Житният режим на Учителя Петър Дънов

• 48 105
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Universe

Имам въпрос: как измервате 100 гр. жито без везна?

asyalein, изсипвам 0,5 кг жито в пластмасова мерителна кана    и после е лесно  Wink /при мен отговаряше на 100 милилитра течност  Peace/

# 541
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мерси Лени  Hug

# 542
Няма как да се систематизира толкова бързо.А и за мен този въпрос/ЗА ГРАМОВЕТЕ/ не е толкова важен.Просто вземаш един плик жито ,разсипваш го и го разделяш на пет равни купчини.Спомням си ,че имаше малък проблем с чувал жито.Там е по-трудно.Но се ориентирахме за лъжиците ,за които беше и зададен въпросът/около 10/
  Не бих искал никой да се обижда,но аз ,когото изучавам някакъв проблем,просто вземам един лист и химикал и си преглеждам темата.Линковете са само повод за коментарите тук.В много от коментарите се съдържа нужната ви информация.
  ПОЗНАВАМ ТОЗИ РЕЖИМ  ОТ ДОСТА ГОДИНИ.ДО ТАЗИ ГОДИНА ТОЛКОВА ПОДРОБНОСТИ В НЕТА НЕ Е ИМАЛО.В КНИГИТЕ ИМА САМО ПРИНЦИПИ. ИМЕННО ТУК ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОБИ ,ГРЕШКИ ,СПОДЕЛЯНЕ...СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО КАТО СИСТЕМА.НО ,АКО НЕ ПРОЧЕТЕТЕ МНЕНИЯТА И ПОСЛЕ НЕ ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОСИТЕ СИ ,АКО ИМА ТАКИВА,НЯМА КАК ДА ВНИКНЕТЕ В ДЪЛБОЧИНАТА МУ.
  ТОЗИ РЕЖИМ НЕ Е САМО ЕДНА ПОРЕДНА ДИЕТА.ИМА НЯКОИ ОСОБЕНОСТИ,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ.

# 543
Да споделя, засега реших да прекратя режима. Да беше само главоболието, макар и много неприятно, както и да е. Но вчера усещах, че и движенията, и мисленето ми станаха едни такива забавени и всичко възприемах като на забавен каданс, което няма как да не се отрази и на работата ми  Confused Сигурно много ми е проличало, защото колеги вече ме питаха дали съм добре.
Другото, което забелязах вчера, беше и тоталната ми непоносимост към интернет.

Но със сигурност ще пробвам пак!  Grinning Може би точно сега не ми е бил моментът.

Успех, asyalein    bouquet

# 544
  • София
Добро утро!  Hug
Днес ми е 8-ми ден захранване. Чувствам се добре, не качвам нищо за момента.
Вчера вечерята беше малко зелена салата + извара /за пръв път/ смесих с малко задушено и смачкано броколи и добавих елда и подправки. Стана като пастет... страхотен! И странен на вкус! И гарнирах с чаша червено вино.
Днес-закуска 5 суп. лъж. овесени ядки, няколко стафиди, лъж. мед, топла вода
обяд-елда с няколко люспи сирене
вечеря - Солей, не знам дали е редно, но от 2-3 дни си мисля за яйца. Мога да го направя с 1 яйце, малко извара и малко елда на тефлонов тиган - мисля, че ще стане като солена палачинка   chef и с малко зелена салата ще съм на 7-вото небе. Мисля, че не е рано, след като толкова ми се иска!
Месото изобщо не ме влече. Вчера обаче си заредих кефирената гъба /бях я оставила да почива от 3-ти март и само изплаквах през няколко дни/ и днес довечера ще е готова   chef
mijjjka  Hug
 Grinning Може би точно сега не ми е бил моментът.
И аз си мисля, че това е причината. Нали знаеш... "Има време за всяко нещо, И срок за всяка работа под небето" - Време за житен режим...  Grinning   bouquet Ще дойде...
Пожелавам на всички хубав ден!  Hug

# 545
Да споделя, засега реших да прекратя режима.

Hug
сподели дали са ти изчезнали симптимите.

аз също имам подобни, но са доста слаби и според мен е, защото не пия достатъчно вода.
забелязвам, че се концентрирам невероятно бързо - около мен постоянно има шумове, телефонира се и се вика, но аз все едно не ги чувам  Mr. Green
обаче ми се спи доста - но и това май е от непиенето на вода newsm78

тази нощ се събудих в 2 сутринта и бях гладна Rolling Eyes
не станах да ям, но явно съм отслабнала и тялото няма вече резерви Confused

solej , аз не се обиждам, ако визираш мен.
просто споделих, че според мен е добре точно този опит от проба грешка да се систематизира.

за 15те минути, в които ползвам форума не ми е възможно да прочета всички 30+страници.
не го приемай навътре  Hug

# 546
Да, симптомите изчезнаха.
Честно казано, бях малко изненадана, че се проявиха толкова бързо при мен.

Hug

# 547
  • София
Добро утро!  Hug
asyalein  Hug браво, че успяваш!
Моят съвет е да засилиш водата! Тя има решаваща роля в режимите и чрез нея най-много токсини се изхвърлят. А казват, че главоболието е точно това. Най-доброто количество вода се изчислява по 30 мл на килограм. Т.е. ако си 70 кг - необходимата вода за организма ти е 2.100 литра. Но пък минимумът не трябва да е под 1.5 л на ден /товорим за чиста вода/.
mijjjka  Hug
lenny_pld  Hug пропуснах да ти благодаря за хубавия блог - бразилка!   bouquet
Тази сутрин имам увеличение на теглото. Предполагам, че е от вода, а може и по... месечни причини  Grinning Не е от храна, защото внимавам невероятно много какво ям!
Както се бях зарекла за вчера - вечерята беше омлет от 2 малко яйза и елда, малко зелена салата с кълнове люцерна и чаша вино. Сега, като се замисля, можеше и да е само салатата, но пък... бях гладна...  Embarassed Както и да е! За днес ще се опитам да се още по-стриктна! Например - закуската - в момента хапвам овесени и ръжени ядки с вода и лъжичка мед. На обяд - остана ми зелена салата от вчера. Вечеря - елда със сиренце. Да видим дали ще успея... най-трудно ми е през уикендите!
Хубав ден на всички!  Hug

# 548
Аз се глася ot понеделника за една 5-дневка...ама да видим. Rolling Eyes
Сноуче при мен всеки ден е уикенд #2gunfire,и за това ми е адски трудно.А и спортувам ...а ако не съм яла ми пада кръвното и как да изляза да бягам например Tired.Но ще опитам пак.Искам да се подготвя за 5-ти април  Mr. Green

# 549
Аз се глася ot понеделника за една 5-дневка...ама да видим. Rolling Eyes

аммм, и 5 дена ли може да се прави житния режим? (solej , извинявай, не съм чела напред, не се чувствай длъжен да ми напомняш  Wink )
аз си мислех, че 10 дни е минимума  newsm78
поне така бях чела в една от книгите на Дънов...
аз съм се настроила за 10 дни.

вчера установих, че съм яла по-малко жито от 100 гр.на ден... затова съм била гладна ooooh!

обаче спя по доста newsm78
2 часа повече от обикновено...

Snow4eva , аз нямам главоболие  Wink
надявам се, че нямам много токсини за изхвърляне - от години не ям месо, полуфабрикати, подсладители и овкусители  Sunglasses

# 550
  • Universe
Пиете ли достатъчно вода? 
http://www.bb-team.org/articles/1014/

Толкова е просто, но толкова често пренебрегвано. Водата - материята на живота. Около 70% от земната повърхност е покрита с нея, както и същото количество в нашето тяло. Водата е нужна за всеки един метаболитен процес, включително синтеза на протеини. Ако тренирате интензивно, най-простото нещо, което трябва да направите, за да помогнете на тялото си е да пиете повече вода.
1. Водата не Ви достига
Содата и кафето не се броят. Всъщност, въпреки че са течни напитки, кофеинът в двете има действие на диуретик и причинява загуба на течности. Когато това се случи (виж точка 4.), тялото започва да складира вода. Според общите разбирания 6-8 чаши с вода са достатъчни за един ден. Но тъй като сте трениращи хора, Вие имате нужда от още. Целете да изпивате поне по 2-4 литра вода в зависимост от вашите размери и нужди.
2. Водата изчиства токсините в тялото
Водата прочиства токсините и остатъчните продукти от тялото ни. Тя е особено важна при високо-протеиновите диети, тъй като спомага за премахването на излишния азот, уреята (токсично съединение) и кетонните телца. Ако приемате много храна, за да качвате мускулна маса, тогава имате нужда дори от още повече вода, за да спомагате за работата на бъбреците.
3. Водата помага за стопяването на мазнините
Без достатъчно вода бъбреците не могат да функционират пълноценно. Когато това се случи, част от "натоварването" се прехвърля към черния дроб.  Той преработва натрупаната мазнина в тялото за енергия. Ако черният дроб върши част от работата на бъбреците, тялото Ви гори по-малко мазнини, т.е. вместо да гори, вашият дроб се заема с друга дейност и започвате да трупате излишни килограми. Като допълнение можем да споменем, че пиенето на вода създава чувство за ситост и така огладнявате по-рядко и намаляте приема на храна.
4. Водата намалява задръжката на течности
Обратно на общоприетото разбиране, пиенето на вода всъщност може да Ви помогне да изчистите излишните течности. Когато водата се приема рядко или в малки количества, тялото започва да мисли, че има недостиг и започва да я складира, за да има резерв при случай на нужда. Тя се складира в допълнителни клетъчни пространства и кара кожата ви да изглежда мека и пухкава.
5. Водата се грижи за здравето Ви
При ниско съдържание на вода, тялото започва да си я добива от органи като дебелото черво. Когато това се случи се стига до запек. Освен всичко, водата Ви позволява да храносмилате приетата храна много по-ефективно. Това важи в пълна сила особено когато приемате над 4 000 ккалории на ден.
6. Водата помага на хората, които консумират много сол
Ако водната задръжка е хроничен проблем, значи тя може да бъде причинена от голямото количество на сол в приеманите храни. Колкото повече се храните със солени ястия, толкова повече тялото се опитва да задържа вода с цел да намали концентрацията на сол. Моят съвет е или да ядете по-безсолно, или да пиете повече вода.

Чаша гореща вода всяка сутрин   

Food Matters / Храната е от значение (2008) 

С няколко думи - според филма- всяка болест може да бъде самопреборена от организма с подходяща диета - органична храна /!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 51% СУРОВА/ДНЕВНО/ и много вода  и вместо лекарства и химиотерапии - да се пият витамини, защотото било голяма глупост това, че последните увреждали органите. Лечението с тях е много евтино, а доброто здраве не носи пари на лекарствената промишленост. Всички произвеждани лекарства за хроничните болести не лекуват, а задържат състоянието на болния - така ежедневно се приема поредната доза и това носи дивиденти.
Витамин С - в големи количества действа по-добре от антибиотик при простудни и вирусни заболявания, а инжектиран венозно - убива раковите клетки - има и снимки  Peace
Витамин В3 - се справя перфектно с депресииите - вместо психотропните лекарства.
Има човек, смъкнал 60 кг  единствено с  органична храна - 51% сурова/дневно + пиене на огромни количества вода /препоръчват да се започва сутрин преди кафе, чай и т.н. с 1-1,5 л вода и така преди всяко хранене/. Да си призная днес се назорих и изпих 0,5 л, не умрях  Wink
Резултатите от тези изследвания не се публикуват в здравните списания и не се изучават в медицинските училища по обясними причини.
Във филма не отричат, напротив, приветстват  официалната медицина за справяне с животоспасяващи операции, но смятат, че тя е в плен на фармацевтичните компании по отношение на т.н. хронични болести /диабет, ССЗ, рак и др./, и съответно в дълг пред хронично болните  Hug
Храните, които консумираме,  се отглеждат на почва, бедна на  хранителни вещества, третирани са с пестициди и за това  и нямат никаква  хранителна стойност, което води до отравяне на организма, разрушаване на имунната система, от тук до храничните болести има само една крачка  eat За това се препоръчват органичните храни  newsm60

П.П. Отдавна купувам български плодове и зеленчуци от пазарите и то от баби и дядовци, на които им личи, че не са прекупвачи. Не че и те не ползват торове Confused, но са по-малко запознати с химиите. Е, цитрусите ми са вносни, но поне гледам да са от по-близка дестинация /Гърция, например Simple Smile/

asyalein, 10 дни се прави по Дънов  Peace

Snow4eva, не можах да свикна с вкуса на елдата  Confused Аз си задържам теглото - днес съм на постно зеле   chef

# 551
значи правилно съм запомнила, че 10 дена се прави  Sunglasses

за водата - вчера гледах по ТВ, обясняваха къде в тялото по колко вода може да се съхранява.стомахът може да поеме до 6 литра, червата около 15 л.  Shocked, мехурът 1-2 л. и къде ли още не.
предупредиха обаче, че ако се пие прекалено много вода за кратко време може да се получи т.нар. натравяне с вода. тъй като клетките съдържат соли, а водата не, то попаднала водата в тъканите  създава различно налягане. за да се уравновеси налягането клетката отдава солите, но може и да се спука, т.е. да загине... (може да не го обясних добре, но биологията не ми е силната страна)

та препоръчаха всеки да пое колкто тялото му изисква Peace
разходът на вода зависи от натоварването, от Т на околната среда и от организма  Simple Smile

# 552
Абе аз знам ,че е 10  Whistling,но ако изкарам 5 поне до подновяването на клетките Wink..от там ще проддължа и повече.Но не се нагласям този път за много,като се видяx що за стока съм,едвам 4 дни устисках.Но и предния път варих житото,понеже не го знаех какво е(пише на турски Mr. Green),пробвах че става горе долу ако е киснато,и сега кисна.Може по добре да се чувствам така,и да не ми е толкова гладно newsm78
asyalein,те и затова дават че е полезно 1,5 л на ден...от там нагоре вече всеки сам си преценява.И аз съм трудна с пиенето на чиста вода.Предпочитам чайчета...ама явно и на мен не ми достига водата,и затова се чувствам отпаднала,с главоболие и силен глад. Whistling
Абе ще видим,квото стане...все ще се получи в скоро време,ама голяма настройка и опити ми трябват явно.Имам накиснато жито и за днес,стискайте ми палци да държа фронта. Praynig Praynig Praynig
Възхищавам се на сноучето,направи режима...и сега се справя с най важното дори за мен-захранването.Браво Hug...тайно ти завиждам на волята  Rolling Eyes

# 553
  • София
Възхищавам се на сноучето,направи режима...и сега се справя с най важното дори за мен-захранването.Браво Hug...тайно ти завиждам на волята  Rolling Eyes
megan  Hug благодаря ти за хубавите думи!   bouquet Ето, днес е 10-тия ден, мога да кажа, че преди малко пробвах и малко пилешко месце, така че захранването считам, че приключи. Наистина успешно и много внимателно! Лошото е друго, че някак си... килцата тръгват нагоре, колкото и да внимавам. Започнеш ли да се храниш нормално...  Sad има тенденция към връщане! За довечера съм решила да се опитам да съм само на салата! Някак си, като включиш и всички храни и става трудно ограничаването!
Аз наистина не мога да си го обясня... Хубавото е, че при всеки нов житен режим имам все пак някакъв спад, спрямо предишния път, така че явно ще съм тук и април, и май, а може и по-нататък! Но пък компанията е приятна!   bouquet Hug

# 554
при мен е 5ти ден жито, все още нямам отвръщение от еднообразната храна. Mr. Green

вчера денят ми беше дълъг, но въпреки всичко имах сили.
не съм нервна като нормално, а съм уравновесена  Simple Smile

мъжът ми е обаче изнервен от неговото постене и се наложи да яде мюсли и мляко Rolling Eyes
днес пак яде мляко, да видим ще продължи ли с някакъв режим или ще се върне към старите навици.

захранването само за запазване на килограмите ли е важно?
аз не ям месо, пържено също рядко ям.
единствено сирената, хлябът и зеленчуците сега съм ги изключила...
пак ли трябва 10 дена да се захранвам?
мога ли ориз да ям? все пак 10 дена ям жито...?
хляб кога да включа и какъв (пшеничен, пълнозърнест, ръжен)  newsm78

захранването ми е малко неясно, но път сега се засищам от житото и не мога да си представя 10 дена да карам на бульони и супички  Rolling Eyes, та поне ориз или хляб дали мога да ям?

Общи условия

Активация на акаунт