За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
зъбите са си зъби, нямат общо със стомаха и аканаето, както и с други болестни състояния...

# 136
Ох,притесних се,сега до следващото акане утре сутрин сън няма да ме хване.Дано да не е нещо сериозно. Praynig

# 137
  • София
ако има нещо, то следващото акане ще е по-скоро Winkможе и да е изакала кайсииката просто...а и кайсиите са разхлабващи все пак.

# 138
искам да ви попитам кога записахте бебока за градина,но не да почва ,а да се води в списъците, за когато му дойде времето?

# 139
Питай тук. А за Бургас съм чувала, че документи се подават в годината, в която предстои детето да тръгне на градина.

# 140
  • София
искам да ви попитам кога записахте бебока за градина,но не да почва ,а да се води в списъците, за когато му дойде времето?

няма такъв филм.
кандидатстваш - приемат те - тръгва...не те приемат - чакаш.
кандидатствахме в годината, в която тръгна...то и с новата система няма как да се запишеш за списъци някакви си.... такива няма... това ако си в СФ, за другите градове не знам.
http://kg.sofia.bg/ от тук става кандидатстването за София...може да разгледаш.
Ако не - можеш да отидеш в отчетни по градове и да питаш как е в твоят град точно.

# 141
  • София
rozalba, разгледай линковете в този подфорум Детски ясли и градини. Попитай за градините в твоя град, условия, прием, подаване на документи и т.н.

Преди 7г в София нямаше система. Дъщеря ми (2,8г) заведох октомври месец в градината, просто да видя какви са условията. Директорката ми каза да подам молба, да направя изследвания. След седмица дъщеря ми тръгна във 2ра група на яслата. Септември месец на следващата година беше прехвърлена в 1ва гр. на градината.
Синът ми от май месец миналата година е в с-мата на детските градини. Може би ще има минимален шанс да бъде приет направо в градина. За ясла мисля, че няма да стане.

# 142
  • Бургас
Бихте ли ме посъветвали докога да преварявам водичката за пиене и правене на АМ? Не използваме минерална/изворна вода все още... не зная дали не трябва да започнем...Знам че едната с розово етикетче е за деца.

# 143
  • София
Изворна вода - след годинка - Девин - розов или предела.
Минерална вода на бебе - НЕ!
В този ред на мисли - до годинка преварена.
Изворната не я преваряваш.

# 144
Знам че е по-добре водата да е чешмяна преварена, но защо изворна след годинка Angel? Аз знам, че тя може да се дава и на малко бебе. Давам я от 10-11 м. аз. Сбъркала ли съм?

# 145
Знам че е по-добре водата да е чешмяна преварена, но защо изворна след годинка Angel? Аз знам, че тя може да се дава и на малко бебе. Давам я от 10-11 м. аз. Сбъркала ли съм?

Не си сбъркала, спокойно.
Аз правя каши с бебешката със слончето откакто давам каши, попарите ги правя с чешмяна, варена в кана, със слончето му пълня и шишето. Иначе и Девин съм давала 1-2 пъти, просто не я намирам винаги. Не си го слагам толкова.

# 146
Angel_Dust, и на мен ми е интересно защо не се дава минерална вода до годинка? Аз давам розов Девин от 2-ри м. по препоръка на педиатъра.

# 147
rozalba, разгледай линковете в този подфорум Детски ясли и градини. Попитай за градините в твоя град, условия, прием, подаване на документи и т.н.

Преди 7г в София нямаше система. Дъщеря ми (2,8г) заведох октомври месец в градината, просто да видя какви са условията. Директорката ми каза да подам молба, да направя изследвания. След седмица дъщеря ми тръгна във 2ра група на яслата. Септември месец на следващата година беше прехвърлена в 1ва гр. на градината.
Синът ми от май месец миналата година е в с-мата на детските градини. Може би ще има минимален шанс да бъде приет направо в градина. За ясла мисля, че няма да стане.
Мерси, ще го направя!

# 148
Angel_Dust, и на мен ми е интересно защо не се дава минерална вода до годинка? Аз давам розов Девин от 2-ри м. по препоръка на педиатъра.
Розовия Девин НЕ е минерална вода,а изворна. Wink За мен,лично и тя не подходяща за бебета,ама това е друг въпрос.

# 149
Розовия Девин НЕ е минерална вода,а изворна. Wink За мен,лично и тя не подходяща за бебета,ама това е друг въпрос.
ок - грешката е моя  Blush Но защо все пак не са подходящи изворните и минерални води до 1 г.?

Общи условия

Активация на акаунт