Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 561
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 855
Мисля, че трябва да поискаме и да настояваме учените с конфликт на интереси веднага да изхвърчат от тази комисия, просто хора с конфликт на интереси да не участват в дискусиите и вземането на решения, иначе е пълен абсурд! А Sad  Thinking

утре ми се иска да се запозная лично с тези от вас, които ще дойдат на протеста и с които не се познавам още Wink

Какво предлагаш?

Ами не знам, вие в колко ще се събирате, или всеки сам за себе си? Аз имам да печатам писма за Die Hexe и към 12 ще се видим с нея пред народното събрание, до редакцията ми! Simple Smile

ПС: Пощата ми е поизпразнена

# 856

Конвенционалното земеделие защитено ли е изобщо с някакви отстояния?

Верно, за пшеницата има 10 000 м предвидени, но биологична пшеница никой не отглежда. Тя култура, която се отглежда по промишлен начин, тоест - конвенционално.

Тоест, нищо в България не е защитено.

На отровната пустиня вече/ с тоя закон/ все едно са пожелали "на добър час и добре дошла".

# 857
Който ще прави плакати за утре  давам идеи.

...ГЕРБ Мутира Открито...

ГЕРБ + Мутанто = користна любов

Вън Монсанто и агентите му

Допълвайте..

# 858
Утре ще участват наши хора  по телевизия Черно Море от 7.00 и по Телевизия Варна от 8.00

# 859
  • София
Който ще прави плакати за утре  давам идеи.

...ГЕРБ Мутира Открито...

ГЕРБ + Мутанто = користна любов

Вън Монсанто и агентите му

Допълвайте..

свежо!

# 860
  • София
"Моите лични въпроси :

1.Защо се нижат лъжа след лъжа - закон се променя без мотиви, мотивите се крият от обществото, накрая след като всички сме го прочели"тайното" писмо, проГМО политици продължават да си говорят старите неща, ама те вече не вървят...

2.Защо Манева и Караджова говорят идентични лъжи? ("трябва да се държим като европейци, затова и без да има наказателни процедури, ние  променяме закона, даже и без някой да го иска от нас....Вие какво, искате да чакаме ли? да ни треснат някое предупреждение и тогава чак да променяме закона?)

3. Защо докато днес заседават в комисията по околна среда и пак безобразничат с един народ и една страна, на стотина метра Бойко Борисов говори противоположни неща с мирните майки и картичките им?

4. Защо никоя медия не отрази днешната положителна среща на майките с Б.Борисов? И заседанието на консултативната комисия по ГМО към МОСВ, където отново е имало безобразия.

5.Искам списък с имената на тази чиста като момина сълза  хабилитирана  комисия , точните им специалности, професионална биография, участия в проекти, командировки в Монсанто и други проГМО институции

# 861
"Моите лични въпроси :

4. Защо никоя медия не отрази днешната положителна среща на майките с Б.Борисов? И заседанието на консултативната комисия по ГМО към МОСВ, където отново е имало безобразия.

Нямам идея за медиите, наистина Sad имаше статии за заседанието на комисията, но бяха повърхностни. Имаше заглавия "Манева: Няма да пуснем ГМО"...

# 862
"Моите лични въпроси :

Нямам идея за медиите, наистина Sad имаше статии за заседанието на комисията, но бяха повърхностни. Имаше заглавия "Манева: Няма да пуснем ГМО"...

Приеми го като късмет за себе си, че работиш там, където работиш

# 863
Дневник:
ИНДИЯ НЕ РАЗРЕШИ ГМ ПАТЛАДЖАН

Индийските власти не разрешиха отглеждането на генно модифициран патладжан въпреки твърденията на защитниците му, че той ще носи на фермерите поне 330 млн. долара годишно. Страната е втора след Китай по производство на патладжани.

Министърът на околната среда Джайрам Рамеш обяви, че налага мораториум на отглеждането на първия за страната ГМО зеленчук, допълнен с ген срещу болестите, които редовно унищожават реколтата в Индия. По думите му сред учените все още няма единодушие по въпроса, а забраната ще продължи толкова дълго, "колкото е необходимо за изграждане на обществено доверие".

Регулаторните органи одобриха сорта "Бт Бринджал" през октомври, но впоследствие срещу него се надигна буря от протести, посочва АФП. Привърженците на културата твърдят, че тя ще увеличи добивите с 50%, ще намали употребата на пестициди и ще помогне за изхранването на мнозина от над 1 млрд. души население. Половината индийци са пряко зависими от земеделие, но то е изключително неефективно и стотици милиони хора продължават да мизерстват, обяснява "Ройтерс".

ГМО патладжанът е разработен от индийската компания "Махико" и американската "Монсанто". В Индия от 2002 г. се отглежда ГМО памук, което нареди страната след Китай и по добив и износ на памук, с което се занимават 5 млн. фермери.

# 864
Омбудсманът ни в момента, все още ли Гиньо Ганев? Нали е той?

# 865
Омбудсманът ни в момента, все още ли Гиньо Ганев? Нали е той?

Да. Пуснахме писмо и до него! Утре - видео интервю с него при нас! Simple Smile

ПС: Изпразних си пощата, а никой не ми пуска лични съобщения!

# 866
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5035& … =2&id=0000202

ГМО ще се садят на 20 метра от "Натура 2000"
има и снимка от рисунките!

# 867
Пак казва, че ти е пълна. Поизпразни пак.  Wink

# 868
Като гледам поведението на медиите (телевизиите) си мисля, че акцията по арестуването на Алексей Петров е била проектирана така, че да заглуши шума около протестите срещу ГМО.
Кажете ми, че аз съм параноичка. В случая ще го приема като успокоение.

# 869
Пак казва, че ти е пълна. Поизпразни пак.  Wink

Хм, 5 писма останаха. Кой ми е хакнал пощата???  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт