Survivor 20 Heroes vs Villains

• 17 222
  • 298
  •   1
Отговори
# 285
Разочарован съм,въпреки че познах почти всичко,което съм заложил.Мислех,че като е сезон все с играли и друг път "звезди" ,ще оценят стратегията на Ръсел,колкото и грешна да им се струва.Но явно съм сбъркал.С изключение на хората от журито,които имаха силни приятелства с някой от финалистите (Кортни-Сандра;Даниел-Парвати) всички други,които видях гласуваха водени от злобата си към Ръсел.Думите на Рупърт към Ръсел бяха смешни за мене.А Коуч клоуна даже няма и смисъл да го коментирам.Бостън Роб му каза всичко,което исках да му кажа.По дяволите,бил минал границата.Каква граница бе хора?Да не би да е играл мръсно,нечестно?В първия епизод каза на Парвати да си направат съюз и я доведе дотук.А Сандра с изключение на изгонването на Коуч не направи нищо през този сезон.Никаква я няма в игрите.Просто явно така наречените all stars са супер злобни,завистливи типове с малки изключения.И да играеш честно и почтено пак не е гаранция,че накрая ще те изберат за победител.Затова,въпреки че Ръсел за 2-ри път няма да спечели играта,той за втори път показа колко лесно се манипулират глупавите хора.И после комплексарите имат възможност да си изкарат цялата гнусна злоба,която са таили през тези 39 дни.Е браво , успяха.Ръсел парите ги има и отгоре,така че поне успя да ме забавлява 2 сезона подред.Най-великият участник в Сървайвър за всички времена! Благодаря ти,Ръсел !!!
Ръсел никога няма да бъде най-великият участник,защото е трудно да се определи кой може да е най-велик в подобна игра.
Защо говориш за злоба и завист,като самия Ръсел е още по-злобен и по-завистлив от въпросните хора,за които говориш.Той влезе в този сезон с предимство,което той използва.
Искам да видя реакцията ти,когато играе 3-ти път и го изгонят.Да видим тогава какво ще говориш,сигурно ще кажеш,че играта е нагласена,за да го махнат. Grinning

Като казвам ,че Ръсел е най-великият играч в историята, не обвързвам никой с това мнение.Това е моето мнение и е подплатено от много,много добри доказателства.
-Ръсел е единственият човек намирал скрит тотем за неприкосновеност без указание и то не веднъж,а два пъти!А общия брой скрити идоли,които е намерил е 4 + 1 подарен му от Джей Ти!
-Ръсел е един от само четиримата играчи достигали до финал два пъти,и е единственият мъж правил това!!!
-Ръсел доведе до финалната четворка ,тримата човека от неговото племе,като съотношението след обединяването беше 4-8 за другото племе (19 сезон) !
-Ръсел направи най-интересните племенни съвети  и най-запомнящите се физиономии !!!  LaughingТова беше  най-голята радост!
-Ръсел печели 2 пъти вота на публиката !!! 2 пъти по 100 000 $ ! Кой  друг го е правил ?
-И най-вече нещото заради което ме грабна.19 сезон;Ден 1 : Аз съм милионер и не ми пука за парите , аз съм тука да покажа как се печели тази игра. - Всичко,което каза се случи.Той диктуваше правилата и в двата си сезона !
-От номинираните за най-глупав ход в историята на играта имаше двама пряко свързани с Ръсел! (Джей Ти, Тайсън)
С нетърпение чакам 25-я сезон ,примерно и да поканат Ръсел още веднъж и да подобри рекорда на Парвати за най-много дни в играта!

A това,че Ръсел бил по-злобен и завистлив от журито е пълна глупост.Той просто е гаден. Разберете го,той е злодей.Лош човек в играта, но в никакъв случай не завижда на някой от тях.Има прекрасна жена и 4 деца и хиляди фенове по света ! Той е хем най-мразен,хем най-обичан ! Най-великите винаги са така! ( Гунди,Стоичков..)

Честно казано не очаквах,че точно фен на Джони Феърплей ще ме критикува .  Simple Smile

Прав си,че всеки има право на мнение.Не те критикувам,просто и аз като теб казвам каквото мисля.Нещата,които си ги изброил наистина са така,не споря.
Признавам го,че е играч,но му куцат отношенията с  хората.Дори и само Джеф му го каза на Реюниъна.Няма как да спечели така,нали разбираш.Колкото до това за завистта и злобата....добре изразих се малко пресилено,за което се извинявам,но явно ми дойде в повече да го гледам в два поредни сезона и някакси си ми омръзна.

За епизода какво да кажа,странно решение да избере Сандра/Парвати вместо Джери(както и беше обещал де),но той си знае.Реюниъна се получи добре,само това мога да кажа. Simple Smile

# 286
  • в морето до колене
Е, какво пък - и този сезон свърши.
Беше юбилеен, беше "звезден". Вероятно имаше много неща, които го отличават от редовите сезони. Но май с повече неща си прилича с всеки един от досегашните... пък и от бъдещите. Главното никога не се променя - 39 дни, около двадесет човека някъде сред дивата природа, борейки се с нея и помежду си. И накрая един ЕДИНСТВЕН ОЦЕЛЯЛ.

Тази година съвместно решихме да се пробваме да предвидим, кой ще е този единствен оцелял и как ще стигне до победата. Предполагахме, залагахме, поиграхме си и ние  Wink
Ето ги и финалните резултати!

И ние имаме победител! И това е Katie. Честито!   bouquet

Радващо е, че разликата между първия и втория е по-малко от 1 точка. С ранната си прогноза, че Сандра ще е "единственият оцелял" в тази игра, и с няколко точно изчислени изгонвания tatatata е достоен runner-up. Честито и на него!   bouquet

Имаме си двама много подковани фенове - познавачи на играта и добри прогностици. И двамата си имаха своите лични пристрастия, понякога си позволяваха да се вслушат повече "в сърцето, отколкото в разума"... но въпреки това постигнаха забележителни резултати в прогнозирането на развитието на играта.   

И специални поздавления за the_watcher, който почти безпогрешно отгатна настроенията и прецени финалния вот с 8 от 9 възможни правилни предвиждания. Както се видя, и ние си имаме чудесен jury mind reader  Grinning Честито и на него!   bouquet

Надявам се да ви е било забавно.  Heart Eyes

И сега остава най-веселата част - да разнесем на пух и прах и сезона, и продуцентите, и играчите, и победителя  Mr. Green
Защото няма да сме истински фенове, ако всичко ни харесва и не сме критични. И ако не искаме Съвайвър да се развива, да става още по-добър и по-интересен.

Разчувствах се май нещо  Grinning
Пък още не съм гледала reunion-а  Wink

# 287
Честито на Сандра. При този кастинг и това развитие на играта тя е напълно достоен победител. Показа сериозно развитие в сравнение с нейния си сезон и то в положителна посока. Победата й доказва, че все пак има някаква логика в играта и който си е добър си е добър (в подкрепа на това е и второто място на Парвати). А който си е некадърен (Ръсел, Аманда) ще продължи да си е така. Имаше нещо символично в изгарянето на шапката на Ръсел от Сандра - дано това сложи точка на такива участници като Ръсел и на такива сезони като 19-ти. За съжаление обаче американския Сървайвър все повече се побългарява - потвърждение на това са и думите на Колби на реюниън шоуто. Което пък означава, че аз приключвам с гледането му. Въпреки че от Никарагуа има какво да се види...

# 288
Да точно и аз мислех да пиша за думите на Колби... много се изненадах и се чудя дали само в Самоа са ги ограничавали и по каква причина.

Както и да е, Сандра за мене е приемлив победител макар че мисля че Парвати се оказа далеч по-достойна.
Честито на Katie която уж нямаше конкуренция но tatatata все пак я стигна. На мене нещо не ми се отдаде да прогнозирам Simple Smile И не може да не отдадем благодарности на mia4ik за труда и времето което отдели да ни чака прогнозите и да изчислява резултатите   bouquet

За епизода - според мен двете игри трябваше да са разменени. Колби за малко да ни изненада, но Парвати пак беше перфектна, иначе наистина можеше да не я видим в топ 3. Ръсел направо го съсипа журито Simple Smile Но направи реюниъна доста забавен Simple Smile Джеф едва го укроти хахаха

Чакаме Никарагуа...

# 289
И аз искам да благодаря на mia4ik за добре свършената работа и за това, че успя да раздвижи форума чрез тези залагания. Че имаше времена когато се успивахме доста  Wink

# 290
 Хубав край на хубав сезон . След пропадането на героите , бях за Сандра и тя се справи   bouquet . Смятам че твърдата антиРъсел политика се отплати в случая,кремирането на шапката му беше много смешно , а и се отрази на имиджа му.Но и Парвати да беше спечелила нямаше да съм нещастен , този сезон си подобрих много мнението за нея.
 Не разбрах логиката на Ръсел да не вземе Колби и Джери на финала , срещу тях щеше да има по-големи шансове , а и беше в позиция която му позволява да контролира играта . Май тактиката нещо му куца. Виновни се оказаха правилата , племенният съвет на Америка трябвало да гласува ?! Ръсел плаче за Милошев,ха ха  tooth

Тук има много интересни кадри с Рупърт , коъто след изгонването на Колби казва че чак сега е осъзнал че Сандра е била готова да мина на тяхна страна , в замяна на главата на Парвати . И се тръшкаше че не са я послушали.Интересно откъде е разбрал? Смятам че това е основната причина героите масово да гласуват за нея.
http://www.cbs.com/primetime/survivor/video/?pid=Bm314uaxSE0DU3r … ult&play=true
На плажа имаше много интересна сцена ,когато Сандра се опитваше да убеди   #2gunfireКендис да изгонят Ръсел . Накрая се ядоса и я попита "Кажи кого исташ да изгоним ? Кажи едно име !"
Отговора го отрязаха , но е ясно какъв е бил.
 Благодарности за mia4ik  за това че правеше темата интересна , поздрави за Katie Melua за точните прогнози .
 Накрая даже аз записах някоя точица , за разлика от Ръсел. passifier
 Чакаме Никарагуа . Дано се върнат малко "към корените" на играта и да подберат "стара школа" играчи . Макар че вече ще е трудно.

# 291
Закъснях с писането, не с гледането и четенето тук, но ми се появиха извънредни и спешни ангажименти.  Крайно време е да напиша поне един първоначален коментар  Simple Smile.
Преди всичко благодаря за поздравленията!  Много сте мили  Simple Smile.  Не съм чела никакви спойлъри, този сезон дори нямах време да чета блогoвете на Джеф и Стивън или форума на CBS...
И аз смятам, че се получи много хубав и интересен сезон, но няма да крия, че краят ме натъжи и огорчи.  И нямам предвид просто кой победи.  Останаха малко истински Герои, а и доста Злодеи позагубиха от очарованието си...  Предполагам, че на всички ни е нужно време, за да можем да формулираме и напишем мислите и чувствата си, надявам се темата ни да не загине скоро...
Сега мога само да кажа отново, че за мен няма стара и нова школа при играчите, има стара и нова школа просто в организирането и отразяването на сезоните.  И мисля, че нещата не са толкова зле, все още всеки от нас може да намери своя причина, за да продължи да гледа  Simple Smile.  Сега дори се осмелявам да дам прогноза, че сезонът в Никарагуа ще ни хареса и обнадежди Simple Smile.
Не се разделям с вас, но и аз искам да благодаря специално на mia4ik и за отрязяването на залозите, и за хубавите мнения  Simple Smile.   Много се радвам, че се включиха повече фенове, миналата година за Tocantins тук пишехме 3-4 човека...
Утре ще пиша за Сандра, сега не ми се говори за нея  Laughing!

# 292
  • в морето до колене
Сега няма да пиша за конкретни неща, но мога да нахвърлям първите си мисли след края на сезона.

Ако започна от началото – сезонът започна със собствено мото Return-Revenge-Redemption, вместо стандартното Outwit-Outplay-Outlast, и според мен в това имаше смисъл. Защото нито „надхитряването”, нито „надиграването”, нито „надживяването” в такъв сезон могат да се премерят със стандартния аршин. (и като казвам ТАКЪВ, имам предвид юбилеен, а не просто звезден.) Тук не се гледаше просто кой е оцелял до края, тук се брояха дните на стотици. И хората не просто се надиграваха – те буквално се хванаха за гушите от ден 1.

Но моята лична оценка е, че този сезон защити правото на съществуване за all-star сезоните. В първия Аll Stars започнаха с преследване на победителите, което е тъпо за такава игра. Във Fans vs. Favorites феновете в началото метяха пясъка със скалповете на звездите, което е разочароващо за такава игра. Тук беше различно. И не мога да се съглася с tatatata, че кастът е бил тъпанарски. Реално кастът доказа себе си в доста голяма степен. Всичко, което играчите направиха – от най-блестящите до най-тъпите ходове беше game changing. Почти нямаше празно! Самоубийственият ход на Тайсън под режисурата на Ръсел промени играта за всички Злодеи и до голяма степен предопредели победата на Сандра. Противоречивият ход на JT в комплект със залпа от скрити идоли на Парвати окончателно съсипа играта на Героите и също помогна за победата на Сандра. И това са само най-очебийните примери.
Тези хора са „професионалисти”. Те се бяха подготвили не просто за игра, а за кървава баня – и ни я поднесоха, а аз лично се наслаждавах.

Колкото до професионализма – тук му е мястото да цитираме победителката, която говореше за участието си в Сървайвър като за своя професия/работа, сравнявайки се с мъжа си, който е “out in Afghanistan fighting for our country, and here I am fighting to be the sole Survivor. … This is how I make my money. … coming out here, getting my money, going home.” Само за тези й думи си заслужава да я харесам като победител!  hahaha

И пак за началото и края – отдадоха дължимата почит на първия играч в US-Сървайвър, отишъл си от този свят (участничката в С10 Jenn Lyon), но пък не пропуснаха да ни покажат и първото бебе на US-Сървайвър (дъщеричката на Роб и Амбър).
Символично се затваря кръга на първото десетилетие за шоуто... и започва второто. От Никарагуа...

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 08:40 от mia4ik

# 293
Не мога да понасям Парвати и Ръсел ,но да  се предпочете пред тях сандра е просто смешно.
Сандра беше най-нелепият победител в историята на Сървайвър и сега стана за втори път.
Да не казвам че е трагично -но  е смешно.
Ако се замислите Сандра е зле в всеки аспект на играта.
Физически -тотална нула--и то не само в изискващите сила , а в тези изискващи гъвкавост, бързина, ловкост.
Логически състезания -дори не се опитва.
Социалната игра--толкова е цапната в устата че не можа дори в най-сюблимни моменти да се спре.
Стратегическата игра--имала ли е някога такава?
освен -аз съм най-слабата,нищо не мога ,а  и съм бивша победителка и ще лежа на тази кълка ,па белким нещо стане???
Ако Джери бе взела огърлицата -тя си отиваше.
Ако Парвати бе взела огърлицата и имаше решаващ глас-навярно щеше да разубеди Ръсел.
Тя и сега почти го разубеди,но той като незапознат с вътрешните групички не я послуша.

Факт е че и в двата сезона на Сандра имаше някаква намеса на екипа.
В нейният -с онези на другия остров и  връщането им тотално объркаха играта.
Тук-играта е била имитация на предишните истински сурови условия.
А и с тези скрити имунитети които така лесно и откогото трябва се намират.

Тя наистина е удобен победител --не е чак такъв злодей ,от малцинствата е , мъжът и се бие в Афганистан.Затова и в общи линии и посветиха последните епизоди.
Тази реч в която казва че се бори тук докато мъжът и се бори там..незнам може и да ви харесва, но е като от стенвестник , а да се сравняват двете "борби" ,още повече че тя реално дори не се борби е малко прекалено.

Някой всъщност вярва ли че сандра би помогнала на героите наистина?
Че би предпочела да остане с Герой на финала?

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 17:53 от immunity_bg

# 294
Сега за  Ръсел.
Незнам дали толкова си може -но не мисли за края на играта.
Навярна и много други преди него можеха да бъдат много по зловещи ,но все пак това не е шоу за пред поблуката -то трябва и да се спечели.
Може това че е богат да го прави непокуст , а може би факта че навън като спечели рядко се стига до жури  може да му е създал чувство за безнаказаност.

Без скрити имунитети наистина щяхме да преценим реалните му възможности.
А така малко или много той пропълзя благодарение на тях.
Щеше да е наистина красиво ако беше и паднал заради тях -защото се видя колко е лесно да ги скриеш .
Но играта беше в такъв стадий че нито парвати ,нито сандра искаха да го гонят.

Защо Ръсел избра отнова да има слаба и неактивна жена  на финал след като загуби веднъж вече от такава -ще си остане необяснима тайна??????

Може би си е мислил че старите играчи са претръпнали ще гледат обективно на играта оценявайки неговите "качества"??

Но както съм казвал --това не е просто игра.
И след 20 пъти пак няма да е просто игра.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 18:25 от immunity_bg

# 295
видяхте би какво каза Джеф.

Тотално НЕ  на смс-и от публиката.
ТОВА БИ БИЛО РАЗЛИЧНО ШОУ!!

Въпреки че и те са почнали да се милошевизират ,все пак има граници които не могат да прекрачат.

Дано наистина върнат шоуто към първоначалните принципи.

# 296
Ааа забравих да напиша

Роб Мариано е най-изкусният злодей!!
Колби най-добрият герой!!
А Ози -най-великият сървайвър!!

# 297
Покрай финала на Lost много бързо забравихме финала на Survivor  Simple Smile.

immunity добре е насолил Сандра, вероятно е писал точно след гледането и още е бил под влияние на емоциите  Wink.

Аз бих добавила все пак, че Сандра игра със самочувствие за разлика например от Джери.  Не можеш да победиш, а особено в такъв сезон, ако нямаш самочувствие.  Разбира се, сега Сандра имаше зад гърба си вече една победа, нормално е.  
Признавам и че Сандра е хитра и оправна, а пред журито избра точните аргументи. Само толкова обаче е нейният личен принос за победата.  Да си се мисли за кралица на играта, хора като нея все ще намерят за какво да се смятат за кралици.  За мен не е.  Била си изиграла правилно картите - така се получи просто.  Защото Сандра през цялото време искаше Ръсел вън от играта, а нямаше никакъв шанс за победа, ако вместо Ръсел, друг беше на финала.  Беше си поставила възможно най-неблагоприятната за нея цел.
А имаше лукса да покаже пред журито сравнително честна игра, просто защото нямаше власт, не защото разбиранията й за играта са такива.
Парвати разбираше това.  Обаче играта и за Парвати, а особено и за Ръсел, беше изгубена доста преди избирането на третия финалист - и с Колби, и може би с Джери, двамата щяха да загубят. Според мен имаха най-големите шансове при финал  Ръсел, Парвати, Даниел.
За Ръсел е ясно вече - така си разбира човекът играта.  За Парвати не съм сигурна имаше ли печеливш ход и в кой момент го пропусна.

Писах, че краят ме е натъжил и огорчил малко... Ясно ми е, че гледам игра за $1 000 000, но е тъжно да видиш колко лесно човек намира необходимото и удобното за всеки случай и всяка ситуация оправдание, за да убеди истински себе си, че е честен и достоен, а и да съди другите.  Например Рупърт - горд да бъде Герой и честен човек... Беше готов да отиде на финал с Ръсел, тогава нямаше да го гледа като убиец, а с великодушието на победителя... Но да не ви занимавам с други мои подобни терзания  Simple Smile.

# 298
  • в морето до колене
Покрай финала на Lost много бързо забравихме финала на Survivor  Simple Smile.

Не съм го забравила и не си мислете, че ще ви се размине една защитна пледоария за Сандра от мен  Mr. Green
Вярно е, обаче, че финалът на ЛОСТ ме занимаваше повече тези дни. Но мисля, че вече го "преглътнах".
Сега ще си посъбера мислите и ще се пробвам да се изправя като Давид с/у вас. Вие сте повече и сте силни като Голиат, вярно е  Wink
Ама нали знаете, че и аз не се давам лесно   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт