Алтернативна козметика - 3

• 60 839
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Освен това специалистите в една друга тема се изказаха, че няма такова понятие медицинска козметика.

# 511
Аз мислех, че медицинската (дерматологичната) козметика е тази, при която са правени тестове, показали, че е хипоалергенна и ... още нещо беше, не се сещам точно, но го пише върху тези продукти, претендиращи да са такива. Но не ми е много ясна картинката като цяло. Thinking

# 512
  • Варна
Много полезна темичка  Peace
От мен един линк за вредните с … 72;та
Най-отдолу, в коментарите има синтезирани тези съставки, които да избягваме. Аз си ги разпечатах и ще си проверя всичката козметика в къщи. Усещам, че ще напълня кофата за боклук.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 11:05 от Анелиз

# 513
А някой да помни къде имаше постнат линк с джобен формат табличка на вредните съставки?
аз пак да го постна,че помня че имаше някъде такова чудо

А да ви питам някакви лекове/билки и т.н. срещу пърхот?

# 514
  • Пловдив
Коприва...вариш и после поливаш косата!Става и за косопад. Wink

# 515
И тук да ви питам за някакво средство за облекчаване на болезнени устни - след боледуване ми се влошиха и стандартните мазила не помагат.

# 516
  • Пловдив
Деси, сетих се и за пчелен мед. Може да ги намажеш преди сън и наколко пъти през деня, като си вкъщи, естествено.  Wink
Или маслен извлек в зехтин от невен, ако имаш вкъщи. Може да ги мажеш и с някое студенопресовано натурално масло, което има задравяващи свойства, например сусамовото.

# 517
А какво мислите за витамин Е - на кръгли капсулки имам. Иначе имам само зехтин, студено пресован уж, не скъп. Също оризово олио, пак студено пресовано. И бадемово масло, но то е твърде старо и по-добре да не рискувам май. newsm78

А с мед пробвам, мисля че омекотява, а и се надявам да внася и някакви полезни вещества. Докато си капя в носа се намазвам, а и някой път и в друго време. Той бързо се разтича и като останат вече без него пак веднага започват да ме болят. А от витамин Е, аз слагам от вчера, май започнаха леко да ми се белят устните. Надявам се, това не е лош признак. Но не помага и той - продължават да ми щипят дори по-силно тая вечер, направо не зная вече.

# 518
Деси за облекчаване на болезнени устни и въобще за малки ранички много помага вазелин с прополис и невен/на Хигитест/, в едни малки кръглички кутийки, струва около 2лв. Има подобен и за хрема. Peace

# 519
За тези мехлеми имам някакъв спомен ,че са на основата на минерално масло или петролен продукт.В смисъл, не са от естествен произход(изключая екстрактите от невен или там каквото е добавено).

# 520
  • Пловдив
За тези мехлеми имам някакъв спомен ,че са на основата на минерално масло или петролен продукт.В смисъл, не са от естествен произход(изключая екстрактите от невен или там каквото е добавено).

Shocked аз отворих сайта им и поне там не пишеше нещо тревожно!Даже се впечатлих,че са натурални...

# 521
Съставката вазелин е кофти компонента за който говоря.Що е то вазелин- все едно да пише "крем" или "гел".Не става ясно от какво е съставен.Вазелин сам по себе си не е съставка.
Ето какво изкарва речника на думата вазелин:
vaseline;mineral jelly; o.k. petrolatum.

Сигурна съм ,че Vanny  с най добри намерения го е предложила, но не мисля че  мястото ан петролен продукт е в тази тема.

А ето пример за един напълно натурален продукт за устни, аз го ползвам , много приятен и мирише прекрасно( с пчелен восък, какаово масло и зехтин):
http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=52 … -Pot-Sweet_Orange

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 14:40 от dora7511

# 522
А не твърдя че е натурален, но пък лесно може да се намери в аптеките и наистина много бързо облекчава, затова го предложих...Това което е посочила dora със сигурност ще е доста по-качествено, но пък докато го доставят се изисква повече време.

# 523
Благодаря ви за съветите и коментарите - от полза са ми! Hug

# 524
Dora, извинявай че е малко извън темата, би ли ни казала колко струва  доставката от сайта, от където поръчваш козметика, нещо не можах да намеря обясненията.

Общи условия

Активация на акаунт