Машина за хляб-27 част

  • 47 726
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 8 504
ДОПЪЛНЕНИ СА СЪВЕТИТЕ НА МАЙСТОРИТЕ !

1. Добавен е раздел с основните неща, които трябва да се запомнят при приготвяне на хляб в машина.

2. Добавен е раздел с указания за преизчисляване на рецепти. Даден е линк към таблицата на Ердинч.

# 76
  • Мнения: X
По коя рецепта е царевичното хлебче?
По тази рецепта на magarica го направих,довечера ще го покажа,че снимките са у дома:

ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ С БУЛЬОН

300 мл топла вода, в която е разтворено 1 кубче бульон
1 с.л. захар
2 с.л. олио
375г бяло брашно
125 грис
100 г царевично брашно
1,5 ч.л. суха мая
След сигнала за добавки - 3 с.л. слънчогледови семки

Благодарности за рецептата на авторката й  bouquet

Аз обаче не ползвах бульон,а пр. мляко,добавих за аромат ким и розмарин.

Полинка,радвам се,че на майсторка като теб тутманика ми ти е харесал,а твоята пъстроцветна питка много ме впечатли. Hug

# 77
  • Мнения: 52
Благодаря ви много. Днес пак ще майсторя нещо,но не съм го измислила Simple Smile

# 78
  • София
  • Мнения: 597
Bobolina , и аз имам същия проблем с коричката - доста препечена и тъмна става, с Мулинекс 5000 съм. Избирам най-светла количка и изключвам 10-15 мин. по-рано. Сигурно си е до машината или до силата на тока newsm78, може би. Сестра ми има аболютно същата като моята машина, но няма този проблем.
Beezle, явно тогава е дефект на машината. Според мен нагреватела е по-мощен и тъй като включването и изключването му по време на печене е фиксирано пече на по-висока температура. Това е само предположение, не съм сигурна дали машината има температурен датчик, който да командва включването и изключването на нагревателя. Другата възможност е ако има такъв датчик за температура , той да не е читав и да изключва при по-висока. Ще звъня в сервиза и ще видя какво може да се направи.  newsm78

Bobolina, ще чакам да сподeлиш, че тая работа с кората вече започва да ме изнервя #Cussing out
Skiorche
Говорих със сервиза (сервиз България ) казаха да им занеса машината. Според тях до седмица ще я оправят, нооо дали ще видим  Thinking

# 79
  • Мнения: 125
Готово  Simple Smile  , направих "Козуначен кекс"   Laughing  Страхотен стана да знаете!От себе си добавих едно пакетче смес за горещ шоколад, а я бълки
придадоха много хубав аромат.  Heart Eyes

благодаря за рецепта Стихийно   bouquet


Не знам , дали мога да показвам в тази тема, но все пак го направих от кузунак, а кузунак месих в машината  Joy
Даже мисля , че трябва да се добави в темата за рецепти   smile3521

# 80
  • Мнения: 2 214
Алёнка а кекса го прави във фурната или в машината за хляб?
Дядо Хаджия нещо подобно имах предвид newsm10
По повод сухо и прясно мляко, използвам сухо мляко когато няма прясно и бих използвала сухо ако ще слагам отложен старт, иначе не виждам разлика.

# 81
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
PURE ELIXIR, царевичния хляб на коя програм го пече?

# 82
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Привет и от мен Simple Smile
Альонка чуден ябълков козунак  Wink Не съм чела назад, ако има и други шедьоври-поздравления и за тях

Сега да си задам въпросът,че ме е яд за днешния ми хляб...

Реших да карам по интуиция и нещо интуитивно сбърках Crazy...
Та, нещо мое си съставено от продукти за хляба с айрян на Полин-а, но едната купичка брашно замених с трици, сложих риган и босилек , както и сирене

Не мога да пусна точна рецепта, но всички знаете хляба на Полина-а с айрян....Обаче не се надигна достатъчно-очаквах го, но стана клисав(глетав)-това не очаквах....

Въпросът ми е-възможно ли е да е от сиренето,което беше влажно,т.е. от саламура и то да е довело до това
Иначе на вкус стана чуден...

# 83
  • Мнения: 293
Днес в магазина ми препоръчаха ето това брашно за хляб грахам







Някой да е работил с него и да има наблюдения? Стори ми се ниска цена за килограм - 90 ст. newsm78

Освен него си взех и този пектин


Ще опитам сладкото от портокали с него . Стори ми се по-подходящ .Само дето ми взехте страха и ще правя сладкото на котлона  Blush




# 84
  • Мнения: 2 214
Г-це Димитрова почти 100% съм сигурна че от сиренето е станало така, първо то е дало още влага и другото сиренето има сол а солта пречи на маята  bouquet

# 85
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Димитрова почти 100% съм сигурна че от сиренето е станало така, първо то е дало още влага и другото сиренето има сол а солта пречи на маята  bouquet
Мерси г-жо  Б. bouquet Знаех си, знаех си...ама и "съветничка" имах .. Twisted Evil ама сега да ми удари някой тиган по главата,че слушам и аз "компетентни"
Здраве да е, друг ще направя  Sunglasses

# 86
  • Мнения: 2 214
  341uu Заповядай, винаги съм готова да помогна Joy

# 87
  • Мнения: 52
Каприз,точно за този вид не мога да кажа,но грахама е много полезен. Моита инструкторка по фитнес ми го препоръча,тя редовно пече с грахам,много е здравословен Успех с него и със сладкото

# 88
  • Мнения: 767
kapri_z ,това брашно е по-грубо и едро от Грахам-а на Арчар. Зависи каква цел преследваш...

# 89
  • Мнения: 52
Хляба ми се залепи за капака на пекарната  ooooh! дали ще се си има коричка?

Общи условия

Активация на акаунт