Алтернативна козметика - 3

• 60 838
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
В прането съм слагала парцалче с портокалово масло и при мен не беше трайно. Но същото парчалце, сложено в сушилнята, ароматизира много добре. Не ми е омазнявало дрехите, слагам 2-3 капки само и разтърквам добре по парцалчето преди да го пусна в сушилнята.

# 631
Момичета, ползвали ли сте лайкова водичка за периорален дерматит и действа ли? Ако действа, как е по-добре да я приготвя - с етерично масло или с натурална лайка? Thinking (Лайковото масло може да се използва в малки дози след 2-ия месец)

# 632
  • France
Някой има ли впечатления за козметиката LR?

# 633
Аз имам не добри.Не е органична и с висока цена за това което предлага.Не я препоръчвам.

# 634
Момичета, ползвали ли сте лайкова водичка за периорален дерматит и действа ли? Ако действа, как е по-добре да я приготвя - с етерично масло или с натурална лайка? Thinking (Лайковото масло може да се използва в малки дози след 2-ия месец)
Aз съм прилагала отвара от лайка. Подейства, но тогава приемах и лекарства, та незная дали е само от лайката.

# 635
  • France
Аз имам не добри.Не е органична и с висока цена за това което предлага.Не я препоръчвам.

Благодаря,предполагах,че е снобарска работа Stop

# 636
Хубавите неща обикновенно си имат цена.Има хубава органична козметика която си заслужава високата цена.
Но с ЛР случая не е такъв.Системата на разпространение е като на Ейвън и Орифлейм.Много хора в пирамида печелят, а за стоноста на продукта (и съответно качество) нио не остава.

# 637
здравейте  Simple Smile
    днес си приготвих мехлем от бадемово масло, пчелен восък и ланолин .всичките съставки съм ги взела от аптеката .получи ми се много добре  най вече за консистенцията..........НОООООО, НО  newsm78  сега имам резерви за това да ли да го ползвам ,и най много ме притеснява ланолина Tired . защото аптекарката не ми даде никакво инфо колко е чист и дали мога да го ползвам за подобни цели.вие запознати ли сте за видовете ланолин продаван свободно в аптеката  ...защото аз не съм ....предварително ви благодаря  bouquet

# 638
Не съм зпозната с предлагания ланолин.Мен ме притеснява поради животинския си произход.Не ползвам нищо заради което са убивани животни, както и не ям Grinning

# 639
  bouquet Страхотна тема - отивам да чета напред  bouquet

# 640
При добиването на ланолин животното не се наранява, ама изобщо. Той се извлича от остриганата вълна. Wink 
lolimim, не разбрах как смяташ да използваш този крем, но ако е за лицето, освен ланолина трябва да те притеснява и друго - пчелния восък. Той, в такъв вазелин, така хубаво запушва порите. Композицията ти е много добра, но аз те съветвам да я използваш сега през зимата за ръцете до лактите, за краката и стъпалата. Ако пък ти е останало още бадемово масло, тогава чисто без други масла, го използвай като нощна грижа за лицето. Много важно е да го нанасяш върху влажна кожа за да избегнеш запушването на порите.

# 641
Аз не бих се притеснявала нито от ланолина, нито от пчелния восък в домашно приготвен крем.

lolimim,
давай я бързо тази рецепта. Simple Smile
Аз имам средно добър опит в приготвенято на handmade крем за лице и издирвам нови рецепти. Simple Smile

# 642
Ако пък ти е останало още бадемово масло, тогава чисто без други масла, го използвай като нощна грижа за лицето. Много важно е да го нанасяш върху влажна кожа за да избегнеш запушването на порите.

Много се чудех за бадемово олио. Има едно на Икаров, но не е чисто има разни глупости вътре. Имам много суха кожа, особено през зимата е страшно положението и нищо не помага. Дали и малката да не цапотя? Тя, милата взела моята кожа - бяла, луничава и чувствителна  Tired

# 643
Cantariny, ако говорим за български производители, маслата на Икаров са си добри. Иначе ако искаш масла без глупости, вземи си Алтея. За твоята кожа може да използваш комбинация от бадемово, жожоба и какаово масло, но за малката само бадемово - рано й е за екстри Wink

# 644
Kabiv, благодаря ти! Ще опитам непременно. Алтея е българска марка, нали?! Нещо ми се върти из главата, но не си спомням къде съм ги виждала.

Общи условия

Активация на акаунт