Алтернативна козметика - 3

• 60 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
И тук да ви питам за някакво средство за облекчаване на болезнени устни - след боледуване ми се влошиха и стандартните мазила не помагат.
Зехтин с жълт кантарион - http://marfieta.wordpress.com/2007/06/12/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/
 Peace

# 526
miniemouse, благодаря ти за инфото, жалко, че не си осигурих прясна такава билка по-рано. Сега вече е късно сигурно, а и слънцето не е така силно... Thinking

Искам да ви питам какво мислите за състава на тези пасти за зъби:

Now Foods, XyliWhite Toothpaste Gel, Refreshmint, 6.4 oz (181 g):

Xylitol (25%), Papain (whitening)
Water, Xylitol, Hydrated Silica, Sorbitol, Glycerin, Sodium Bicarbonate, Cocamidopropyl Betaine, Mint Flavor, Carrageenan Gum (Chondrus crispus), Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), Papain and Potassium Sorbate.

Виждам, че има глицерин - обсъждали сме го, не е хубаво нещо в пастите, зная. Но какво ще кажете за останалите съставки (ако компромисът е само той, може и да се замисля дали да не я пробвам).

# 527
Пак съм аз. Simple Smile

Открих тези 2 продукта:
Eco-Dent, Daily Care, Naturally Effervescent Baking Soda Toothpo … oz (56 g) - 4.67$ - на това отзивите повече ми допаднаха и сигурно ще си го взема, а и е 2 пъти по-евтино все пак
             и
Christopher's Original Formula, Herbal Tooth and Gum Powder, 2 oz - 10.64$

От първата марка харесах също този спрей за нос и този детски течен гел за зъби за деца.

Но влизам най-вече да ви питам за tooth soaps. Някакви линкове в достъпни сайтове - имам предвид за доставка до Бг без мита, ДДС и т.н. екстри. и с ниска доставка, разбира се. Май прекалих с претенциите.  Simple Smile

# 528
Коприва...вариш и после поливаш косата!Става и за косопад. Wink
Това колко често се прави?
А за някакви други  средства чували ли сте?Мъжа ми е направо с побеляла глава и едвам го спирам да не си купи някой масов анти пърхот болкук

# 529
Норчи, ти ползваш ли търсачки? newsm78 Направи примерно търсене в Iherb.com - ще излязат много натурални препарати против пърхут...  Peace

http://www.iherb.com/Pure-Basic-Natural-Anti-Dandruff-Conditione … 350-ml/23441?at=0 Ето това не е с много лоши съставки, макар че явно не успяват да ги изчистят добре от тях. Поне пише, че е без Paraben, Sulfate, Glycol. Simple Smile

# 530
От къде си купувате паста за зъби Веледа? Аз си спомням , че преди няколко години я взимах от аптеки Сейба, но сега са я затворили и не мога да намеря такава аптека, а по другите аптеки нямат такава паста.

# 531
...А да ви питам някакви лекове/билки и т.н. срещу пърхот?...
                              И аз съм за копривата. Или хининова вода. Също така: 'Моят лек против тази гадост, наречена пърхут е Ябълков оце …  се измива.'
                             Така или иначе трябва да видите от какво се причинява: сух/мазен/ на нервна основа... Ако е на нервна основа една ли някакъв лек може да помогне. Аз лично бих направила пречистване на организма във всеки случай.

# 532
miniemouse, благодаря ти за инфото, жалко, че не си осигурих прясна такава билка по-рано. Сега вече е късно сигурно, а и слънцето не е така силно... Thinking

И аз не си осигурих прясна, но мисля да опитам със суха, макар че знам, че няма да е съвсем същото. За ефекта на това олио по принцип гарантирам от личен опит. Невероятно е за всякакви кожни раздразнения, почти вълшебно бих казала...
 Peace

# 533
  • Пловдив
А знаете ли коя паста за зъби/детска/ е хомеопатична?И има ли въобще такава?

# 534
  • Пловдив
Аз купувам:
Ненедент
или:
Билка

# 535
  • Пловдив
Да, и аз купих на Билка,но аптекарката ми каза,че тя не е хомеопатична???Само пишело че е без флуор?Та затова...
Мерси! Peace

# 536
  • Пловдив
Хмм, хомеопатичката точно тази на Билка ми показа /розовата/ като бяхме за пръв път при нея...

# 537
  • Пловдив
Хмм, хомеопатичката точно тази на Билка ми показа /розовата/ като бяхме за пръв път при нея...

Wink Даааа!И на мен!

# 538
За пърхут на мен от аптеката ми бяха препоръчали ELUTION   на фирмата DUCRAY. Доволна съм. Peace

# 539
Щом в пастата не се съдържа мента, не е вредна за хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт