Машина за хляб-27 част

• 47 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
kapri_z ,това брашно е по-грубо и едро от Грахам-а на Арчар. Зависи каква цел преследваш...

За грахам на Арчар чувам сега.Видях го в Гъгъл , но не ми е познато. Вероятно не се предлага в Бургас ( що ли се чудя  Close). Обикновенно вземам на Техра ,но не ми харесва.Царевичното им брашно направо си горчи , а цените им са двойни. Търся вкусно пълнозърнесто брашно . Междувпрочем брашната на Мелко Варна са много добри , но нещо не ми е ясно.Взех си от Варна тип 450.Страхотно брашно за питки , еклери , кексове...не успях да пробвам за хляб как е , защото ми свърши преди да си вземем машината. Открих в Бургас Мелко 500 , но друг вид тук няма.

VesitoAJ , ихаааа ! Не се тревожи за коричката , щом е стигнал до там , знаеш ли колко добре ще е бухнал в средата...мммммм....нали си има коричка отстрани  newsm10

# 91
Хляба ми се залепи за капака на пекарната  ooooh! дали ще се си има коричка?

По- добре го извади и го допечи във фурната.  Peace

# 92
Момичета и момчета Simple Smile реших да правя пица, но нещо не намирам обсъждане на рецептите за тестата (самите рецепти ги намирам) нещо усетът ми липсва и имам нужда да знам, че дадена рецепта е изпробвана. Моля дайте ми линк към някоя рецепта, която ви е била вкусна. Мерси Simple Smile

# 93
  • в обкръжаващия ме хаос
За грахам на Арчар чувам сега.
В Пловдив го купувам от Кауфланд. Май и в Бургас има, може да провериш  Hug

# 94
Козунак на azals с локум   и стафиди - съсипах го в печенето, но е невероятно вкусен

Man mama, къде сииии newsm17? Липсваш ми!  love001

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 19:02 от petu6ka63

# 95
  • София
petu6ka63 , не разбрах защо казваш, че си съсипала козунака?  Rolling Eyes Прекрасен е! Hug

# 96
  • Разград
Направо се шашнах.Колко много сте изписали,не е за вярване.
Чудесно оформена тема,благодаря ти,дядо хаджияbouquet
Петушка,страхотен козунак   bouquet ,специализира се ти,браво на теб.   Hug  Малко съм хремава напоследък и не ми е добре на главата.Хвърлям по един поглед само във форума и това е.И то толкова съм гледала,щом новата тема съм изпуснала.
Страхотно се справяте,момичета.  bouquet
Днес правих едни питки с бяло и пълнозърнесто брашно,меки пухчета станаха,но нямат много вид,че доста тесто стана,пък исках в една тава да ги събера.

Рецептата я има в темата за такива,пак са бързи,с едно втасване.

# 97
WESITO,няма да има коричка на залепналото място.И на мен ми се е случвало/особено при хляба с айрян/ и го допичам 5 мин.във фурната.Но да знаеш,че вътре не е суров.
    KAPRIZ,само на Арчар вземам от Кауфланд и е почти 2 пъти по-евтино от Техра.

# 98
  • Разград
Извинявам се,рецептата не беше написана в темата за рецептите,а в някоя от темите за машинките.Но,сега вече е,където трябва.Чудесно тесто е,пробвайте го.
Ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14195430#msg14195430

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 19:41 от max-mama

# 99
Красиви еднакви питки, отново лесни и бързи. Благодаря ти , max mama!  bouquet

# 100
petu6ka63 , не разбрах защо казваш, че си съсипала козунака?  Rolling Eyes Прекрасен е! Hug
Благодаря, но го снимах така, че да не се вижда изгорялата горна кора. smile3534 Но тя, майка ми обича препеченко. smile3532

# 101
Страхотни козунаци,ей,страшни подстрекателки сте,поздравления за страхотните произведения и на Дядо Хаджия за суперското оформление на темата..Аз още не се решавам за козунак,не ми е дошла музата,но виж на max-mama питките по ме съблазняват.Аз нямам с какво да се похваля,правя си хлябовете,имах един провал с хлътнал хляб,имах и един провал с едни кремвиршки,та затова само ви чета.

kapri_z,аз тук в Бургас си купувам брашно от Болерото,като не мога да отида до Метро или Била.От Болерото взимам пълнозърнесто и ръжено на някаква фирма (преписвам дословно от пакета)ЕТ,,ТИТ,,Теню Тенев,,гр.Камено(то само на тази фирма има).Не е лошо,хляба си ми става чуден ,но слагам само 1ч.ч. пълнозърнесто или ръжено и 3ч.ч. бяло.Бяло от там пак взимам Мелком на Мелла,не знам кой град е ,не е лошо и е по евтинко от София Мел.И има едно царевично брашно там,не е хубаво,на Arriva е,е ,поне на мен не ми харесва,с него нищо не ми се получава.

# 102
Съжалявам за забавянето, Жу. Рецептата е непретенциозна, става вкусно и без много материал. Източник е книжа с рецепти към машина за хляб, марка Тефал, една приятелка сърдечно ми препрати рецепти. Ето и инфото:
Питка по селски:
750 гр
вода 265 мл
слънчогл. олио 8 мл
сол 9 гр
захар 8 гр
сухо мляко  10 гр
(като нямам сухои мляко слагъм лъжица - две в мерителната чашка и допълвам с количество вода до необходимото)
обикновено брашно 235 гр
силно бяло брашно 110 гр
(аз обединявам грамажите и слагам 345 гр обикновено бяло, не го меря с точност до 5 гр)
ръжено брашно 110 гр
суха мая 3 гр
(аз слагам непълна чаена лъжичка, а понякога и цяла)
пека на програма за пълнозърнест хляб, около 3.40 мин е моята.
Признавам не съм съвсем прецизна с количествата - в смисъл не меря на везна, до грамчето.
Дано ви се хареса!

# 103
lubopitko,писах на лични

# 104
По коя рецепта е царевичното хлебче?
По тази рецепта на magarica го направих,довечера ще го покажа,че снимките са у дома:

ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ С БУЛЬОН

.............

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт