Звездни компромати - 58 част

• 71 846
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
10 c's, май и най-големият им шлагер "Пак ще се срещнем..." е кавър на италианска песен, така се говореше преди години.

# 691
10 c's, май и най-големият им шлагер "Пак ще се срещнем..." е кавър на италианска песен, така се говореше преди години.

Дааа, извинявам се, не Високо, а Пак ще се срещнем!
оригиналът на ле Орме :
http://www.youtube.com/watch?v=Z0TFn5--bqw

А това е Лили Иванова " Неспокойно сърце",
http://www.youtube.com/watch?v=z4nwzSMS2GQ&feature=related

И литъл Тони с   Cuore matto ...
http://www.youtube.com/watch?v=bnEKHegOY-E&feature=related

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 23:11 от 10 c's

# 692
Shocked
Ама те са я взели нашите едно към едно... аранжимент, всичко...

# 693
Ами вижте, едно време това не е било със статус 'кражба', хеле пък през желязната завеса..Просто развенчава в днешно време нещо, което сме приемали за 'наш' хит.
Има страшно много такива заемки, особено от италианската музика, защото едно време италианската естрада е била на страшно ниво и са взимали, каквото са могли.
Тук до колкото знам песента на ле Орме не е било някакъв ултра хит, докато в БГ става песен от топ 5 направо хитовете за вечни времена ...

# 694
За песните на Лили знам и не съм изненадана, че има взети от чужди изпълнители.
Но, специално за тази песен, от как се помня и я знам, все си мислех, че си е лично наша - т.е. българска - т.е. че и ние сме дали нещо на света...
Но, за пореден път - Уви...  ooooh!

# 695
  • София
Shocked
Ама те са я взели нашите едно към едно... аранжимент, всичко...

ето какво казва кака Вики
След издаването на няколко сингъла, ФСБ се насочват към създаването на дебютен албум. Албумът се казва Non Stop и е издаден през 1977 г. При звукозаписа на албума триото е подпомагано от гост-музиканти. Целият албума съдържа кавъри на песни от изтъкнати имена в жанра по онова време като британците Джентъл Джайънт, швейцарецът Патрик Мораз и италианците Ле Орме. Може да бъде отбелязано, че в този албум е първият вариант на известната песен "След десет години", която е кавър на "Amico di ieri" на Ле Орме от албума "Smogmagica", издаден през 1975 година. Музиката е на Тони Палюка, а с българският текст на Михаил Белчев ФСБ правят един от най-големите си хитове. Името на оригиналния автор на песента, както и авторството на ФСБ върху аранжимента са изписани в информационния текст към двата албума, в които песента е издадена

# 696
  • Велико Търново
Е сега само нашите крали.. А колко песни на Емил Димитров има изпяти от други? Не са толкова черни нещата, колкото ги гледате Simple Smile И ние все пак сме дали нещичко Simple Smile

# 697
Е сега само нашите крали.. А колко песни на Емил Димитров има изпяти от други? Не са толкова черни нещата, колкото ги гледате Simple Smile И ние все пак сме дали нещичко Simple Smile

Би било интересно да споделиш за такава песен с обратен знак, да т.е кой е взимал песни на Емил Димитров?

# 698
Абе, не съм сигурна и не смея да твърдя, но преди време в един музикален форум четох, че по-скоро Емил Димитров имал крадени хитове...
Но... не съм се задълбала там, не мога да твърдя на 100%.

# 699

Би било интересно да споделиш за такава песен с обратен знак, да т.е кой е взимал песни на Емил Димитров?
Алла Пугачова и "Арлекино" с който печели и Орфея (може и да греша Blush )
http://www.youtube.com/watch?v=8e3QJhipWNY
http://www.vbox7.com/play:08471143
(отваря ли ви се Vbox-a!?  newsm78 )

# 700
В интерес на истината, мисля си за Лили Иванова, извинявайте тя е от ранга на Мадона. Всмисъл, има я на някакви черно-бели ленти, и я има и сега. Днес в новините едно детенце изпя Ветрове, точно както майка ми примерно я е имитирала с Разтуптяно сърце, като е била дете.  И човек трябва да е глух, за да не чуе, че това е изключителен глас, талант и съдържание.
Сега леко изкукало, но чия ли баба не е ...
Изключителна е.  Тя е като свещена крава тази жена. И това, че има крадени парчета не я прави по-не изключителна, просто времената са били други, явно са разбирали това за тип споделяне на изкуство.

Сега не можеш една снимка да вземеш от Интернет сакън да не нарушиш нечие авторско право.. което е другата крайност.

# 701
Младото агънце на Мадона се хвърля в света на музиката с 1 си сингъл който ще бъде представен  март месец

# 702
# 703
  • гр. Шумен
Гледам тука се е завихрил спор плащат ли си фолкаджийките правата за песните. БЕз да ги защитавам (не понасям чалгата!) мисля, че едва ли ще бият барабан насред жълтите павета или да дават изявления на кого и колко са платили. А и мисля, че тия, които "хвърлят камъка", образно казано, нека си отговорят на въпроса дали са си закупили програмните продукти, на които работят на компютрите си, теглят ли музика и филми от нета. И според зависи от отговора, да дирят тогава сметка на чалгарките как са си уредили правата за песните (а и не само на тях, защото същия панаир се беше завхрил и около дебютното парче на втория айдъл Тома).

Аз може да не давам пари за софтуер или филми и музика, но и си ги ползвам лично, не съм тръгнала да правя пари с тях. Има разлика , нали ? Wink
Така ли?
А тогава защо, по дяволите, има магазини за дискове?
Защо са толкова нахални от Autodesk, че продават AutoCAD за 3000+ $, а не го пуснат свободно из нета да си го теглим "за лично ползване".
Щом едно нещо се продава, то трябва да се купи. Другото си е кражба отвсякъде.
Пак казвам - никой не е длъжен да дава отчет на публика за правата на песните, които пее. Това са неща "от кухнята" дето се вика. В тоя ред на мисли за мен по скоро е кражба, ако някой пусне песен като авторска, а тя копира мо-та-мо друго парче. Сега се сещам за една песен, която пя на "Евровизия" 2008 Ники Манолов (героя от мокрите сънища на тийнейджърките в първия МА) - директно си беше копи-лепи от "По тебе" на Тоше Проески.
Иначе кавъри се правят по целия свят. Преди време гледах доста една испанска телевизия, в която много световни хитове бяха изпълнени от тамошни певци и певици с испански текст. На прима виста се сещам за "My way", която изпълняваше Isabel Pantoja (има я в тубето, сега ме мързи да търся линк). А как се уреждат правата - това е работа вътрешна, както казах. Никой  няма да излезе на сцена и да почне да обяснява надълго и нашироко колко пари как и на кого е платил за еди коя си песен.
P. S. Примера с Алла ПУгачова и "Арлекино" е лош, защото тогава е имало условие всички участници в международния конкурс на Орфея да пеят български песни.

# 704
Кърсти Али hahaha
Миша Бартън в Мишамобила си Joy
Джордж Клууни и Елизабета Каналис
Саймън Коуел и Межган Хюсейни
Парис Хилтън и Дъг Рейнхарт
Бритни Спиърс
Джанет Джексън
Лиз Хърли
Ким Кардашиян
Гари Бъзи и Стефани Сампсън чакат бебе
Хилъри Дъф и Майк Комри Rolling Eyes

P. S. Примера с Алла ПУгачова и "Арлекино" е лош, защото тогава е имало условие всички участници в международния конкурс на Орфея да пеят български песни.
А с Лили Иванова и Литъл Тони добър!? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт