Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между сухата и активната мая? Също за сухото мляко на прах и прясното мляко. Кое е по-добре да се използва? И как се заменя едно с друго, има ли разлика в пропорциите (2 с.л. сухо мляко на прах към 200 мл вода или 200 мл прясно мляко)?
Как се приготвят захаросани цитрусови кори и моркови за кексчета и козунаци?
Как мога да заменя сухото мляко с вода и прясно мляко? Има ли разлика в пропорциите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между сухата и активната мая? Също за сухото мляко на прах и прясното мляко. Кое е по-добре да се използва? И как се заменя едно с друго, има ли разлика в пропорциите (2 с.л. сухо мляко на прах към 200 мл вода или 200 мл прясно мляко)?
Сухата мая е в по-концентрирана форма и може да се съхранява за по-дълъг период от активната мая. Замяната на сухо мляко на прах с вода и прясно мляко обикновено следва съотношение 1:1. Това означава, че за 2 супени лъжици сухо мляко на прах и 200 мл вода, може да се използва 200 мл прясно мляко. Сухото мляко се разтваря в течността, която замества водата в рецептата.
-
Как се приготвят захаросани цитрусови кори и моркови за кексчета и козунаци?
Захаросаните цитрусови кори и моркови за кексчета и козунаци могат да бъдат приготвени чрез варене, докато омекнат, отстраняване на семките (ако има такива), за да се предотврати горчивината на мармалада. След това ги потопете в смес от захар и вода, оставете ги да се охладят и оставят да киснат, за да постигнат желаната текстура.
-
Как мога да заменя сухото мляко с вода и прясно мляко? Има ли разлика в пропорциите?
-
Как се приготвя крем карамелена смес за заливане на козунак?
-
Какво да правя, ако хлябът ми стане ронлив или се разпадне на трохи?
Аз не седя постоянно пред печката, ама честичко надничам, да не вземе да избяга питката.
Ама и се чудя Багети кой ще ми яде,много се замислям,затова ви моля за съвет и съжалявам че оспамих яко темата. lubopitko само да ти кажа че няма да се откажа,щото ако знаеш от кога врънкам дядо Коледа за такава машинка,така че до довечера ще съм взела решение.Сега чета из рецептите ида видя тия багети какви са.
? Е какво му мислиш толкова парите? Вземай по-голямата, по-скъпата, пък багетите ще намериш кой да ги яде
.
Малката вика "мамо,апче(хлябче)" и кляка до мен да и баем.