Машина за хляб-27 част

• 47 662
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Бързичко само да споделя за втория си (по-успешен) опит с тутманика на Касиер, който този път успях да го опека по-добре Twisted Evil И първи опит с модифицираната рецепта на Полин за огромен хляб с айран. Хем съм доволна, хем има нещо нередно като че ли newsm78 Рецептата е тази:
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)
айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр  
захар (непълни)   1.5 с.л.  
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр  
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)
Яйцата ми бяха по-големи, затова отсипах половината от едното и я оставих за намазване. Остатъкът беше 107гр. Сухата мая ми дойде към 2 ч.л. не съвсем пълни (смесих два вида, че имах по малко останало в пакетчетата). Айранът беше средногъст и със стайна температура. Наложи се да добавя около 70гр брашно, защото ми мажеше под бъркалката, както и да след първото премесване от 10 минути, да спра програмата и да я пусна отначало, за да може да се поеме допълнителното брашно. Хлябът втаса нормално, а по време на печенето аха да се опре в капака, но не успя (стресна се сигурно, че ще го хлопна с дървената лъжица, както го надзиравах Laughing). Разцепи се от едната страна и там бухна доста, а след печенето се оказа, че е хлътнал, но не отгоре, а от двете дълги страни newsm78 Сигурно си има причина за това, но аз като новобранец не я знам и ще се радвам на мнение по въпроса - защо аджеба се получи така Thinking Иначе хлябът стана малко като козунак - жълтичък, пухкав и леееко като че ли на конци тук-таме и адски вкусен Blush Прилагам снимков материал --> http://bradataaaaa.snimka.bg/cooking/hlebopekarski-nevoli-i-uspe … 6896.17453056.big
И след вечеря (за да не преглъщам на сухо сега), ще се върна да чета темичката отначало, че съм пропуснала доста Embarassed Поздравления за дядо Хаджи за новото оформление  bouquet

# 196
ани, доколкото успях да разбера, притеснява те хлътналото от двете страни на хляба. Ако си погледнеш внимателно контейнерчето, ще видиш, че е леко сплеснато от двете страни, както и има едни изпъкналости отвътре. Ще потърся някоя моя снимка, за да видиш, че и при моите хлябове е така. Иначе хлябът ти е перфектен, както и тутманика е изпечен отлично Peace.

# 197
  • София
Бързичко само да споделя за втория си (по-успешен) опит с тутманика на Касиер, който този път успях да го опека по-добре Twisted Evil И първи опит с модифицираната рецепта на Полин за огромен хляб с айран. Хем съм доволна, хем има нещо нередно като че ли newsm78 Рецептата е тази:
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)
айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр  
захар (непълни)   1.5 с.л.  
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр  
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)
Яйцата ми бяха по-големи, затова отсипах половината от едното и я оставих за намазване. Остатъкът беше 107гр. Сухата мая ми дойде към 2 ч.л. не съвсем пълни (смесих два вида, че имах по малко останало в пакетчетата). Айранът беше средногъст и със стайна температура. Наложи се да добавя около 70гр брашно, защото ми мажеше под бъркалката, както и да след първото премесване от 10 минути, да спра програмата и да я пусна отначало, за да може да се поеме допълнителното брашно. Хлябът втаса нормално, а по време на печенето аха да се опре в капака, но не успя (стресна се сигурно, че ще го хлопна с дървената лъжица, както го надзиравах Laughing). Разцепи се от едната страна и там бухна доста, а след печенето се оказа, че е хлътнал, но не отгоре, а от двете дълги страни newsm78 Сигурно си има причина за това, но аз като новобранец не я знам и ще се радвам на мнение по въпроса - защо аджеба се получи така Thinking Иначе хлябът стана малко като козунак - жълтичък, пухкав и леееко като че ли на конци тук-таме и адски вкусен Blush Прилагам снимков материал --> http://bradataaaaa.snimka.bg/cooking/hlebopekarski-nevoli-i-uspe … 6896.17453056.big
И след вечеря (за да не преглъщам на сухо сега), ще се върна да чета темичката отначало, че съм пропуснала доста Embarassed Поздравления за дядо Хаджи за новото оформление  bouquet

Аз не разбрах, кое точно е модифицирането на рецептата, като тази си е оригиналната. Две чаени лъжици мая отиват вече към 6 гр. затова си мисля, че маята ви е много. На няколко пъти вече споделих моето мнение, че ако ще се използва основната (първа) програма там има много време за втасване и затова съм на мнение, че маята трябва да се намали.

# 198
Хлябът със сигурност не е превтасал.
Ето така изглеждат и моите хлябове отстрани /мисля, че добре се вижда на тази снимка/:

# 199
Козунака ми стана супер на вкус,но не и на външен вид и няма да ви пусна снимки. Много ми е променлива плетката. Сплетох го вече втасал и после го оставих още да втаса и стана .... Преди да втаса ли се плете по принцип?

# 200
  • София
Козунака ми стана супер на вкус,но не и на външен вид и няма да ви пусна снимки. Много ми е променлива плетката. Сплетох го вече втасал и после го оставих още да втаса и стана .... Преди да втаса ли се плете по принцип?

След първото втасване се правят фитилите, оплитат се и се оставя за второ втасване. Ако тестото е много меко при втасването плетките се загубват.

# 201
  • София
В момента пека тутманика на Касиер за сефте. Може ли някой да ми каже колко време се пече и на какви градуси. Аз съм го включила на 180 с вентилатор, зачерви се на 15-тата минута и го покрих с ал. фолио. Един час много печене ли ще му дойде?

# 202
Ето моето царевично хлебче, леко превтасало, както се вижда по спихнатата му гърбица  Grinning

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

(незнайно защо снимките при мен не могат да излязат като картинки в постинга)

# 203
  • София
Ето моето царевично хлебче, леко превтасало, както се вижда по спихнатата му гърбица  Grinning

Що бе стават - ето:

# 204
  • Бургас
Дядо Хаджи, модифицирана в смисъл, че това се води рецептата с намалените пропорции на продуктите (така е обявена и в темата за рецептите), а не че аз съм променяла нещо. Иначе от маята 2 равни ч.л. са ми 6гр, затова сложих непълни, та да стане точно 5гр. Наистина съм го правила на основната си програма, която е точно 3 часа. Да разбирам ли, че щом съветът ти е да намаля маята, че ми е превтасало леко хлебчето newsm78

Поли, аз не говоря за двете вдлъбнатини, които остават от контейнера - целите страници са леко хлътнали и това си личеше още преди да изкарам хляба. Просто се виждаше, че хлябът не е плътно до стените на контейнера, както на хлябовете досега Rolling Eyes Особено добре се вижда тук:

Иначе, не че половината хляб вече не свърши Twisted Evil

# 205
bradata, аз си мисля, че е така, защото е много мекичък хлябът - личи и от снимката. newsm10 Хич не му търси кусури!
Аз за това не харесвам рецептите на Поли - много бързо се изяждат. smile3503

# 206
  • София
Дядо Хаджи, ...Да разбирам ли, че щом съветът ти е да намаля маята, че ми е превтасало леко хлебчето newsm78

А неее аз грешно съм прочел, че хляба е хлътнал отгоре. Нищо си му няма при тази ситуация или поне аз не се сещам за нищо. Впрочем случайно да си го оставила в контейнера след печене ?

# 207
polin_a , дядо хаджия , Labrex, max- mama и др.
 Със  коя мая предпочитате да  работите? Grinning

# 208

Що бе стават - ето:

Чудно, мерси! В моя "телевизор", изглежда, ще да е грешката, защото преди линка има още един линк, който не се вижда.
В хлебчето има и микс от семена; домочадието одобри  Grinning

# 209
Тодоран, не виждам снимки, но сигурно е в мен проблема Mr. Green.
Дина, аз ползвам най-вече Йоткер сухата и най-обикновената жива /даже не знам на коя фирма е/. Просто там, където пазарувам предлагат такива.
Петушке, ш'та гръмна Crazy.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт