Машина за хляб-27 част

• 47 653
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
По този начин ще получите по малко количество хляб, но пък няма да ви излиза извън контейнера.
Идеята не е лоша,но едва ли ще нахрани 3ма мъже и 2 дегустаторки  Heart Eyes

# 121
  • София
Идеята не е лоша,но едва ли ще нахрани 3ма мъже и 2 дегустаторки  Heart Eyes

Ами нямам представа какво количество хляб е необходимо за пет души. То всъщност и тези машини, за които се твърдят, че са предназначени за количество от 1500 гр. не могат всъщност да произведат 1500 гр. хляб, или поне аз на моя Мулинекс 5000 до сега не съм го постигнал.

# 122

Ами нямам представа какво количество хляб е необходимо за пет души. То всъщност и тези машини, за които се твърдят, че са предназначени за количество от 1500 гр. не могат всъщност да произведат 1500 гр. хляб, или поне аз на моя Мулинекс 5000 до сега не съм го постигнал.
[/quote]
Съгласна съм и аз не виждам как ще се изпече 1кг хляб,като 750 изпълва цялата вана Simple Smile

# 123
Здравейте!
Малко липсвах в редиците ви, но бях на гости на мама с децата.
Имам един въпрос.
Вчера правих хляб по следната рецепта 400мл много разреден айрян /30-40 гр кисело мляко другото вода/, 2 ч. л. сол, 1 с.л. захар, 680гр брашно,2 с.л. олио и 1/4 купче прясна мая. Сложих го на основната програма, аз съм с Мулинекс 5003. Всичко стана добре и на вкус и на мирис, но вижте какъв е хляба отгоре

Това е снимка веднага след изкарването от хлебопекарната. До сега не се е получавала тази напуканост, ако мога така да я нарека. Искам да добавя, че сложих на прозорчето алуминиево фолио и сгъната кърпа, която не покриваше отврите на капака.

И другия хляб да си покажа.

И питката по рецептата на маx-мама с кисело млечице, страхотна е. Благодарности за рецептата маx-мама!

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 00:16 от pepa_ilkova

# 124
При мен ли е проблема?
Не виждам никакви снимки Sick

# 125
pepa_ilkova, мила аз не виждам снимки ? newsm78

VesitoAJ ,докато се добера до тук , двамата с дядо хаджия сте се разбрали за грамажа . Ако държиш на големия хляб , пробвай да го опечеш в тава (диаметър около 22- 24см, ако държиш да ти е висок) във фурната на ниска температура 150-160 градуса.

# 126
Ами не виждахте, защото се опитвам да ги намаля, за това.
Сега виждат ли се?

# 127
# 128
pepa_ilkova, хляба изглежда перфектно!Но тази рецепта не е от рецептурника на Мулинекс , нали? Thinking

# 129
  • София
...Всичко стана добре и на вкус и на мирис, но вижте какъв е хляба отгоре
...

Аз май и на двата хляба виждам тези интересни бразди. Прилича малко на намокрена кора, нищо че тя може и да е суха - нали ? Много се съмнявам че се е  получил някакъв конденз и влагата се е върнала обратно върху хляба и допринесла за тези "фигури".

Щом искате да слагате фолио хайде следващия път да пробваме да го сложим да кажем десетина минути преди края на изпичане и то само ако сме се уверили, че от вътрешната страна на капака няма образуван конденз.

Сега - тия кърпи върху фолиото на мен нещо не са ми много ясни. Няма ли възможност да си изрежете фолиото с размера на стъклото и просто да си го сложите отгоре. Въпреки, че докато се пече хляба огледайте хубаво през прозорчето и ми кажете виждате ли някъде реотаните. Май не ги виждаме нали. Тогава това фолио върху стъклото какво аджиба ще отразява ?

# 130
А сега де прав си Дядо, имаше конденс на стъклото. А аз сложих фолиото, защото ми се стори, че ще остане отгоре по-светъл хляба.
Кърпата сложих върху фолиото да го притиска, ама и аз да не избяга топлото на хляба. И на днешния сложих фолио и тои има наистина малки бразди.

pepa_ilkova, хляба изглежда перфектно!Но тази рецепта не е от рецептурника на Мулинекс , нали? Thinking
Не е от рецептурника. На една от хлебарките тук, но аз и сложих кисело млечице, това е разликата.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 01:19 от pepa_ilkova

# 131
pepa_ilkova, мерси  bouquet Питам , щото на мене хляба ти ми изглежда съвършен , а моите все се пукват леко - я от страни я отгоре...а рецептурника на Мулинекс 5000 и 5003 е еднакъв , с изключение на раздела за багетите.Моя съм го изяла с кориците и такава рецепта няма.Освен това хлябовете ми вътре не стават много шуплести , а са по-сбити , въпреки че са безупречно изпечени  newsm78 Ако е тесто на ръка му знам чалъма - оставям го по-меко , но тук в машината е съвсем различно.... Tired

Опс , забравих да попитам , след като не печете козунаците на програмата за сладък хляб , на коя програма ги печете?

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 01:59 от kapri_z

# 132
Добро утро   chef

Поздравления за новото оформление за всички, трудили се над него! Много полезно!
За запис в темата споделям - правих хляб на супербързата програма (час и 20 мин) с рецептата за бързите кифлички на Мах мама, много вкусен и мек. У нас обаче на почит са ръжените и пълнозърнестите хлябове. Докато купувах от магазина такива, не можех да ги накарам да хапнат от тях. Сега обаче голямо лапане пада  Laughing Ще опитам рецептата с царевично брашно днес, споделена преди стр.-две тук в темата.

# 133
  • София
... а моите все се пукват леко - я от страни я отгоре......

Това е добре, някои майстори даже целят да получат точно такова пропукване.

...Освен това хлябовете ми вътре не стават много шуплести , а са по-сбити , въпреки че са безупречно изпечени ...

Намалете количеството на маята или времето за втасване.

...
Опс , забравих да попитам , след като не печете козунаците на програмата за сладък хляб , на коя програма ги печете?

Аз ползвам програма "Хаджийски маниери". Тя е полуавтоматична и се състои от програма месене и втасване (два или три пъти, като я прекъсвам след омесването и я пускам пак) в комбинация с програмата за печене.  Laughing

# 134
  • Разград
Пепа Илкова,и аз,като дядо хаджия,си мисля,че тези браздички са от влагата,която се е образувала.Пробвай да печеш без фолио и кърпа.А мекичка и тънка ли беше кората,че така ми изглежда?Питката ти е супер,браво  bouquet .Всъщност,и хлебчетата ти изглеждат много добре. Peace
Капри,пека козунак на програмата за френски хляб.Разучила съм я,първият ми успешен козунак беше направен на тази програма,един вид късметлийска при мен.

Общи условия

Активация на акаунт