Машина за хляб-27 част

• 47 575
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Дидолинка, използвай останалите пари да си купиш електронно кухненско кантарче, ще ти е необходимо.  Hug
И аз ползвам маята, за която Дуня е казала, но вчера нямаше в магазина и мъжа ми купил турската Юва.

# 301
  • София
Кантара ще чака,кафемашината е 180 лв  Whistling смятам че съм по на далавера,хитрата сврака с двата крака дето има една дума.  Peace И вече заявката е дадена досега си копирах рецепти и съвети.Много благодаря на всички за идеите и рецептите.Специално на Дядо Хаджия благодаря че го е направил разбираемо като за мен   bouquet

# 302
Ябълков щрудел

Тесто:
350гр брашно
1 яйце
1ч.л. оцет
щипка сол
2 с.л. растително масло
60 мл топла вода

Плънка:
6 ябълки
1с.л. канела
1ч.л. какао
100г орехи
1/2 ч.ч захар

пудра захар за наръсване

# 303
# 304
Момичета, днес правих кекс в машината.

Първи опит ми е, всички си облизаха пръстите, но имам проблем! Кексът се раздели на 2 части като едната не се отлепи от кошницата и се наложи да я събирам с дървена лъжица. Дайте ми съвети, моля, за следващия път.

# 305
Кантара ще чака,кафемашината е 180 лв  Whistling смятам че съм по на далавера,хитрата сврака с двата крака дето има една дума.  Peace И вече заявката е дадена досега си копирах рецепти и съвети.Много благодаря на всички за идеите и рецептите.Специално на Дядо Хаджия благодаря че го е направил разбираемо като за мен   bouquet
То ще чака кантарчето ама ти как ще мериш продуктите за хляба, А?
аз три години пека хляб и ако видиш как преди дни ме подведе окото, веднага ще прибягаш до магазина за кантарче  bouquet

# 306
  • София
То ще чака кантарчето ама ти как ще мериш продуктите за хляба, А?
аз три години пека хляб и ако видиш как преди дни ме подведе окото, веднага ще прибягаш до магазина за кантарче  bouquet
за единия хляб не и трябва кантарче, аз такова нямам, а правя от години и торти и сладкиши и всички на око и с една чаша. Peace Да си следи тестото първите 10 мин за консистенция, а в готварския има много хубава таблица за грамажа на всички продукти измерващи се с чаша.

# 307
Е как се ядосах сутринта.
Ставам в 8 и викам ето слагам хляба и ще сложа и грис, че снощи ви четох тук и го реших да пробвам. Бързам, бързам, но чак след 2 часа загрях, че от бързане забравих за гриса.
Здраве да е! Е то хляба се приполови така че не е далече времето на следващия.

Много красоти тук!

Първи опит ми е, всички си облизаха пръстите, но имам проблем! Кексът се раздели на 2 части като едната не се отлепи от кошницата и се наложи да я събирам с дървена лъжица. Дайте ми съвети, моля, за следващия път.
А рецептата ще запишеш ли тук?

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 17:37 от pepa_ilkova

# 308
Олееее какви красоти сте сътворили  smile3525 smile3525 smile3525 smile3501 smile3501

Аз днеска съм на хляб с айрян вече пека втори, един за нас и един за бабата Simple Smile
Допълнително направих и баница,но с купени кори поради липсата на време ,защото и сготвих и славянски гювеч Simple Smile
От тези вкусотии си развалих диетата  Embarassed Confused

Ако можете винаги да публикувате рецептите с който ги правите тези вкусотиики ще съм  Hug  Hug  Hug

# 309
viki.аз веднъж реших да надхитря машинката,много бързах и пуснах втори път без да я забърша и без да сваля и забърша бъркалката.Първо бях пуснала месене и сигурно е имало тесто на оста на бъркалкатаи и после след второто ползване-хлябът се разкъса,бъркалката не се отдели от м ястото си,но успях да я сваля и вече не правя така.Винаги се забърсва и мажа с мазнина и мазнината за хляба изливам върху нея.Сигурна съм,че при теб това е проблема-както пише в книжката налей топла водичка и ще я свалиш.
     МИМИ,ЗА КЕКСА-в машината ли го забъркваш?Просто си мисля не може ли да се сложи хартия за печене.Аз постоянно ползвам ,но когато пека във фурната-кекс,пити даже и картофки  по селски-голямо удобство е с хартия

# 310
  • София

Следващия път махнете бъркалките преди печене на кекса. Оказва се, че те наистина водят до разчупването на кекса. Даже в една от инструкциите не помня за коя машина изрично го бяха написали.

# 311
Дядо Хаджия и при махната бъркалка ми се е разчупвал кекса.  Crossing Arms

# 312
viki.аз веднъж реших да надхитря машинката,много бързах и пуснах втори път без да я забърша и без да сваля и забърша бъркалката.Първо бях пуснала месене и сигурно е имало тесто на оста на бъркалкатаи и после след второто ползване-хлябът се разкъса,бъркалката не се отдели от м ястото си,но успях да я сваля и вече не правя така.Винаги се забърсва и мажа с мазнина и мазнината за хляба изливам върху нея.Сигурна съм,че при теб това е проблема-както пише в книжката налей топла водичка и ще я свалиш.

най-интересното е, че я киснах във вряла вода едва ли не и пак не пада  Confused не е проблем и така да работи, но все пак ми гадно..

# 313
  • София
Дядо Хаджия и при махната бъркалка ми се е разчупвал кекса.  Crossing Arms

Тогава едно време тук се обсъждаше варианта да си намажете контейнера предварително с олио.
Другия вариант е да не вадите кекса топъл или пък ако имате една шпатула (аз имам една такава дълга черна от някакъв полимерен размер дето е за тефлоновите съдове) - та с нея хубаво обикаляте кекса преди да го извадите. От време на време докато го обикаляте (за да отделите страничните страни) леко понатискате и навътре към кекса и така той пък се разлепва и от долу.

Не съм забравил за експеримента, просто в момента го обсъждаме тука с едни мами как точно да го направим и организираме. Търсим начин да е някоя събота и неделя и да направя опит аз например или някоя друга мама, чрез скайпа да излъчва онлайн и да гледате например на живо как се прави тестеното изделие.

# 314
Здравословни възелчета - правих ги за утре, но дойдоха гости и ги изядоха. Ура! Утре пак ще меся. Blush

Общи условия

Активация на акаунт