За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 648
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
При Нели имаше такъв случай със сополи и кашлица, без да има друго освен хремата (и кашлицата). Просто 1 седмица с хрема. Кашлицата си мина без да правя абсолютно нищо, просто трябваше да мине хремата. Стеримар в носа слагах на всеки час, но слагах и капки за нос. Нищо друго.

# 706
Angel, водихме го точно вчера и то в късния следобед, освен това педи ме пита има ли темп. а той има 36 Т.....но понеже майка ми, а и сестра ми са имали много усложнения след кашлица и затова се притеснявам, но явно няма за какво. Наистина хремата е все по-добре , а кашлицата все по-зле-явно има зависимост.Аз слагам Низита по 3 пъти на ден и го мажа с пулмекс бебе, давам и витамин Ц
Благодаря ви много Hug  bouquet

# 707
  • София
АКо не се лъжа Низита беше точно, като Стеримар. Нашата педи препоръчва при хрема да се слага на всеки час. Аз съм го изпробвала и върху себе си, много по-добре се чувствах, когато промивах с физ.р-р на всеки час  Peace

# 708
Бебето ми е на 4м.(кърмя я) и беше в контакт с дете, което се разболя от варицела. Може ли кърмачето да се зарази? Аз съм прекарала варицела.

# 709
meggle , разбирам го това, нонашето диване не дава да му се прави нищооооо, толкова трудно и това му слагам, но все пак ми е по-лесно че се пръска и въпреки това го държим и двамата всеки път Laughing
mina911 , наше братовчедче оня ден като ни идва на гости преди това беше имал контакт с дете болно от варицела-за сега никой не е болен......

# 710
Здравейте, синът ми изкара тежък вирус с всички "екстри" кашлица, хрема, висока Т, диария и повръщане. Сега е по-добре, останаха хремата и кашлицата. Носът му е много запушен и не може да спи, хърка. Пръскам му Куикс и слагам Коларгол. Преди малко звънях на педито и тя ми каза 2 антибиотични крема с които да му мажа отвътре носа, едното го запомних: http://www.framar.bg/%D1%84%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB% … D0%B8%D1%82%D0%B0, ама другото ...  newsm78 Нещо на бан завършваше ... Не си вдига телефона, някой слагал ли е такива кремчета? И как да му отпуша носа на горкото, много се мъчи, и сега го чувам как хърка.

# 711
  • София
АЗ съм ползвала кремче за нослето - бактробан се казва, ако е същото.
http://www.drugs-bg.info/drug_info.php?drug=163
АЗ съм ползвала точно това - бактробан маз.
Както обсъждахме току що, впръсквай Стеримар или Нозефрида (или нещо от сорта) на всеки час. На нас лично педи ни казваше да слагаме Виброцил вечер, преди лягане, за да може да диша.

# 712
Сигурно е това да, ами аз слагам Куикс което е пак физиологичен разтвор: http://www.framar.bg/%D0%BA%D1%83%D0%B8%D0%BA%D1%81-%D0%BD%D0%B0 … D0%B8%D0%BA%D1%81 3-4 пъти дневно, но изглежда трябва по-често. Тези Коларгол не ми се струва, че помагат нещо. Виброцил имам и ще почна да слагам. Такова кремче досега не съм купувала за нос, другото което тя ми каза Фуциталмик по принцип било за очи, но ставало и за нос  newsm78 Как го мажете - вътре в носа и колко навътре?

# 713
  • София
Виброцила съм слагала само вечер, преди да си легне по 1 капка във всяка ноздра и наистина веднага отпушва носа.
Бактробана е антибиотик, слага се на клечка за уши, изтискваш едно малко топченце и слагаш в носа, после притискаш ноздрите, за да се размаже хубаво. Слага се поне 5 дена. Незнам дали ще можеш да си го купиш свободно от аптеката, защото е антибиотик и се продава с рецепта.
Коларгол и на нас досега не ни е помогнал, но има майки, които са доволни.

# 714
  • София
Бебето ми е на 4м.(кърмя я) и беше в контакт с дете, което се разболя от варицела. Може ли кърмачето да се зарази? Аз съм прекарала варицела.

Има голям процент шанс да не се разболее.
Моята дъщеря като бебе имаше контакт с дете болно от варицела и с други две болни от скарлатина. Не се разболя и в двата случая.
Синът ми беше мъничък имаше контакт с болен от варицела. Не се разболя.
Аз съм карала всички шарки.

Когато синът ми имаше контакт с болният трябваше да слагаме мисля, че 2рия пентаксим. Отложихме ваксината с месец. Педиатърката каза, че така било по закон.

Как го мажете - вътре в носа и колко навътре?
Можеш да пробваш с клечка за уши. Мажеш отвътре в началото на ноздрата.

# 715
  • София
Бактробан мас и аз съм слагала, винаги след доказана бактериална инфекция в носа. Локален АБ е, помага.
Капки за очи също често съм слагала по предписание на лекар, кога кортикостероидни, кога АБ-тични, кога не знам си какви...
Колапргола при нас работа не върши.
Виброцила, само обрекчава, но не лекува, както и ксилометазолина. там се разчита организма да се пребори сам.
Помагат ни и едни бъркани бели капки с адреналин и понякога според хремата с гентамицин и разни други неща....

# 716
  • София
И на нас досега най-много ни е помагало едни капки+гентамицин, а за Виброцила, аз го слагам само, за да облекча дишането преди заспиване, защото си смуче палчето и положението е  Crazy

# 717
Майки, вие тези антибиотици за нищо ли ги нямате? Ако има доказана бактериална инфекция, да, но за всяка хрема......После , когато наистина се наложи, какво ще правите?

# 718
  • София
Майки, вие тези антибиотици за нищо ли ги нямате? Ако има доказана бактериална инфекция, да, но за всяка хрема......После , когато наистина се наложи, какво ще правите?

така си е... за последната година обаче след изследвания и антибиограма има моят синковец н-броя доказани такива...Wink така че - не е за всяка хрема Wink спок(аз отговарям, понеже, май аз за най-много аб капки съм писала... че даже веднъж с бактробана за ръчичка и зината вървеше при нас).

Така че - да, първо се пробва с 1-2 вида капки за нос, щом и детето няма Т, после ако не помага и продължава - носен секрет...и ако нещо покаже - съответните АБ капки/мазило.

# 719
Здравете пак от мен,благодаря за отговорите на предния ми въпрос,мисля че въпроса с оченцето се оправи.Имам Друг въпрос,понеже се храним по час с кърма и АМ когато кърмата нестигне,но сега като го събудих в 18ч го хванаха газовете и изяде само 20мл и заспа,не можах да го събудя по никакъв начин.Как да процедирам в такива случай да го будя ли сега или да го оставя сам да се събуди като огладнее и да си наруша режима?Омръзна ми само разни баби да ми дават съвети,пази му режима,да спи нощем ,да яде на 3 часа и т.н. че и педиатърът и той тази песен пее къде го намерих и аз не знам.Съвсем се обърках вече,не бях подготвена че за храненето на едно бебе ти трябва професорска степен... SadБебо е на 17 дни

Общи условия

Активация на акаунт