Отговори
# 660
добър ден и от мен! Hug
Първо честито на днешните и вчерашните ни сладки априлчета!Да са живи и здрави!!!Много целуфки за Елина,Ники и Анна-Мария, Мария, Боряна и Калин!!! Hug Hug Hug
Честит рожден ден на половинката на Десито!Да е жив и здрав!Скоро да намери хубава и доходна работа!!! Hug
Честит имен ден на празнуващите! HugГаля, GANDIA, специално за вас!  bouquet  bouquet  bouquet
Ние сме добре, но не съвсем. TiredНия продължва да е супер кисела, особено следобед, продължава и да се буди нощем, някъде към 3-4ч. вече се е ококорила тотално.Налага се да й давам мляко, иначе няма заспиване.После се успиваме/т.е. баща й-той е нощна смяна Simple Smile/ около 1ч и спи до 7.30ч. макс!Пробвах снощи да й сложа бишкоти в млякото, да не би пък да се буди, защото млякото не я засища достатъчно, ноооо както и предполагах не е в това причината.Ще пробвам пак с Дентокинда, макар че няма особена файда от него.И аз изкуквам вкъщи по цял ден, то не че има къде да излезеш около нас, но все пак е някакво разнообразие.
Искам да ви попитам пак някои неща  Laughing:
1. докога бебето яде по схемата един ден зеленчуково пюре+жълтък, на следващия ден месно пюре?Нещо много ми се вижда да яде през ден по цял жълтък? Rolling Eyes
2. рибата как я давате?Вместо месно пюре или вместо зеленчуково + жълтък?
3. имат ли бебетата ви още бебешки корички по главата и с какво ги третирате?Ния има още от новородено, но са много малко и досега бях решила да не я закачам, обаче нещо хич нямат намерение да се махат, и главата й мерише малко особено, като на пот, но без да е потна.Мился вече да предприема нещо, все пак ще става госпожица на 1 годинка.
Болничките сладурчета бързо да оздравяват!!! Hug Hug Hug

# 661
Привет момичета,   bouquet
Не съм писала от много време, даже и не съм чела  Embarassed моля да ме извините, но вече си имаме тати при нас  Crazy.
Пристигна на 7 март и милия е умрял сега от студ( никога не е виждал сняг) Mr. Green.
Направихме прощръпулника, момъка се хвана за лекарският инструмент  Grinning.Така че един ден ЖЗ ще има кой да ме лекува  Wink.
Тича, като торпила и няма мир с него  Joy
Заминаваме си на 22 март, така че до тогава ако мога ще се разпиша още някой път.
Гуш за всички  Hug
Болните да оздравяват бързо

# 662
  • Някъде там...
Принцеска, за теб:

След 10-12 м. месото се дава поне 5-6 пъти седмично, това са препоръките и на СЗО. Жълтък и цяло яйце се дават 2-3 пъти седмично, като не се редува с месото, а се включва в отделно хранене.
На тази възраст се редува месо/риба или месо/бобови.

Количеството месо може да е между 30 и 80 г, по-добре около 30-40 г щом се дава всеки ден.
Жълтъкът може да слагаш в сутрешната каша със сирене, това е по-малко неподходяща комбинация вместо жълтък и  месо заедно. Другият вариант е да даваш по-голямо количество жълтък наведнъж на обедното хранене – 2 пъти седмично по 1, а в останалите 5 дни от седмицата да даваш месо.

Аз в момента давам 2 пъти седмично по половин жълтък. Друг е въпросът колко го изяждат, но специално Яна в повечето случаи успява да го хапне, но не го смесвам с пюрето, а й го давам с ръка направо  в устата.

Честит имен ден на всички празнуващи! Да сте живи и здрави!   bouquet

Белбей, посмях се малко на вашия тати. Какво ли е да не си виждал сняг и студ.  Laughing

# 663
Жабче, огромно благодаря! Hug
Не те разбрах много за рибата: значи може ли 1-ви ден от седмицата жълтък, 2-я месо, 3-я риба, 4-я жълтък, и останлите дни месо?Като говоря тези неща да са веднъж на ден в менюто.А рибата вевднъж седмично или може 2 пъти?От бобовите става ли вече да яде леща и боб?А зеле може ли да се дава вече?Знам, че за бобовите вече говорихме, но съм забравила какво беше. newsm78

# 664
  • Някъде там...
Принцеска, става тази схема.  Grinning Риба не знам колко често може да се дава, струва ми се, че веднъж седмично е достатъчно. Аз вчера дадох за първи път риба. Като че ли се прие добре.
Бобови се въвеждат около годинката. Миналата седмица дадох зелен фасул като по-лек от останалите. Чудя се дали да не дам леща и зрял боб, но засега май ще го поотложа за другия месец. Те са по-тежки за стомахчето. Затова и писах по-горе, че се редуват с месото и жълтъка, не трябва да се смесват с тях, защото комбинацията става много тежка за храносмилането.

Зеле
- 10-12 м. (сготвено)
- в много схеми на захранване не се прави съществена разлика между видовете зеле (обикновено, карфиол, броколи и др.; без брюкселско зеле)
- сходно като съдържание на фибри и смилаемост с другите видове зеле (но има малко повече неразтворими фибри)
- сходен витаминен и минерален състав с другите видове зеле (витамин С и някои минерали, но не толкова разнообразен състав)
- слаб алерген
- нитратен зеленчук (нитратите се концентрират във външните листа и сърцевината)
- зелето не е по-тежка храна от лещата например
- кулинарна обработка за деца: за да не бъде газообразуващо, водата, в която зелето е вряло първите 15 мин., се отстранява, зелето се измива и се вари отново до готовност; трябва да е добре омекнало, но не преварено - това го прави трудносмилаемо
- количество: до 2 с.л. на ядене, до 2 пъти седмично (за възраст 10 м.)

# 665
Жабче, Мелита няма синини, въпреки че доста лази  Confused Незнам от какво зависи  newsm78

princessa raia , малката няма корички по главата и никога не е имала, но помня, че каката имаше и най-много се махаха като я решим със специална бебешка четка  Peace

Бързо оздравяване на всички болни  Praynig

# 666
Жабче, Слънчо, много благодаря! Hug Hug Hug
Жабче, каква риба им даде?Аз първо дадох лаврак, после треска и май това съм давала от рибите, а май веднъж е ципура опита.Това със зелето нещо много сложно ми се вижда, ще поизчакам с него.А зелен фасул откъде намери?

# 667
 Принцеске, за синините и ние имаме постоянно...според мен не е тревожно. А за бебешката кал...също имаме. Знам че с бебешките четки се маха...но още не съм се пробвала.

# 668
Енигма, душа човек си ти!  Heart Eyes Да оздравява бързичко прекрасната кака Дени, че да не се мъчи красавицата, а вие покрай нея.  Hug
Много готини тези жаборчета-жаборанчета значи.  Heart Eyes Редовно се точа да оближа монитора заради тях.  Simple Smile
Всички болнички,  Hug и оздравявайте бързо.
Принцеске, аз крустите ги махам с нокът. При нас четката не върши работа. Прекалено мека е. Периодично си намирам и си си ги мажа със зехтин, а после докато са мекички, ги отлюспвам. И пак се появяват. Уж вече фонтанелката се затвори поне според моето напипване, а още се образува.  newsm78 Тези корички не се и виждат в рошавата растителност, но понякога едно много добро дете ми дава да му пипна тимбичката и аз взема, че ги намеря.
Марчето получи днес последния си месечков подарък. От другия месец ще й спре кранчето на горката. Ще започна сигурно да изхвърлям стари подаръци на десето число.  Grinning

Честит имен ден, Гандия и Галя!   bouquet
Дея, радвам се че писа! Страхотни са двете ти красавици.  Heart Eyes
Деси, честит да ти е рожденика! Много любов и щастие да си обменяте!   bouquet

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 17:12 от рони

# 669
Принцеса Рая, моите момчета не са имали нищо по главичките (те все още и коса си нямат, де), но от майка ми знам, че най-вече за това служат бебешките четки - масажиране на скалпа и отстраняване на тези корички.
Що се отнася до зеления фасул, аз отдавна давах - преди месец, месец и половина. Използвах замразен на Бондюел+ малко морковче, 1 картоф за плътност (и за да не е само зелен фасул) и малко копърче... Направо ми се прияде и на мен, та готвих и за нас (ама от буркан  Wink)
А за нощното будене (винаги с писък) съм правила всякакви опити и не открих зависимост между сън/събуждане и храна (кога последно и каква), дневен сън (кога последно и колко време), умора (от щъкане насам-натам или впечатления ако сме ходили някъде). Повечето им събуждания са само да ги погушим, но понякога си искат и цицата.
Жабче, страхотни са ти госпожиците! Ще взема да си отмъкна някоя за снаха Wink Ама коя???

Честито на всички празнуващи!!!

# 670
  • София, Манастирски ливади
Честито на днешните ни малки месенчиковци, Мария, Боряна и Калин!
Честито и на големия месечинко на Desirée  Mr. Green, както и именния ден на GANDIA

Desirée аз не, че съм се изгубила. Напротив, чета си ви редовно, но рядко пиша. Както беше казала едно ново майче скоро и аз се притеснявам да не се натрапвам. Знам, че най-вероятно не е така, защото всички тук сте прекрасни хора, но...  Hug
Жабче, страхотен матрИал си имаш за снимане. Малките жабета са прекрасни както винаги. Александър няма синини точно на колената, но като цяло си има доста синки, защото като си играе с играчките и си се удря по краката. Между другото съм се чудела как не го заболяват колената, защото като сме си играели и аз полазя, полазя като него и то вземе, че си мен заболят колената  Mr. Green. Мислех по едно време да му купувам наколенки, но пък той вече предполагам ще набляга на ходенето.
Принцеске, моят калпазанин си яде по тази схема, с тази разлика, че му давам по 1/2 жълтък, защото го въведох някъде около или след 8-мия месец и до скоро му давах по 1/4. Риба му давам веднъж седмично, вместо месо. Той яде само готови пюрета, че моето готвене май не го удобрява много и му давам сьомга със зеленчуци на Гербер. Веднъж реших да го разнообразя с калкан на Семпер, но беше толкова кисело от лимоновия сок пюрето, че доста се позамислих в началото да не би пък да е развалено и в крайна сметка му давам само сьомгата. Ето едно линкче , което съм си запазила от захранващия форум, може да ти свърши работа за справка
И Саши има още малко крустички, но честно казано нищо специално не му правя. Понякога като си галя и взема, че чопна някоя  Mr. Green Иначе преди след баня, когато сме му мили главичката го решех с гребенче и те падаха. Ако много те дразнят има кремче на Мустела и на биодерма мисля против крусти.

И аз имам едно въпросче. Вашите дечица стоят ли така ? Александър мине, не мине и застава така. Стои известно време, после ходи, играе си нещо и хоп пак така  Joy

Лек ден от мен и всички болни дечица бързо да оздравяват  Praynig

# 671
АААА,Друнде,недей така,моля ти се! Как ще с енатрапваш,то и на мен такива мисли ми минават и тогава си спестявам писането,ама в края на краищата,ако някой го дразня,той се надявам да ме пропуска покрай,левия или десния крачол! LaughingЛипсваше ми да знаеш!
Жабетата са супер,но Вили,защо не ги поискаш и двете,тъкмо да не се чудиш!
Сватя,много ми е драго Hug
Честито на всички днешни и вчершни месечки.Да са живи и здрави,никакви болести, само игри и яко щуреене, за радост на мама и тате!
Хора,нали да не се притеснявам,че още не можем да стоим неклатейки се,камо ли да ходим?!

# 672

И аз имам едно въпросче. Вашите дечица стоят ли така ? Александър мине, не мине и застава така. Стои известно време, после ходи, играе си нещо и хоп пак така  Joy

Даа,даже каката ни още и още продължава така да си стои  Mr. Green

Честито на днешните малки месенчиковци, Мария, Боряна и Калин!

Честито и на половинка  на Desirée    bouquet

Честит Имен ден на GANDIA   bouquet

*LV*,спокойно  Grinning ,нещата които ги прави сега Тея,преди кака и на нейната възраст не можеше  Tired Започна да се изправя чак на 10 месеца и проходи чак на година и три месеца  Rolling Eyes

Моята щерка направи вчера две крачки сама,да и направя ли прощапулник или да изчакам още малко  Rolling Eyes

# 673
ooo,Дея,добре завърнала се. Мерси за отговора,когато-тогава. А за прощъпулник съм чувала,че трябва по-стабилно да проходят,но всеки го прави различно,така,че и аз незнам!
Всички именяци да са живи и здрави,Деси и твойто Мъж!

# 674
Здравейте и от нас.
Дея, добре завърнала се. Много хубави мадами си имаш   bouquet

Маги79, а и Гришко издави горните централни резци с хрипове. А лекарката ни беше казала, че не е от зъбите. Също ни изпасаха вентолин сироп и други неща, които няма да изброявам. Казаха ни да го даваме само веднъж на ден по 1 мл за 5 дена. Много е горчив и малкия не го пиеше .Оправи се за десетина дена.
Тези зъби така ги изкара но сега му излязаха два едновременно другите горни резци, само с общо неразположение, без други инциденти. Praynig

Принцеса Раяи Гришко има крустички на главичката. Понякога ги изчерквам с нокът, но той не винаги ми дава. Знам, че трябва хубаво да се омазни главата и с гревенче лесно падат.

А днес всички Галета празнуват. Да са живи и здрави и много да ги краси името!!!

Дезире, честито и на твоя рожденик!!! много щастие и късмет му пожелавам.

Друнда, Валя ми стоеше така но Гришко не стои така. Тя даже се пускаше и кълбо правише.
 Да попитам, докога се спазва правилото да не се дава два пъти на ден месно ядене?

Рони и аз така като тебе давах месечинкови подаръци но спрях когато бебчо стана на 7 месеца. Трябваше да купувам два подаръка един за него еден за кака му. А кака му не се задоволява с каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт