Алтернативна козметика - 3

• 60 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
И аз не съм доволна от декоративната козметика на Алверде. Става за ползване, но зависи с какво я сравнява човек и какво очаква. Спиралата не дава достатъчно обем и трайност, сенките се събират. ФДт не съм се престрашавала да купя.
Затова продължавам да си ползвам стандартни гримове. И без това ми се събира веднъж в седмицата да се гримирам.
От кремовете на Алверде за над 30 съм много доволна, както и от една пийлинг маска, почистващ лосион и едни овлажняващи капсули с морски водорасли.

А декоративната козметика на Nvey eco ползвала ли си я?  Simple Smile

# 316
Разгледах тази декоративна козметика, но ми идва доста скъпо  Rolling Eyes . Всички ли органик козметики са толкова скъпи?!

# 317
Лурдес,трябва ти източник на АЛА-масло от пореч или нискостеблена иглика срещнах някъде из темата за омегите newsm78

Искаш да кажеш ГЛК (гама-линоленова) сигурно? Добри марки са Efamol и Nature's Way с високо съдържание на ГЛК. Мисля, че имат и от пореч (бораго) и evening primrose - пиша ги на английски, ако ги търсиш по сайтове.

Да, със сигурност маслото от evening primrose е много добро за сухи кожи и екземи, но не знам дали може при бременност? Трябва да проуча. Peace Това за омегите - ще поровя да видя, но все си мисля, че наблягам на ядки и такива омеги, особено сега. newsm78 При мен този лишей се отклюи след ползването на Трите стъпки на Клиник - има една козметична серия, която за мен просто се оказа ужасна! Close Crossing Arms

За олио от зарасличе нищо не мога да предложа, дано бързо да намериш I see you. Peace

# 318
Не всичката е скъпа, но и разликата в състава в повечето случаи има връзка с цената.Дори има скъпа такава,чийто състав съвсем не е адекватен на цената.
Има евтина с кофти състав.Има евтина с приличен състав, но с неправилно обработени суровини и съответно загубени част или всички от качествата.

# 319
dora, знам, че правите общи поръчки за козметика и като те чета оставам с впечатлението, че си добре запозната с по-качествената и безвредна козметика.
На предишната страница бях запитала за пяна за коса и други стилизиращи продукти. Имаш ли наблюдения за по-безвредни такива?

# 320
Вечерната иглика е супер за суха и проблемна  кожа,маслото от карите също Peace

Аз изпробвах вече декоративната козметика на Алверде,ммм  newsm78 бива,смисъл спиралата не ми направи миглите "уау" ,но пък не мръдна 6 часа,гланца за устни  нямаше силен натрапчив мирис ,нито пък вкус  Joy Crazy
Не знам до колко могат да се считат за натурална ,безвредна козметика,но трябва да са по-добре от обикновената.

# 321
Къде мога да проверявам безвредността на съставките на дадена козметика (и не само) Не съм много наясно с химията и означенията им ,но по напред в темата като че ли една съфорумка беше говорила за някакви стойности на безвредност ако се не лъжа до 2 и 34 по вече вредни и т.н.Надявам се разбирате какво търся?

# 322
Фея, ето тука можеш. Но няма всички видове козметика в базата. Аз ако нещо го няма и почвам по съставките.
www.cosmeticsdatabase.com

# 323
Palia,погледни тук:

http://www.theorganicbodycareshop.com/products.asp?SID=none& … Type=Hair_Styling

Тези марки аз бих класирала така- на първо място Green People, после Логона и Санте , и накрая Aubrey Оrganics.
И трите стават.За съжаления Green People имат само два продукта и не са пяна.

# 324
Фея, ето тука можеш. Но няма всички видове козметика в базата. Аз ако нещо го няма и почвам по съставките.
Благодаря!

# 325
Palia,погледни тук:

http://www.theorganicbodycareshop.com/products.asp?SID=none& … Type=Hair_Styling

Тези марки аз бих класирала така- на първо място Green People, после Логона и Санте , и накрая Aubrey Оrganics.
И трите стават.За съжаления Green People имат само два продукта и не са пяна.

И аз благодаря  Simple Smile !

# 326
Palia, случайно попаднах на този стилизиращ продукт за коса http://www.iherb.com/Lily-of-the-Desert-Aloe-80-Organics-Aloe-Ve … 236-ml/21264?at=0. Доколко е ефективен нямам представа, трябва да се пробва  Mr. Green

Олио от зарасличе си намерих, ако някой го интересува тук http://www.drchristophers.com/ointments/comfrey-ointment.html, има го и него в iherb.

# 327
I see you, благодаря за предложението, добавих го в Wish list-а вече  Simple Smile . Там също сложих и това Jason-Natural-Volumizing-Mousse-Kiwi-Apricot - така, че ще имам избор, когато поръчвам.

# 328

а някой проверявал ли е продукти на Алверде в този сайт....щото съм чувала,че не са нещо особено,само дето имат включени билкови извлеци... newsm78/дано греша,щото от вас чувам пък доста добри отзиви/

# 329
Aз нищо не тествам в този сайт.Чета си състава и си приучвам по други начини, както и опитвам.
И изводите ми са, че евтините марки не са много органични(и Алверде).
Или имат някой друг органичен компонент или екстракт, а останалото е химийка( е,не от най гадната естествено) и не ги усещам добре на кожата си.
Или са напълно натурални и състава привидно е о.к., но нещо в рецептата и обработката на суровините  не е добре  и пак не ми харесват.АКо съставките се обработват топлинно, те стават мъртви и си губят част от полезнотииките.Например един крем на Akamuti, само разтителни и есенциални масла в състава, няма химия....но ми лъщи, не попива, все едно мас съм си намазала.
Докато на Live Native продуктите пак са само естествени съставки(нямат вода в кремовете) , изглеждат мазни, но попиват бързо и са добре дори на смесена и склонна да се омазнява кожа.Добри съставки, сурови, добра рецепта.
И от всичко тяхно съм много доволна.За това и ги хваля де.Доста мои приятелки и колежки се престрашиха да опитат и сега са редовни фенове.Струват си парите.Лично за себе си  се радвам ,че открих тази марка.До сега достоен конкурент не съм й намерила.
А опитвам чат пат и нови неща.

Общи условия

Активация на акаунт