Машина за хляб-27 част

  • 47 576
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 2 649
кекс топъл не се вади! Дори от обикновена форма, а не от хлебопекарната, ще се разтроши.


max mama, май маята нещо не ми свърши работа, то аз с едно пакетче суха ги направих, но не ми се надуха изобщо. Пак ги ядохме де, но съм решила пак да ги пробвам, за да станат както трябва. Чудя се дали дойде малко мая или тя нещо ми се прецака. Надуха се малко и това е. Sad

# 316
  • София
  • Мнения: 3 875
 ♥VIKI♥, ако имаш дървена или пластмасова лопатка /по-тънка/, може да опиташ да подпъхнеш под бъркалката и така да излезе. Peace

# 317
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 828
кекс топъл не се вади!...

Ей, сори за спама, ама не мога да се сдържа просто. Тоя малкия, на снимката, като го гледам, ми иде да го наръпам едно хубаво! Много е сладък! Да ти е жив и здрав! Всеки път му се радвам на това дете! Пу-пу!
мммммм сладкишче е той  Laughing

# 318
  • Мнения: 30

 
   Tова е нашият любим ръжено-пълнозърнесто-пшеничен хляб със слънчоглед, изпечен на програма за пълнозърнест хляб,на Мулинекс е 3.

# 319
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ако някой се интересува моя позната е видяла някаква обява.Ето тука можете да се запознаете с нея и да проверите .

Топ цена за хлебопекарна-90лв" в магазин ТСМ на ъгъла на ул." Екзарх Йосиф" и ул." Мария Луиза"

# 320
  • Мнения: 622
И студен съм се опитвала да вадя кекса и пак се е чупил.  newsm78 И реших повече да не си правя експерименти и си пека кекс във фурната.  Mr. Green

# 321
  • Мнения: 479
Здравословни възелчета - правих ги за утре, но дойдоха гости и ги изядоха. Ура! Утре пак ще меся. Blush


ммм... чудни! Сподели рецептата, моля те!

# 322
  • Мнения: 2 214
И студен съм се опитвала да вадя кекса и пак се е чупил.  newsm78 И реших повече да не си правя експерименти и си пека кекс във фурната.  Mr. Green
HugКъде тука?

# 323
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Петя,трябвало е още да изчакаш да втасат.По рецепта маята е едно кубче,а ти си сложила половин.Но,си мисля,че пак е трябвало да станат.Активира ли маята предварително?
Петушка,отличничката си ни ти,да знаеш,чудесни възелчета.  bouquet
Россана, Peace .

# 324
  • Мнения: 407
[Не съм забравил за експеримента, просто в момента го обсъждаме тука с едни мами как точно да го направим и организираме. Търсим начин да е някоя събота и неделя и да направя опит аз например или някоя друга мама, чрез скайпа да излъчва онлайн и да гледате например на живо как се прави тестеното изделие.
О това е супер!
Браво дядо!

Здравословни възелчета - правих ги за утре, но дойдоха гости и ги изядоха. Ура! Утре пак ще меся. Blush



Може ли рецептата! Страхотни са!

# 325
  • Мнения: 14
За закуска милинки по рецепта оттук http://gotvarstvo.georgievi.net/a/milinki
Замених водата в рецептата с айрян  и ето резултата:

   
   Crazy

# 326
  • Мнения: 767
Боре, Боре, как те трае твоята жена? Или и сменяш гардероба всяка седмица? newsm48 Прекрасни неща показваш всеки път smile3525
 И не само ти!
Та за рецептата на моите възелчета: т.к сме само двама, реших да направя малко тесто от
200мл пр./ мляко+вода/ - съотношението на око, но имайте предвид, че млякото ми е домашно - стоплих в мв
1/4 к. мая - пуснах вътре
1ч.л захар също
2с.л ръжено-пшенично брашно-също
разбърках и покрих
в машината изсипах
1с.л зехтин - върху бъркалката
гриса, който ми беше останал - не го мерих, но към 50-80гр
2с.л фини овесени ядки
шупналата мая
пълнозърнесто брашно
типово брашно
бяло брашно
не съм мерила, ръсих както ми дойде, но гледах бялото да е най-малко
след месене и втасване в машината, делих на топки, правих внимателно шнурчета, за да не им излезе въздуха и връзвах на възел.Горния край го завивах назад, а долния- го завивах и връщах в центъра, като с пръст го натисках в дупчицата. Оставих ги върху посипана с брашно хартия за печене около 30 минути, омазах ги с прясно мляко и ги поръсих с брашно. Пекох в предварително загрята на 160 градуса фурна и след изпичане ги завих с кърпа.
 Не се сетих да направя пара във фурната за експеримент, но съм доволна от резултата - вкусни, с малко мазнина, слабо солени и с фибри.
А така исках да направя мароканска пита с грис..., но грисът беше свършил. smile3516 Нищо, другия път!
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 07:15 от petu6ka63

# 327
  • Мнения: 209
Моля за малко помощ  Praynig

Няколко пъти правя френски хляп по следната рецепта:

230 мл. вода
1 суп. л. олио
1 ч.л. сол
1/2 суп. л. захар
390 гр. брашно
1 1/4 ч.л. суха мая

на програмата за френски хляб. Винаги е ставал чуден със суха мая, и тъй като още от първия път ми се получи без да пипвам грам продуктите си го правя и с отложен старт. Но снощи мъжа ми купил жива мая вместо суха и заредих машината с жива, като прочетох, че 1 1/2ч.л. суха мая = 5гр.*3= 15 гр. жива и тъй като в рецептата ми е 1 1/4 аз сложих 12 гр., но хляба е хлътнал. Повече подробности не знам, защото го сложих на отлжен старт и видях резултата преди малко.  Confused Дали бъркам нещо в сметките с маята или като се слага жива трябва повече брашно  newsm78

# 328
  • Мнения: 496
pepa ilkova, кексчето е по рецепта на Танита. Препоръчвам го горещо! Невероятно попадение, което вече е любимо лакомство в семейството. Днес или утре ще правя двойна доза.  Simple Smile

Дядо хаджия, благодаря! Ще опитам съветите ти за махане на бъркалка и отлепване с по-голяма шпатулка. Иначе не беше съвсем топъл, когато го вадих.

# 329
  • София
  • Мнения: 2 649
Петя,трябвало е още да изчакаш да втасат.По рецепта маята е едно кубче,а ти си сложила половин.Но,си мисля,че пак е трябвало да станат.Активира ли маята предварително?
ами аз я активирах, но не изглеждаше съвсем наред и все пак я сложих. Rolling Eyes Един час е втасвало тестото във фурната, което за мен е много, защото щолените ми втасваха много по-бързо. Пак ще ги пробвам де, не съм се отказала.


кекс топъл не се вади!...

Ей, сори за спама, ама не мога да се сдържа просто. Тоя малкия, на снимката, като го гледам, ми иде да го наръпам едно хубаво! Много е сладък! Да ти е жив и здрав! Всеки път му се радвам на това дете! Пу-пу!
мммммм сладкишче е той  Laughing
а ако го видиш как ни напада чиниите и се мъчи да открадне нещо, съвсем ще го заобичаш. Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 09:07 от petia_tag

Общи условия

Активация на акаунт