Примерна схема за захранване 22

• 26 752
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Само да си допълня мисълта за Косето - действително постовете й звучат авторитетно, заради свръх пространствеността на обясненията и за това, че има отговор на всеки въпрос - човек инстинктивно се доверява. Няма лошо. Ама лошо става (освен когато има разминавания в думите), когато записките и са цитирани и прецитирани и малко става развален телефон накрая - думите излизат от контекста и смисъла се изкривява..

А що се отнася дали заради професията й има цялата тази информация - ами да бяхте я питали по-старите тука Simple Smile Както аз хвърлям ръкавицата Бибона да си признае дали е химик или биолог, защото тая вътрешно-заводска терминология дето използва е крайно подозрителна Grinning Grinning

# 76
Ами аз лично не ги цитирам и прецитирам , понеже ги копирам точно, явно наистина не сте чели достатъчно обстойно нейните постове, и това според мен е,че просто сте й се издразнили, но тя много често споменава и конкретни школи, които аз не съм сметнала за редно да записвам, но в самите постове често пише европейските следват тази линия, американските еди коя си....от това по-конкретно за мен не е нужно, не виджам нищо лошо в това, че ние й се доверяваме на постовете, освен това , както вече казах, вие не сте задължени да вярвате на това, но пък в същото време много пъти когато сте ни питали и сме ви отговорили ние сме позлвали и нейното инфо(хайде да не казвам само нейното)....не искам да се заяждам, понеже ви уважавам достатъчно, но все пак не ми допадна никак коментара на Бибона-кой ви каза и защо му вярвате??? НИ кой не е длъжен да вярва на никого, но всеки трябв ада уважава и мнението на другите, след като сме се събрали тук да си даваме съвети и щом ние сме решили да й вярваме на Косе Босе, вие също трябва да уважите нашето желание, знам,че не сте против, но заради коментарите ви. Hug

# 77
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=225&aid=5574
аз не съм виждала такова кисело мляко с калинка??? newsm78 newsm78

# 78
Стелфи - ти къде си сверяваш часовника, така да се каже? Ще съм ти благодарна да споделиш Hug

Това мляко и аз не съм говиждала...

# 79
Стелфи - ти къде си сверяваш часовника, така да се каже? Ще съм ти благодарна да споделиш Hug

да , и аз , това се сетих вие май не сте давали тук някакви инфо, едва ли четет от ено и също място, но и двете сте доста информирани(включвам и Франческа, и БибонаСъщо), на мен също ми е интересно, е ако не са френски сайтове де или такива използващи техния език...но например инфото на Франчи вчера за падпъдичите яйца беше страшно ценно

# 80
Мами,преди да пасирам мангото трябва ли да го варя?

# 81
Ами за възръстта на твоето дете, според мен-да...мангото има едни нишки, като при тиквата, само че по-упорити и жилести от нейните и не съм убедена,че ще й понесе на девойката, особенно ако не е свикнала с по-груби консистенции

# 82
  • София

да , и аз , това се сетих вие май не сте давали тук някакви инфо, едва ли четет от ено и също място, но и двете сте доста информирани(включвам и Франческа, и БибонаСъщо), на мен също ми е интересно, е ако не са френски сайтове де или такива използващи техния език...но например инфото на Франчи вчера за падпъдичите яйца беше страшно ценно

Ами аз за съжаление не мога да ви зарадвам с някакъв конкретен или единичен източник, защото черпя информация от много места... Вкл. нещо конкретно ако ме интересува директно отварям Гугъл и търся специално за това нещо. Понякога след това пускам и тук линкове ако съм намерила нещо интересно.
Иначе - чела съм препоръките на СЗО (един пидиеф дето бях пускала преди). Чела съм в библиотеката на форума, на Косето писанията също Wink В Babycenter.com, Wholesomebabyfood.com, едни 4-5 книжки имам, от тях си взимам от тук - от там по малко инфо... Ама ми е най-ценно като питам директно някой консултант по кърмене - те много ги чаткат нещата Simple Smile
Примерно за по-"професионални" съвети много съм питала Хедра в блога й. От нея много важни неща съм научила.
Напоследък питах във форума за консултации с ЛЛЛидери за количеството месо - щото не мога да мирясам с това месо аз, не ми е пълно инфото и толкова! Ето го разговора: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468346.0
Btw стигна се до извода, че няма конкретни количества месо дето някой да препоръчва. (Косе Босе е единствената дето казва точни грамажи по месеци и т.н.) После за по-сигурно питах и Хедра.
Обърнала съм и целия Интернет - няма точни грамажи и това е!

И така.... Както виждате действам според ситуацията. И мен безкрайно ме изморява това търсене и липсата на един адекватен източник на който да се довериш и да не мислиш, ама нейсе...

# 83
Ами Стелфи  Hug, въпреки че не си посочила, според теб нищо конкретно, даваш доста ценно инфо...аз ще прегледам после това, което си пуснала, аз между другото не подозирах дори,че консултантите по кърмене дават препоръки за хранене с твърда храна....за количеството месо- Косето ,според мен го е видяла в някоя книга това или в източника, който чете-аз точно това не го спазвам много за мен лично количествата са едно към колкото ми дойде- гледам доооло горе да не е кой знае колко и да внимавам, тия количетсва ги ползвам за един много общ ориентир, нямам везна и не мога да измеря точен грамаж и не мисля,че от 5 -10 гр повече ще стане нещо на детето. Забравих да ви кажа преди и , че на мен лично малкоо повечко ми допада американската схема, поне до колкото съм запозната с нея(едва ли съм много де), но това до някъде се дължи и на сестра ми, която живее там и понеже тя първото си дете го захранваше доста стриктно по препоръки на педиатрите там и си спомянм доло горе какво й бяха казали, та когато прочетях някой неща, които съвпадаха с тия методи и бяха цитирани амер. схеми са ми допадали доста.

# 84
  • София
Пак да се допълня малко - изчела съм и всичките коментари под статията на Хедра за захранването:
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ Която статия за мен е любимия, най-пълния и полезен материал, в който има всичко на едно място ако си начинаещ (и не само) захранител.
Това за мен беше много образователно, защото се отговаря адекватно и аргументирано за най-различни казуси и т.н.

А чат-пат се допитвам и до логиката и общата си култура - ако преценя, че е безопасно Grinning

Айде, хубав ви следобед!  bouquet

# 85
Стелфи, искам да ти благодаря, че ме подсети за блога на Хедра - и аз започнах захранването, водейки се по тази статия, но вече мина доста време, почти 3м., и съм забравила откъде тръгнах, вгледала съм се конкретно във въвеждането на всяко отделно нещо и понякога ми се губи цялостната картинка на нещата. Мерси Hug

Сетих се нещо, Гунди като каза американската школа: напоследък гледам, че е тенденция поради новите препоръки да се захранва с овесена каша, като първа храна имам предвид. Коментар?  Thinking

П.П Как мога да прочета всички мнения под статията в блога? Нещо не успявам...

# 86
Момичета,кажете си мнението за бисквитите Cici Bebe?
Взех ги вчера за разнообразие менюто на бебка.Можели и вичир в млякото да се слагат

# 87
Тенденциите обаче са и за доста по-късно захранване около 8-ми месец. Отдавна се знае, че причина въвеждането на глутена след 6-ти месец да се отлага няма. Хубаво е, той да се въведе преди детето да е започнало да яде много и разнообразна храна, за да може да се установи на време непоносимостта към него.  Не в нашите географски ширини, но се наблюдава алергия към ориза.
И има тендеция към неговото отричане като първа и безопасна храна.
Доста школи, включително и американски източници препоръчват захранването да започне с месо.
И не на последно място- чудно хубаво е, да четем какво пише дадена школа, но все пак ние живеем в Бг и нашия климат, генотип, начин на живот, хранене.....се отличават от американските, немските, перуанските и к`вит там се сетите.

Момичета,кажете си мнението за бисквитите Cici Bebe?
Взех ги вчера за разнообразие менюто на бебка.Можели и вичир в млякото да се слагат

С глутен ли са? Ти въвела ли си го? Детето буди ли се от глад през нощта? За това ли искаш да ги слагаш?

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 14:37 от Франческа Салиери

# 88
Напоследък питах във форума за консултации с ЛЛЛидери за количеството месо - щото не мога да мирясам с това месо аз, не ми е пълно инфото и толкова! Ето го разговора: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468346.0
Btw стигна се до извода, че няма конкретни количества месо дето някой да препоръчва.
На нас препоръките от педиатъра са ни 30 гр. пилешко първите 15 дена (това с около 200 гр зеленчуци).

# 89
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=225&aid=5574
аз не съм виждала такова кисело мляко с калинка??? newsm78 newsm78
В статията се твърди, че "Био България" работи с вериги магазини, една от които е "Billa". В магазините на Billa в Сливен обаче не съм срещала био храни, а съм търсила пресни плодове и зеленчуци не веднъж. Може да има сирена и млека, но това, за което съм гледала няма. Какви био храни сте взимали от Billa? Питам за конкретната верига, понеже останалите, които се споменават в статията нямат магазини в нашия град.

Общи условия

Активация на акаунт