Машина за хляб-27 част

• 47 626
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
И студен съм се опитвала да вадя кекса и пак се е чупил.  newsm78 И реших повече да не си правя експерименти и си пека кекс във фурната.  Mr. Green
HugКъде тука?

newsm78 Нещо не мога да вдяна за какво става дума...

# 346
Ей, голям резил smile3516. Нали все гледам да избягвам бялото брашно, направих питката с типово брашно и царевичен грис. Естествено, че резултатът е далеч от истината, не бухна така, че да се слепят частите..., но вижте сами. Нямах и жълтък за намазване, абе за друг път ще знам, че рецептите са за това, да се спазват. Blush Mr. Green

На мен пък ми харесва! Peace Обичам експериментите. Какво и е лошото - питка с венче! Grinning Като я гледам, пък и защото обичам типови хлебчета, ми изглежда даже много вкусно. Heart Eyes така че petu6ka63, спазвай си рецептите, но отвреме навреме минавай и на експерименти. Не бих казала, че е лош резултатаът!  bouquet

# 347
  • София
lubopitko , а пробваш ли да завъртиш вилките, за да се отделят по-лесно от кекса?

# 348
lubopitko , а пробваш ли да завъртиш вилките, за да се отделят по-лесно от кекса?

Няколко пъти съм махала бъркалката преди да започне печенето и пак се вади трудно.  newsm78

# 349
Баба Станислава много ти благодаря за рецептата за коричките Heart Eyes
Моите мъже, сега искат или не, всеки ден ядът портокали Joy
Вече половин буркан съм си направила bowuu

Извинете ме  ,  красиви , но целия форум преобърнах за тея корички и пак не ги намерих . Може ли една подбутка към тях  Blush

# 350

Извинете ме  ,  красиви , но целия форум преобърнах за тея корички и пак не ги намерих . Може ли една подбутка към тях  Blush

kapri_z
, заповядай!  bouquet

# 351
Голям смях са моите гривни, нали... smile3532 Естествено, че съм съгласна да ги ползвате за каквото намерите за добре и няма да го сметна за гавра. smile3503
labrex , много си деликатна, мила! newsm51
Днес си купих брашно по 44ст от Плюса.

# 352
  • София
Дядо Хаджия, пробвай да завъртиш снимката с юмрука нагоре. Харесват ми и двете снимки.

# 353
  • София
Баба Станислава много ти благодаря за рецептата за коричките Heart Eyes
Моите мъже, сега искат или не, всеки ден ядът портокали Joy
Вече половин буркан съм си направила bowuu

Няма защо, радвам се, че и аз най-сетне мога да бъда полезна с нещо  Simple Smile

# 354

Извинете ме  ,  красиви , но целия форум преобърнах за тея корички и пак не ги намерих . Може ли една подбутка към тях  Blush

kapri_z
, заповядай!  bouquet

Мерси , Лабрекс  Hug Ето  още една лесна и интересна рецепта за корички , която открих докато търсех тази на баба Станислава   bouquet

От вчера съм се задертила аз за оня експеримент , за който спомена дядо хаджия. Ми мене в събота и неделя няма да ме има тук  , на път съм и интернет мога само през крив макарон да видя , камо ли предаване на живо да следя . Angry Я като мислите варианти имайте едно на ум , че такива като мене да имат шанс  поне на запис да гледат , ако е възможно. Flushed

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 16:34 от kapri_z

# 355
  • София
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за бързата програма или за безглутеновата програма на Мулинекс , различна от тази в книжката, че направо ми омръзна да чакам по 3.30 часа. Вече установявам, че трябва да се пуска хляба за печене сутринта, ако ще ми трябва за вечеря. Rolling Eyes

# 356
Skiorche ,за бързата програма ползвам рецептата от книжката и съм доволна за това не мога да съм ти никак от полза . Друго исках да ти кажа - хляба го правя от днес за утре.В смисъл днес правя за утре , а утре за в другиден.Така имам винаги хляб и не се налага да го ядем врял . Освен това на следващия ден хляба е също толкова мек и пресен , като деня , в който си го направила.

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 17:25 от kapri_z

# 357
  • София
ето и втория ми по-успешен опит за пухкавите хлебчета на max mama:

# 358
  • София
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за бързата програма или за безглутеновата програма на Мулинекс , различна от тази в книжката, че направо ми омръзна да чакам по 3.30 часа. Вече установявам, че трябва да се пуска хляба за печене сутринта, ако ще ми трябва за вечеря. Rolling Eyes

Да напомня, че за бързата програма нямате възможност да задавате количество и вид на препичане на хляба.

Ето и рецептата:

Брашно - 640 гр;
Топла вода - 285 мл;
Прясно мляко - 115 мл;
Олио - с.л.;
Сол - 2 ч.л.;
Захар - 1.5 ч.л.;
Суха мая - 4 ч.л. (около 12 грама);

Маята е в по-голуямо количество защото ще разчитаме за кратко време да втаса повече.
Рецептата е за бързата програма от книжката на Мулинекс.
Прясното мляко може да замените с 2 супени лъжици кисело мляко разбито с още 2 с.л. вода.

Не бързайте да да сипвате цялото количество брашно, а следете консистенцията на тестото.

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 18:41 от дядо хаджия

# 359
Малко глупав въпрос, но хляба ми почти винаги излиза от контейнерчето. Къде бъркам? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт