Примерна схема за захранване 22

• 26 697
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
рапичното (или друго) олио не се брои за нова храна. Препоръчва се да се слага по малко в пюретата от самото начало на захранването.  Peace Peace
Аз домати още не съм давала, май по-късно се въвеждаха newsm78, но и аз мисля, че е най-вероятно настинка.
Въвеждам всичко по 1 седмица и с глутена процедирах/м така, само 2-3 неща давах по 5 дни.

# 721
Четох тук че някой се е консултирал с "авторитет" /доколкото помня тази беше думата/ по захранването в интернет но сега не мога да намеря точния пост - ако някой се сети хайде кажете ми кой е този авторитет че да се консултирам с него и аз  Blush

# 722
Момичета отдавна ви чета, но не се включвам, че нямам много да дам като принос по темата  Wink Аз захраних на 5м и 5дни, бавничко, до момента ядем по 60гр зеленчук на ден, въвела съм ориз, картоф, тиква, морков, пащърнак от 2 дена запо4нах и плодовете- сливи. Бях планирала да включа месото към 7ми месец, но днес се оказа, че хемоглобина ни е леко нисък и педи посъветва да започна месото... ок няма проблем, но като гледам поечето месни пюрета съдръжат, олио, сол, лук  Shocked - направо се исзумих. Посъветвайте ме моля с коя марка да запо4нем, вие от които давате?

# 723
Нито олиото, или каквато и да било друга мазнина, нито лука са проблемни.
Виж солта определено-да.
Ако не искаш първите две съставки, които по нищо не са вредни, даже напротив, в състава на пюрето, започни захранването с чисто месно пюре на ХИПП, смесено със зеленчуково по твои избор. Чисто месо се предлага от пиле, пуйка и телешко.

Относно мазнините: добавянето им има няколко значение.
1. да повиши енергийната стойност на храната
2. да внесе в организма допълнителни мазнини, които са важни за него и особено за клетъчните мембрани, мозъка, нервната система.
3. по-лесно и пълноценно да бъдат усвоени някои витамини.

# 724
Франческа Салиери именно тези на ХИП съдържат сол

# 725
Чистото месо на Хип ли?
Не говорим за пилешко с тиква например.
Не се вманиачавайте безкрайно. Солта е вредна, тогава когато е в неподходящи за възрастта количества.
В пюретата никой не слага кофи със сол. /визирам утвърдените и добри марки/

# 726
  • София
Честита баба Марта

Да попитам и тук-въвеждам пиле-първия ден изяде 2ч.л, втория-3ч.л, третия-нищо и четвъртия пак 3 ч.л.Свършиха ми пилешките пюрета и за това спрях с пилето(тук продават на ганчев, а аз не ползам тях)...не мога да считам пилето за въведено нали  Rolling Eyes И ако трябва пак да го въвеждам, отново ли 5 дена да продължи това?

За мен е въведено  Peace

"Чистите" месни пюрета на ХИПП нямат сол, както и на Сънвал  Peace Заешко чисто без сол не намерих навремето.
Избягвам сол доколкото ми е възможно, но например в хляба и сухарите има, така че де факто не съм я изключила напълно от менюто  Peace Сиренето изкисвам, но и там си остава сигурно...
Пюре със сол не предлагам - търся алтернатива, вкл. "домашно производство".

Аз съм се консултирала с консултанти от ЛЛЛ - има нов подфорум за целта и с Хедра - в блога й  Peace И тук, разбира се  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мойто диваненце е с безумен хемоглобин, но при него има и други "екстри", така че не сме добър пример...

# 727
  • София
Зеленко, а защо не пробвате да ви преборите тези "екстри" с класическа хомеопатия? Като за начало можеш да питаш в специализираната тема от форума за алтернативна медицина...
И/или може да се повлияе на безапетитието също...

# 728
Благодаря ви момичета, сигурнотук  http://papa-bebe.com/piuretahippm4.html има грешка, утре ще отида на място да ги погледна какво съдържат Simple Smile

# 729
Момичета - ръж и ечемик се въвеждат само чрез ядки, предполагам...? Не видях каша само с тези съставки, ако няма готов продукт, директно да търся ядки Thinking Има ли значение какви ще купя?

# 730
  • Видин
Стеф, ето ечемик - http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/kashi/p-lnoz- … s-sunval-bio.html
Ръж съм взела каша на ДМ, която имаше и още нещо в нея, но не мога да погледна сега.
Обаче ако се въвеждат само с готови каши глутеновите няма да се спази редът, който Косе Босе е написала за въвеждане. И все пак - така ще го направя. Нямам време да кисна и варя ядки...
Ние сме болни и го оставям само на кърма малко. И без това отказа твърдата храна. А има разстройство и се опитвам да пробутам оризова каша, ама нъцки  Rolling Eyes

# 731
И аз не съм виждала готова каша с само с ръж или ечемик - явно варианта е домашна каша.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 09:30 от Queen L

# 732
Аз само да вметна, че този ред на глутеновите е според количеството глутен и съвсем не е задължително да се дават всички и в този ред. Може да се почне с някое от началото (най-често са овесени ядки или овес, защото по принцип той не съдържа глутен, а наличието в него е поради примиси), след това може и направо пшеница, но в по малко количество или постепенно пшеница към овеса или както намерите за добре. Аз също въведох ръж и ечемик след пшеницата, по-скоро за разнообразие.

# 733
Благодаря ви, момичета!
Аз имам каша на Мио Бамбино (Сънвал) от чиста пшеница, но не знаех дали мога да скоча директно на нея и се зачудих дали съм виждала в каша ръж или ечемик (без други съставки де, иначе има микс зърна на Милупа).
Зори - ще погледна в ДМ-то, последно като бях там, не видях друга каша освен с просо, но пак ще потърся.
Ядки не знам дали ще намеря, в смисъл, че се сещам за един магазин за такива неща, обаче ми е много далеч и не мога да отида, особено в това време...

# 734
  • София
Зеленко, а защо не пробвате да ви преборите тези "екстри" с класическа хомеопатия? Като за начало можеш да питаш в специализираната тема от форума за алтернативна медицина...
И/или може да се повлияе на безапетитието също...

Ами очакваме консултация със специалист в края на месеца, нека първо се произнесе човекът, пък после ще видим как ще действаме. Искам да имам малко по-голяма яснота от съмнения и притеснения...
Иначе апетит има - обаче само за плодове и за хляб  Mr. Green

Въведох ръж с ръжен сухар (само че има сол в него, но то и без това изядените количества бяха по-скоро минимални) Peace
Ядки от 4-те глутенови джвъчки има в най-обикновените магазини, напр. аз бях намерила в София в магазин Европа - кварталния супермаркет. Може обаче да са на диетичния щанд, ако има такъв. Тук пък има в магазина срещу блока, който си е най-обикновен магазин  Peace

Пък вчера в предаването Здраве по БНТ1 една докторка каза, че чупливата коса при бебетата била симптом на анемия... направо ми настръхна мозъкът....

ЕДИТ: За рапичното масло
: фабриката се местела в момента и затова няма производство на българскто. Предлагат БИО - 500 мл. за около 8 лв.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 10:35 от зелено човече

Общи условия

Активация на акаунт