Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 518
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 900
paradizio, не мога да ти пратя ЛС. Пощата ти е пълна.

# 901
Заповядайте нещо интересно на немски Medizin-Beweis: Genfutter verändert Erbanlagen!

Търся една актуална статия онлайн, която беше вчера в ежедневник. Свързана е с ГМО ориз... Ще редактирам тук, ако я намеря!

Да не е за новата глоба на Байер - за замърсяването с ГМО-ориз?

Да! Намери ли я накъде в пресата в Интернет? Търся, а нищо не излиза.

ПП. Намерих я Bayer-Gentech-Reis - Zweite Millionenstrafe fällig. И тук на английски. На български и руски.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 10:11 от Лили - Лу

# 902
...И 5000 да се съберат, ако няма кой да го отрази, кел файда. Confused...

На всички медии, като им се пращат съобщения за протеста, е хубаво да се пратят нови отпратки и за тази тема. Щото нали я местиха назад-напред вчера... по някаква причина...

На агенциите е най-важно да се съобщи.
С отпратки.

Тук е хубаво да се дадат на едно място: отпратка към петицията, към писмата.
В един пост -  в който има окончателните текстове  на писмата (с оставките, и без оставките), със съобщение, че са пуснати официално и вече са по институции; списъка на протестите по градове и часове...

# 903
# 904
Новото клипче и във vbox7

http://vbox7.com/play:7fe46367

трябва му малко време да се конвертира

# 905
Не знам кой организира кампанията в Пловдив, но там трябва да се организират по-добре нещата.Снощи 4 човека разлепихме в един квартал обяви за протеста, но ако стане като на 31.01.10г. - в София 3000, а в Пловдив 30 и от тях 10 репортери.При това 31-ви беше в неделя.

Какво още мислиш че може да се направи за разгласа на протеста в Пловдив? От вчера са публикувани статии в пловдив.24 и пловдив-онлайн, които журналистите пуснаха и днес на челни места в сайтовете.Момичето, което организира протеста от сутринта директно се включва по Радио Пловдив и Дарик Пловдив, за да анонсира протеста и не е спряла от 4-5 дни да тича по задачи.Ако имате идеи, споделяйте ги, помагайте, а не само да критикуваме по форумите.

# 906
...

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 11:42 от горица

# 907
paradizio, клипът е мн. добър!!!

Пиши го този Райчо, че е д-р по биология.

Щото ми писна генетици, биолози и всякакви други да говорят за вреди за здравето без да си имат хал хабер.

# 908
За съжаление днес ми се отвори ангажимент и искрено съжалявам, че няма да мога да отида на протеста...

... моля обаче всички, които имат свободно време да го направят...

# 909
  • София
За картичките:

Вчера ни снимаха постоянно като бяхме долу на студа, а и после вътре във фоайето!
Но горе на срещата нямаше журналисти и това е кофти, защото не можахме да "увековечим" обещанието на Борисов.

Аз понеже не следях вчера ТВ изявите, но явно не са отразили никъде събитето с тези купчини картички!

А наистина трябваше да има поне един репортаж, защото тези картички са писани от децата на БЪлгария ( а и от възрастни хора), носят духът на желанието за ЧИСТА и ЗЕЛЕНА България!
ОТ тях лъха любов към родината и доверие към Б.Борисов. Децата се обръщат към него като към човека, който може да спаси и запази тяхната Родина чиста и красива, както е сега!

И човекът с най-коравото сърце, ще го побият тръпки като остане насаме поне за 10 минути с картичките!
Но момченцето от клипа на флаш-моб-а го каза много точно: "Мамо, аз съм по-силен от тях"

Тези хора не знаят какво правят, Господ да им прости! В очите им има само алчност и елание за власт!
Ние тук, които сме, ставаме всеки ден по-силни, защото се обединяваме! Сред нас има чудесни хора и заедно ще се опитаме с всички сили да спрем това издевателство!

Не мога само да проумея: ВСИЧКИ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА ИЗЯВИХА ЖЕЛАНИЕТО СИ ЗА ЧСТА ЗЕМЯ, без ГМО, а НЯКАКВИ СИ ТАМ ДВАМА–ТРИМА много интелигентни ЩЕ НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ!

# 910
paradizio, така и не успях да ти изпратя писмото, затова го публикувам тук. Относно клипа:

Консултативен съвет... (при съвета на учЕните) - "н"-то е пропуснато
Др. Райчо...- трябва да се изпише д-р Райчо...
Мораториумът може да бъде вдигнат... (текстът в края на клипа) - пълен член

Мерси и аз ги видях но вече бях конвертирал

# 911
Не критикувам, просто ме е страх от това, което се случва.От 31-ви случайно попаднах на препратка за протест в Пловдив и още ме мога да изчета и изгледам всичко по темата.Готова съм да разнасям по пощенските кутии информационни брошури с инфо "Кой има интерес от производство на биогорива от ГМ култури?"и др. Моля пишете ми лични съобщения , за да ви маркирам като приятели.

# 912
Ще препратя /от форума на вестник "Сега"/ и  тук схемата на заговора против България за непрочелите я.

Който я е прочел и размислил, без дори да е голям любител на Агата Кристи, не би тряябвало да има и грам съмнение кой е вътре и кой не е.

" Всичко е вече напълно ясно.

Това правителство е дошло на власт именно, за да прокара пътя на ГМО чрез закон, който позволява всичко, за да се осигури суровина, чрез сеене върху огромни площи на генномодифицирана рапица, слънчоглед и царевица за производство на биогориво:

"Енергия от слънчоглед

Българо-италианска компания ще произвежда ток от растително олио във Видин

След бума на проектите за вятърни мощности в България напират и други алтернативни технологии за производството на чиста енергия. Дъщерно дружество на българската компания "Еко петролиум" в съдружие с италианската Merloni Progetti ще изгражда 51 МW мощност за производство на електрическа и топлинна енергия от рафинирано растително олио във Видин. За да работи, бъдещата централа ще ползва като гориво около 120 хил. тона масло от рапица и слънчоглед годишно. Инвестицията е за 200 млн. евро, предстои издаване на лиценз за 15 години от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Натиснете тук

Чат с евродепутата Петя Ставрева:

30 юли, сряда, 2008 г. - chat.europe.bg   - участници: европейски граждани от всички държави-членки. Специален събеседник - членът на ЕП Петя Ставрева (ЕНП-ЕД - ГЕРБ-БЗНС-НС).

"На практика световното търсене изпревари световното предлагане. Трябва да имаме предвид и климатичните промени, както и пренасочването на част от производството на храни към производство на биогорива, каза Петя Ставрева. Ние в Европарламента дискутирахме пакет от мерки, които са насочени към разумен контрол върху нарастващия дял на биогоривата. На въпрос на „PTS" за това, дали според нея е достатъчно застъпен делът на производство на биогорива в България, Петя Ставрева отговори, че според доклад на Световната банка 75% от ръста на храните се дължи на нарастващия дял на гориво, произведено от биопродукти. Има и други тези, поясни Ставрева. Да, страната ни има потенциал да произвежда биогорива, но е добре да имаме предвид и предстоящите промени в Общата селскостопанска политика, които предвиждат известно ограничаване на субсидиите за тези продукти. Разбира се, това още не е решено, но има такива предложения - каза още евродепутатът. Когато говорим за рапицата като продукт за производство на биогорива, трябва да имаме предвид и нещо друго - днес се говори за стимулиране на производството на биогорива второ поколение. Така Петя Ставрева коментира въпроса на „Country_folk" във връзка с въвеждането на рапицата като масова култура в България и превръщането на Северна България в „рискова монокултурна зона". Моля, информирайте ни за степента на готовност на завода, започнат от „Екопетролеум" във Видин, за опасността цяла Северна България да се превърне в зона за отглеждане на генномодифицирана рапица и за лишаването на българския пазар от жито - призова този участник в чата. По реплика на „Country_folk" относно въпроса на „PTS", че това да се разчита само на „Екопетролеум" би било монополизиране на пазара, Петя Ставрева обобщи, че монополът винаги е опасен.

Country_folk" разказа на участниците в онлайн-дискусията, че тяхната община е сред първите 12, които се обявиха за „Зона, свободна от генномодифицирани продукти". Сега пък ни убеждават, че единствено генно модифицираната рапица е стопански изгодна. Това е най-лошият опит - моят чист от генно модифицирани продукти пчелен мед е застрашен от модифицираната рапица - вероятно знаете, че тя е и медодайна, допълни юзърът. Екипът на чата поясни за незапознатите, че рапицата (Brassica napus) е растение с ярко жълти цветове. Основните и приложения са за фураж, производство на растително масло и биодизел. Голямото търсене на европейския пазар, относително благоприятните почвено-климатични условия в България я определят като повече от наложителна в модерното зърнопроизводство. Тя цъфти в Средна и Северна България от около 15 април до 5-10 май т. е. явява се като относително ранен източник за прашец и нектар в обилни количества.

Натиснете тук

Д-р Тормозчиян
[Златен]
от Botswana

Общо мнения: 1726

"С осветляването на името на Божилов картинката наистина се прояснява:

Цитат
Основатели на сдружението ["Глобална България"] са Цветелина Бориславова - председател на Надзорния съвет на СИБанк, Светослав Божилов - акционер в СИБанк, Франк Бауер - изпълнителен директор на Българо-американския инвестиционен фонд, Красимир Гергов - шеф на рекламна агенция „Крес", Венелина Гочева - главен редактор на в. „24 часа", Иван Кръстев - директор на Центъра за либерални стратегии, Иво Прокопиев - издател на вестниците „Дневник" и „Капитал", Левон Хампарцумян - директор на Булбанк, шефът на bTV Алън Парсънс, Красен Станчев - директор на Института за пазарна икономика, Сашо Дончев - „Овъргаз", Валентин Златев - „ЛУКойл", Огнян Шентов - Център за изследване на демокрацията, Стефан Попов - председател на „Отворено общество".

Натиснете тук

Всъщност картинката става много по-мрачна. С парите на този кръг беше създаден пиар продуктът Б. Б. и сега той трябва да връща вложеното в него."

Какъв Борозу, каква Европа....

Това са бизнес- интересите на хората на Костов плюс хората на Борисов - които ще унищожат последното, останало на България - земята й.

В последните два месеца са активно заети с хвърляне на прах в очите на гражданите / с мораториуми, разрешения, ГМО -храни/, за да избегнат най-важната констатация:

България, единствена в Европа, смята да превърне територията си в царството на ГМО, по примера на САЩ.

"Обществената реакция не е в състояние да промени мнението ми за генномодифицираното земеделие", категоричен е бизнесменът Светослав Божилов. Според него разговорът трябва да се проведе след приемането на закона, след като утихнат "страховете" и "истериите" около ГМО. Той смята, че дискусията сега е чисто популистка, а аргументите на противниците - несъстоятелни."

Да, след един месец, след приемането на закона, те вече ще си кажат.
Ще разберем за пореден път, че това може и се е случило в единствената възможна за подобно престъпление европуйска страна - корумпирана и вървяща към самоунищожението си България."

# 913
  • София
цял ден се опитвам да приспя малката, защото протестът е от 14 и да може да издържи, въпреки че тогава й е времето за спане, но неуспешно. нямам количка (с триколка сме) и рискувам да я държа все на ръце и да ми мрънка, но ще дойдем.

моля ако някой може да ми услужи с бебешка количка да ми пише на лс, ще дойда да я взема, с кола съм и ще му я върна веднага след протеста. знам, че е малко налудничава молба, но ще съм мн благодарна.  Blush

# 914
  • София
аз имам слинг, ако искаш мога да го взема!

но иначе с Олег ще се придвижим с количката с метрото! Той сега спи, така че там ще бъде буден и може да го сложа в слинга, а на теб да ти услужа с количката за времето на протеста, за да си подремне милото детенце!

Ако няма по-добро предложение, ми пиши на ЛС, ще съм тук на линия до 13ч.

Общи условия

Активация на акаунт