Примерна схема за захранване 22

• 26 858
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Видин
МамаДеси, масло не бих въвела толкова рано  Rolling Eyes Може би след глутена и сиренето - за попара евентуално  Peace
И като добавям нов зеленчук при картофчето пак ли трябва първо па 2-3 лъжички само? Да, всеки нов зеленчук/плод се въвежда бавно, като не е задължително да го даваш с вече даден зеленчук/плод, може и отделно.
И за кашичките - какви и кога да ги започна?
Ориз = 6 м.
Кафяв ориз = 6-7 м.
Елда = 7 м. (може и на 6 м.)
Аз ще заложа на готови каши - има различни марки.Засега съм се спряла на Сънвал,Милупа,Хип  Peace
какво количество трябва да изяжда? Рекордът на сина ми е 1/2 буркан от 125мл - банан! Иначе най-редовно хапва по 1/3 бурканче.Обаче аз преди хранене кърмя и след това давам пюре - не за да се наяжда, а за да опитва нови вкусове.Ти искаш да заместиш кърмене ли? До годинка минималното количество мляко,което децата трябва да приемат е мисля 500-600мл.
Нека хапва колкото й се хапва.По принцип знам, че с плодово пюре не се замества хранене, но идея си нямам защо точно.Калориите ли са малко, не е ли хранително  Rolling Eyes
Тони, бащите са голяма работа  Laughing Не мисля, че е станало кой знае какво! Тя е голяма вече все пак  Hug

# 181
Сега съм решила да въведа крушата, НО по колко давате? Като обикновен плод ли? Да не вземе да се разхлаби много 

Въведох крушата като първи плод и си я въвеждах като обикновен плод. При нас не доведе до разхлабване, а имаше затягащо действие, което ми се стори много странно.

# 182
  • Видин
 Shocked Ще се побъркам!На всеки му действа различно.Него го запекох с банан,който мен ме разхлабва.Супер странно. С какво да го разхлабя тогава  Sad

# 183
Според мен разхлаби със сок! От ябълка ни действа добре! Всъчност освен от морков всички биха помогнали! Просто се разрежда малко яденето като си пиине сок и ака по-лесно! Ако искаш пробвай със сливи, те биха помогнали по-сигурно отколкото крушите
При много хора банана разхлабва!!! При нас затягащо действат и тиквата и крушата...така че не е лесно   bouquet Даже елдата ни затяга

# 184
За банана - дават го, че е зпичаща храна. Когато големия ми син беше лепнал някакъв вирус и се обезводни страшно от повръщане и диария, от инфекциозна болница на казаха да яде само намачкани банани - не дразнят стомаха и запичат.

# 185
"Зелено човече" благодаря ти!
Статията наистина е добра. Не разбрах само какви кашички мога да й давам и по колко? Вече като заменя едно кърмене със зеленчуково пюре с кърма или АМ плодовото ще го оставя за между две кърмения. Но ми се ще и още едно кърмене да започваме да заместваме като влезем в осмия месец. И мислех с кашичка и за това питам за тях. Ами местни пюрета - те кога започват да се дават? А за каката си спомням и жълтък от 6-я месец май започнах по 1/4 да й давам в зеленч. пюре... сега да давам ли или да чакам???... Моля ви помагайте че имам чувството че до първи клас ще я кърмя.... А и другото имаме запек от както почнахме със захранването - ака си но доста твърдо и понякога прескача ден или два. Тогава давам круша или слива. Нещо друго може ли да ни помогне за акането? И другото - пие много малко вода - има дни в които не изпива и 20 мл. - това проблем ли е? Все още й давам преварена неподсладена вода но мисля да минаваме на Девин с розов етикет. Ако някой знае коя вода е с най-ниска минерализация моля нека каже...
Благодаря отново!
Аманита благодаря и на теб - сега чак видях че си ми отговорила. За да й дам оризова каша или от елда трябва да си купя такова брашно или ги продават в детските магазини - ох дан оне ви изглеждам като идиот но много дъм се притеснила - всички само ми повтарят че съм закъсняла със захранването че само го мъча това дете  - Личното и тя - давай и вече друго яде виж и кожата виж и ноктите виж това виж онова - а на детето нищ ому няма - наддава си и на кила и на см. и главичката й расте нормално и фонтанелката добре се затваря - не знам ще се побъркам... За това помагайте че......

# 186
Аманита детенцето ти на колко е?

# 187
Смея да се намеся защото и мен така ме тормозят "Ще умориш детето само на кърма"
Кажи им да си гледат работата   bouquet
Иначе много добре си се ориентирала според мен!
След като сте минали зеленчуците и плодовете следва месото или жълтъкът (аз още не мога да рзбера кое да дам)
Кое е първото яйцето или кокошката  Mr. Green
Но ако не иска вода дай нещо друго сок, чай...както писах мисля че има връзка със запека! Ние също не искаме вода ама сок на Гербер пие (ябълка и го разреждам та да е още повече водата)
Ние сме само на Розов Девин  Peace Той е най подходящ мисля  Peace

# 188
Благодаря ви, дами... за сега реакция няма... та ще пробва и ябълка сушена после - много се занимава с тези сушки...дъвче, дърпа...и аз мога да свърша нещо. Rolling Eyes

Shocked Ще се побъркам!На всеки му действа различно.Него го запекох с банан,който мен ме разхлабва.Супер странно. С какво да го разхлабя тогава  Sad

Банана по принцип запича - Рая също. Не помня при вас крушата и синята слива действаха ли разхлабващо? Рая много добре я разхлабваше, преди да и се регулира стомахчето, синята слива на семпер - пюрето е явно по-силно, защото е от сушени сини сливи и при нас действаше безотказно. Peace Добре, че регулирахме нещата сага, че тук семпер няма. Sad

# 189
Абе като става въпрос за детски кухни ... тук частна няма, но и да имаше, не бих се възползвала. Ето цените на някои частни кухни:

http://www.yanbibiyan.net/Price13.php
http://vipbebe.com/prices.php

Освен това, втората направо си публикува източника на рецептите: "Готвенето на храната се извършва по рецептите на проф. д-р Лиляна Трифонова одобрен от МЗ...", а въпросната "проф" мнооого ми тъпее  Wink но така или иначе в ОБЩИНСКИТЕ кухни има задължителен резептурник, който трябва да се ползва (и НЕ се ползва АМ за нищо, АМ се ползва само в някои частни кухни, които предлагат диетично меню, тоест за деца без АБКМ няма никакъв смисъл да се ползва АМ ... ползва се направо краве ...).

Но  newsm78 честно казано ми минава през ума, че пък персонала може да си "прибира" от някои продукти ... И все пак, ако го правят в умерени количества, това не би се отразило на химичния състав ...

# 190
  • Burgas
Здравейте !

искам да попитам какво се дава за закуска на бебе 9 месечно освен попара newsm78
обедното и следобедното хранене има какво да се дава, ама сутрин е много обрано

дайте идейки  Hug

# 191
  • Видин
Стелфи наскоро го писа:
Цитат
Изхождайки от факта че попарата е зърнено-млечно хранене (и не е зор да е точно хляб и сирене), алтернативи могат да са:

- ядки или семена с кисело мляко или АМ (пермутациите на това правят 4 варианта на закуска Mr. Green )
- буквички или разни паста-формички с АМ и сирене
- грис, грис халва
- юфка (пак с млекце и сиренце)
- мляко с ориз (т.нар. сутляш)
- кисело мляко с бисквитки
- качамак
- към всяко от тези могат да се добавят и плодове...

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 17:41 от amanita

# 192
  • Burgas
 Hug Hug Hug Hug Hug
благодаря   bouquet

# 193
  • София
Много въпроси в последните страници, и аз ще се включа с един. Мислите ли, че може акото на малкия да се оцвети зелено от пуешко? При това отчасти, не е цялото зелено. Направи го два пъти, по времето, когато му давах пуешко на Сънвал - само че той толкова малко хапна, че се чудя. След това не му давах и чаках (той си върши работата през няколко дни) и последното произведение не е зелено?
За разхлабването - досега безотказно ни действаше пюре от слива, но последните дни дали много го бях запекла с банан, не знам, но давах слива, а ефект тц. Та вчера беше на тиква+круша (самата круша много-много не му действа), и се отчете.

# 194
  • София
Бибона, 2 въпроса към тебе конкретно имам:

- напоследък на няколко пъти казваш, че няма проблем да се консумира прясно мляко под годинката, ако детето не е с алергия. Аз де що съм чела навсякъде пише - след годинката. На теб какъв ти е аргумента?

- какво мислиш за срока на годност на инстантните каши? На опаковките пише да се използва до 3 седмици след отварянето (според мен заради някакво окисляване или нещо), но аз съм отворила 10 каши, за да има разнообразие и те реално свършват страааашно бавно! И аз ги ползвам докато свършат, колкото там време отнеме, не се съобразявам с 3те седмици. Кофти ли е много, твърде ли зле се отразява стоенето на въздух на химичния състав?

Общи условия

Активация на акаунт