Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 519
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 60

еднин филм - "Осторожно, еда! Внимание, храна! " с научни доказателства, микроскопско наблюдение на клетки. http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=157004&hit=1

ПП. филма е на руски и няма субтитри.
ПП. БНТ отново са добри - В Кадър http://bnt.bg/bg/productions/about/104/v_kadyr

Вижте втората част на 28:50 мин - и обясненията за това Simple Smile

# 61
здравейте,извинявам се за въпроса,защото сигурно го има писано назад,но нямам време да търся. От колко часа ще бъде протеста на 11.02? Сеизмограф- личи си че БТВ не са на страната на народа.поне моето чувсто е такова,и предното предаване половината с дебата по същата тема е свалено от интернет

# 62
Предлагам обяснението на Караджова да се разпространи като постинг:

Новият мотив на правителството, за да разреши отглеждане на ГМО в природата на България е родните ни учени за я изпозасадят с генетично мутирани организми, за да докажат колко са вредни! 

Това цитат ли е?! От Сеизмограф?

# 63
Днешния брой на Капитал/стр.43/ - една стъпка в правилната посока: "Туризмът също има какво да каже в дебата за ГМ храни"
Добри примери за държавната политика на Швейцария, Ирландия и Австрия.

# 64
Поусетиха се Капитал-ците, започнаха да пускат "умерени" статии (поредната пак завършва в стил "не че ГМО е лошо, ама първо трябва да се обсъди").
А кои учени ще изследват вредите от тях?! Да не би тези, които ги създават.

# 65
А кои учени ще изследват вредите от тях?! Да не би тези, които ги създават.

Че кои други? Освен тях, други учени няма.  Laughing

# 66
Предлагам обяснението на Караджова да се разпространи като постинг:

Новият мотив на правителството, за да разреши отглеждане на ГМО в природата на България е родните ни учени за я изпозасадят с генетично мутирани организми, за да докажат колко са вредни!

Това цитат ли е?! От Сеизмограф?

Да бе!!! Представяш ли си?!?!  Абе, вече тотално се оплете тая жена. Мисля, че й е крайно време да си ходи.

Тая фраза трябва да си я сложа в подписа, ма нема място.

# 67
Изгледах клипчето. Страшна наука, страшно нещо! Аз ако така си правих експериментите, нямаше да имам нито една публикация! Мамка им!
Някой може ли да даде имената и местоработата им? Кой от кой университет е?

# 68
Качиха СЕИЗМОГРАФ!  Peace

http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=230&video_id=921

1. За каква предпазна клауза говори Караджова, че предлагат, по примера на Австрия, която забранила царевицата МОН810?  newsm78

2. Защо се ежи така, че нито една майка не е реагирала, когато от правителството на Станишев са приемали пускането на храни и фуражи съдържащи ГМО в ЕС, когато знае и  Манева също казваше, че пазара е свободен и няма как да се забрани в отделна държава от Общността вноса на ГМО, тъй като нарушава свободното движение на стоки.  #Cussing out

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 20:48 от Зи

# 69
И още нещо - все се опитват да се измъкнат с аргумента, че нямало достатъчно изследвания, които да доказват вредите от ГМО.
Това е лъжа!
Вече от 20 години в толкова много лаборатории по света се правят изследвания с разни нещастни животни и всички те имат за резултат израждания, болести и преждевременна смърт.
А да се прави експеримент с околната среда е супер тъпоумно.
Все едно да се каже: "Дайте да гръмнем атомна бомба, за да докажем, че е опасна"
Аз предлагам да се направи експеримент с управляващите и техните деца - от сега нататък да ядат само ГМО и да видим какво ще стане след 5 години.

# 70
Ако трябва  да съм искрена, на тази брюнетка от публиката й се ядосах повече, отколкото на министърката (която чак да я съжалиш с тая простотия дето изтърси). Жената, която толкова разпалено викаше, че не иска отрова в храната и лоши политици да решават какво ще яде, просто използва за емоционални изяви времето, което можеше да се използва за изнасяне на факти. Йотова едвам успя да спомене думата "лъжа", надговорена от водещата, а за буферната зона никой нищо не спомена!
След такива изяви от наша страна естествено, че няма да ни взимат насериозно и много лесно ще се дискредитира протеста.

# 71
Браво Грейс за "Комисията-ГМО"!

http://www.youtube.com/watch?v=mFN9Gt82BTk

"8:20мин ...В момента, когато сме 2010г. ние залагаме основите на навлизане на биотехнологичното земеделие в България да речем през следващото десетилетие 2010 до 2020 година."

Човека си каза Simple Smile

А забелязвате ли го какъв термин се опитва да вкара в употреба, за да могат да заместят журналистите с него станалото вече омразно на хората "ГМО". Хитрец! Няма да му мине номерът! Naughty

# 72
Изпуснал съм предаването, ще гледам запис. Обади ми се дежурната ни колежка, за да ми разкаже за глупостите на Нона. Според мен сме на прав път, щом с толкова слабо наше включване тя се е объкала толкова много. Мисля, че колежката ми е хванала правилно посоката:

Цитат
Защото, ще се окаже, че включваме нови текстове в закона не заради изискване на ЕК, а от грижа към европейската чиста откъм ГМО природа. От думите на екоминистърката излезе наяве българската конспирация -  понеже в Брюксел не вярват, че мутантите са вредни, ние, българите, жертвоготовно ще си замърсим опитните полета с ГМО, за да докажем на ЕК, че са опасни.
На това му се вика "от девет дерета вода да донесеш" за каузата ГМО!
 http://www.bnews.bg/topics-5353

За жалост, се потвърдиха моите мисли от началото на годината, че ще станем Задния двор на Европа Sad - http://webcafe.bg/id_1581965666.

Ако това изказване на Нона стане широко обществено достояние, мисля, че с нея ще е свършено.

и още нещо - Бареков ми обеща, че ще направи всичко възможно Нона Караджова да е гост в следващото ни чат интервю в четвъртък. После ще имам честта да направя и видео с нея. И няма да може да се измъква като Миро Найденов... Но ще знам със сигурност в понеделник. И ако е така, ще ви моля за съпорт с умни въпроси. наистина нямаме гледаемост като на Бтв, но имаме по 30 хиляди на ден уникални.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 20:50 от Boyo

# 73
Да следя и тук какво става. После ще гледам Сеизмограф, че го изтървах. Пък и тук май не видях отзиви. С две думи кажете, Йотова изпълни ли си задачата?

# 74
Аз в първия момент си помислих, че брюнетката е от противниковата страна. Дали е от обикновено късогледство или е съзнателно поведение, но на непредубедения наблюдател сме му паднали в очите.

Общи условия

Активация на акаунт