Алтернативна козметика - 3

• 60 846
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Не съм ползвала още нещата от ДМ,ама ме разочаровахте Sad
Аз по принцип съм навита да дам повечко пари за нещо наистина добро,тъй като вече ползвам само 2-3 неща-фон-дьо тен или крем пудра,спирала и рядко гланц,и то много рядко,ааа понякога ползвам и сенки и лак за нокти

# 301
И аз не съм доволна от декоративната козметика на Алверде. Става за ползване, но зависи с какво я сравнява човек и какво очаква. Спиралата не дава достатъчно обем и трайност, сенките се събират. ФДт не съм се престрашавала да купя.
Затова продължавам да си ползвам стандартни гримове. И без това ми се събира веднъж в седмицата да се гримирам.
От кремовете на Алверде за над 30 съм много доволна, както и от една пийлинг маска, почистващ лосион и едни овлажняващи капсули с морски водорасли.

# 302
Здравейте момичена.Изчетох на един дъх темата .Има какво да се научи от Вас  bouquet

# 303
Наскоро питахте за репеленти - на този попаднах покрай темата за Алтернативни продукти за дамска хигиена, но не мога да му видя съставките.

# 304
# 305
  • Варна
Изключително полезна тема . Hug
Връщам се да изчета и старите теми.

# 306

Нахткерцен балсам на др Тайс

Съсътав по INCI:
Aqua, Olus Oil, Glyceril Stearate SE, Caprylic/Capric Triglyceride,
Squalane, Urea 4, Glycerin, Oenothera Biennis Oil, sodium Lactate 4,
Pentylene Glycol, Stearic Acid, Cetearyl alcohol, Lactic Acid 4-5,
Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheril Acetate 4,  Panthenol,
Guaiazulene 1-4, Sodium Hydroxide 3, Phenoxyethanol 4, Heliotropine,
Phenoxyethanol, Heliotropine, Tocopherol, Hydro-genated Palm Glycerides Citrate.

Заинтересува ме този крем. С него мажех едни лишеи на дъщеря ми като беше бебе. Тогава ми го препоръча дерматолог и не се усъмних в безопасността му. Сега обаче реших да го проверя в skin deep. Явно е средна хубост - не съвсем безвреден; не и от най-вредните. Така или иначе, не помогна при нейния проблем  Confused

(С червените цифри съм отбелязала съставките, които не са съвсем безвредни. Цифрата съответства на степента на вредност, като от 0-2 са безвредни, 3-6 - средна работа и 7-10 - висок риск.)

Благодаря ти много!!!   bouquet   bouquet   bouquet
При бебето май помогна за едни сухи участъци, но ще го ползвам умерено.  Peace

# 307
  • София
Наскоро питахте за репеленти - на този попаднах покрай темата за Алтернативни продукти за дамска хигиена, но не мога да му видя съставките.

почти под заглавието ги пише:
Citronella, Lemon Eucalyptus, Lemongrass and other essential oils blended with soothing Aloe Vera in a base of pure water and coconut oil

не оставяло петна по дрехите
много ме подразниха, че 80% от текста е хвалби от клиенти, като че ли няма с какво да се похвалят друго...

# 308
Търся си ник, похвали се като си направиш релепелента и дай, моля те, подробна рецепта и инструкции. Мен ме е страх да пробвам, защото не съм сигурна дали ще докарам емулсията да е хомогенна. Нали се смесва някаква база с вода - и в този репелент го дават така - но в какво съотношение? А също има ли и други добавки?

# 309
Някой беше споменавал за органична паста за зъби на Weleda ето тук  намерих  на добра цена http://www.iherb.com/Weleda-Children-s-Tooth-Gel-1-78-oz-51-g/7912?at=0 Peace

# 310
Момичета, ползвате ли лакове, гелове или пяна за коса? Вредни ли са съставките им и има ли такива с не толкова вредни?
Онзи ден видях едно момиче с дълги чупливи коси и всеки кичур си стоеше поотделно - ама много ми хареса. Не се сдържах и я питах - отговори ми, че с пяна постига този ефект.
Аз съм ползвала пяна сигурно два или три пъти през живота си и си спомням, че нещо не я изтърпях косата си и исках да я мия веднага, тежеше ми, ако мога така да кажа. А косата ми е чуплива и искам да постигна такъв ефект, а не всеки косъм и кичур да ходи, където си иска.

# 311
За пяните и аз гледах в базата-данни за козметика и там само 3 марки са ОК, обаче са някакви неизвестни, поне за мен. Другите са от 4-ти индекс до 9-ти. Явно не са много полезни, не знам, но и аз бих искала да намеря хубава пяна за коса.  Rolling Eyes

За лишея - последното което взех - масло от шеа/карите - не знам кое от двете е по-правилно, много добре ми понася! Много повече от това какаово масло, което ми мирише доста силно,чак неприятно. Така че препоръчвам за суха кожа - масло от шеа, освен това не оставя мазен филм след мазане. Много добре попива. Peace
П.С. Не мога да кажа, че лишея ми е изчезнал, но определено не сърби много, и не е толкова зачервена кожата. Но трябва да изнамеря начин за някаква хидратация, защото маслото от шеа омекотява кожата, но нищо не прави с хидратирането. Rolling Eyes

# 312
Лурдес,трябва ти източник на АЛА-масло от пореч или нискостеблена иглика срещнах някъде из темата за омегите newsm78

# 313
Лурдес,трябва ти източник на АЛА-масло от пореч или нискостеблена иглика срещнах някъде из темата за омегите newsm78

Искаш да кажеш ГЛК (гама-линоленова) сигурно? Добри марки са Efamol и Nature's Way с високо съдържание на ГЛК. Мисля, че имат и от пореч (бораго) и evening primrose - пиша ги на английски, ако ги търсиш по сайтове.

На мен пък ми трябва олио от зарасличе за белези. Намирали ли сте тук или пак ще трябва да поръчвам отнякъде? Но нямам време да си правя сама, трябва ми възможно най-скоро.

# 314
А ако бебето-кърмаче има такъв участък /лишейче/, удачно ли е и повлиява ли се, ако майката приема гама-линоленова киселина?

Общи условия

Активация на акаунт