му.
Но това беше полезна информация, Kabiv   bouquet

# 662
Здравейте! Нова съм във форума и се престраших тук да постна първото си мнение, тъй като темата е практична, необходима и най-вече резултатна Simple Smile Просто не мога да не  споделя с вас (ако някой преди мен не го е направил) как вчера в замунда намерих сериалче на bbc за това как сам да си отглеждаш полезни растения и да си правиш козметика и лекове оттях съвсем лесно и съвсем сам у вас Simple Smile http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=224023&hit=1  Единственият - (който за някои може и да е плюс) е, че не е преведен, няма субтитри. Но определено е на достъпен английски и не е труден за разбиране и може да се потренирате, а рецептите ги има  на този сайт: bbc.co.uk/growyourowndrugs Simple Smile Enjoy  Party

# 663
А, nevil9, баш това си е истинска домашна козметика - да си отгледаш и приготвиш сам суровините Peace Иначе какво правим? Едно просто смесване на купени съставки с неустановен или негарантиран произход. Най-рисковите фактори си остават като за готова козметика, даже се натоварваме с още един риск - че може да не си приготвим продукта както трябва и да се получи обратен ефект.
tandonova79, масла на Алтея има в здравословните магазини на Вивената - този на ул. Опълченска, например. На "Българска роза" има в дрогерия "Анжело", която е срещу Здравната Каса, Четвъртък пазара, в уличката на клиника Торакс и също така има и в билковата аптека 36.6 преди Тунела (там обаче питай на касата, защото са ги скрили на едно място, което не се вижда от клиента).

# 664
записчев  хубавата тема!отивам да наваксам!!!!  bouquet

# 665
  • Linz
И аз се записвам.
Търся подходяща козметика за дъщеря ми, която влиза в пубертета. Започна много да й се омазнява косата и кожата на лицето, та търсим безвредни шампоани и балсами, както и гелове за измиване на лицето. Някой ако може да ми препоръча нещо...
Разглеждах този сайт преди малко, има ли ползвали тази козметика- http://www.boerlind-bg.com/mission.aspx?

# 666
РЕНИ, може би би проявила интерес към натуралните сапуни като вариант за почистване на лицето, а дори и на косата, като тези например:
http://www.zoya.bg/shop/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8.36
Специално сирийският сапун от Алепо е класически зехтинов сапун, препоръчван от векове за кожни проблеми. А сапун-шампоанът с розмарин на Треварно Органикс е добър заместител на шампоаните, несъдържаш синтетични компоненти. Розмаринът в него спомага за регулация на мастната секреция. За намаляване омазняването на кожата флоралните води от здравец и маточина са добри продукти, тези тук са и биосертифицирани:
http://www.ecomaatshop.com/bg/index.php?cPath=24&osCsid=758a … f0ab55ec8c64cbf80
Комбинацията от брашно от нахут (има го по магазините за здравословни храни) и смляна куркума (подправка, намира се лесно по големите вериги като Пикадили, Билла..) се препоръчва от индийската традиционна медицина като отличен естествен ексфолиант за мазна кожа.

# 667
Здравейте! Нова съм във форума и се престраших тук да постна първото си мнение, тъй като темата е практична, необходима и най-вече резултатна Simple Smile Просто не мога да не  споделя с вас (ако някой преди мен не го е направил) как вчера в замунда намерих сериалче на bbc за това как сам да си отглеждаш полезни растения и да си правиш козметика и лекове оттях съвсем лесно и съвсем сам у вас Simple Smile http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=224023&hit=1  Единственият - (който за някои може и да е плюс) е, че не е преведен, няма субтитри. Но определено е на достъпен английски и не е труден за разбиране и може да се потренирате, а рецептите ги има  на този сайт: bbc.co.uk/growyourowndrugs Simple Smile Enjoy  Party

Много благодаря за този линк!!  Hug
Много приятни и вдъхновяващи филмчета, че и автора им също  Laughing. Извадила съм всички рецепти от сайта на поредицата, но са на английски. Ако има желаещи мога да ги кача някъде. А ако ми остане време, може и да попреведа, но не обещавам  Blush
 Peace

# 668
  • Linz
dragon8, благодаря за съветите  bouquet

# 669
dragon8, благодаря за съветите  bouquet
Simple SmileСамо предложения са, но изпробвани. От 13-годишна се опитвам да се справя с проблемна кожа и съм опитала какво ли не. Едва в последните години имам видим успех, а в момента съм на 31 Wink.

# 670
здравейте  Simple Smile
    днес си приготвих мехлем от бадемово масло, пчелен восък и ланолин .всичките съставки съм ги взела от аптеката .получи ми се много добре  най вече за консистенцията..........НОООООО, НО  newsm78  сега имам резерви за това да ли да го ползвам ,и най много ме притеснява ланолина Tired . защото аптекарката не ми даде никакво инфо колко е чист и дали мога да го ползвам за подобни цели.вие запознати ли сте за видовете ланолин продаван свободно в аптеката  ...защото аз не съм ....предварително ви благодаря  bouquet

Различни видове ланолин не знам да има....знам,че мирише доста гадно и че при продължителна употреба повишава окосмяването.Не бих го използвала за лице....

# 671
Здравейте, някой ползвал ли е сапунени ядки за пране или за шампоан? какви са ви отзивите. Бих искала да сменя праха за пране с нещо по-естествено. Струват ми се добър вариант и ще ги пробвам, но ще се радвам някой де сподели впечатления.

# 672
Здравейте, някой ползвал ли е сапунени ядки за пране или за шампоан? какви са ви отзивите. Бих искала да сменя праха за пране с нещо по-естествено. Струват ми се добър вариант и ще ги пробвам, но ще се радвам някой де сподели впечатления.
Аз използвам сапунени ядки и съм много доволна. Виж тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428482.0

# 673
Аз попитах за домашно направени шампоани преди няколко страници, от тогава изпробвах в общи линии всичко, за което чух и искам да споделя своя опит  Simple Smile :

1. Жълтък от яйце - остават едни такива частици в косата, колко и да я изплаквам, като полусварен белтък, а гледах да си мия косата с хладка вода, за да не се пресече.  Confused

2. Хума и оцет - направих смеска хума с оцет докато се получи кашичка, забележката ми е, че мирише, но това не е проблема - не измива чак толкова добре, колкото би трябвало.

3. Шикакай, амла и прах от сапунени ядки - смесвам трите съставки до кашичка и оставам да престоят, от трите използвани досега смески тази измива най-добре, но в косата ми винаги остават подобни на пясък частици, а тук изплаквам наистина усърдно!, освен това усещам косата си по-трудна за разресване, суха една такава.  Sad

Някой знае ли някакви други рецепти за домашен шампоан? Ще се радвам да изпробвам и други неща, дори рецептите да са по-сложни, докато не намеря идеалното за мен.  Flutter Освен това някой знае ли и нещо като домашен балсам за коса? Липсва ми онова усещане, което се получава след балсама - леко хлъзгава, гладка коса.  Flutter

# 674
някой знае ли и нещо като домашен балсам за коса? Липсва ми онова усещане, което се получава след балсама - леко хлъзгава, гладка коса.  Flutter
По-скоро бих препоръчала маска от някакви натурални продукти според типа коса преди измиване, изплакване с вода с оцет или лимон накрая и ако косата е дълга мъничко малсо на крайчетата...
Аз също проучвам алтернативи на "конвенционалния" шампоан... Чета за твърди шампоани от типа на сапун като форма.. не зная какво точно им е различно от сапуна например... някои препоръчват измиване с домашен сапун също, но аз лично не съм опитала още. Иначе за опитите които си описала по-горе - моите наблюдения за съвсем същите "странични" ефекти...
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт