Машина за хляб-27 част

• 47 710
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Няма ми бъркалката на мивката е останала:35: Joy Joy И сега всичко хвърлям слагам бъркалка  и наново нали?!Няма подгряване.С Еурека съм.

# 151
Няма ми бъркалката на мивката е останала:35: Joy Joy И сега всичко хвърлям слагам бъркалка  и наново нали?!Няма подгряване.С Еурека съм.

Сложи бъркалката и пусни програмата. Нищо и няма на сместта. Поне така си мисля.

# 152
...Освен това хлябовете ми вътре не стават много шуплести , а са по-сбити , въпреки че са безупречно изпечени ...

Намалете количеството на маята или времето за втасване.

Ще намаля маята , че времето за втасване не виждам как . Всъщност ,  с колко да я намаля? По рецепта е 1, 5 ч.л. .Тъкмо измерих на везната колко е 1 ч.л мая (лъжичката е мерителната от комплекта).Точно 3 грама е. Излиза , че слагам 4,5 грама за брашно около 650 гр. , което дори ми се вижда малко. При ръчно месене за около 500 гр. брашно ползвам едно цяло пакетче - 7 грама. Излиза , че трябва да увелича маята .Божеееее , съвсем се опетлах , добре си бях докато си месех на ръка  ooooh!

Цитат
Аз ползвам програма "Хаджийски маниери". Тя е полуавтоматична и се състои от програма месене и втасване (два или три пъти, като я прекъсвам след омесването и я пускам пак) в комбинация с програмата за печене.  Laughing

Те тази полуавтоматичната ще пробвам и аз !  bouquet

max-mama , ти беше с Мулинекс 3000 ,ако не бъркам  ThinkingПрограмата за френски хляб не би трябвало да ти е по-различна от тази на Мулинекс 5000.С каква продължителност ти е ?

Ей сега ме разбихте вече!
 Joy Joy Joy
Цитат
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.

# 153
Капризче, хляб правим Mr. Green, затова. Пълнозърнест и то. Нали ще искаме да ядем после hahaha.

# 154

Сложи бъркалката и пусни програмата. Нищо и няма на сместта. Поне така си мисля.

Това направих!Ох, благодаря ти!  bouquetГоляма бяла птица съм ooooh!

# 155

Това направих!Ох, благодаря ти!  bouquetГоляма бяла птица съм ooooh!

И на мен ми се е случвало, споко. Никой не е застрахован Crazy. Айде успех!

# 156
Ще правя Унгарски козунак на Стихийно бедствие,но нямам куркума мога ли да я заместа с нещо друго или без нищо?

# 157
  • София
Леле каква активност - питката за прощапулника втасва - стискайте палци и да стане Rolling Eyes

# 158
Ще правя Унгарски козунак на Стихийно бедствие,но нямам куркума мога ли да я заместа с нещо друго или без нищо?

Веси, дай линк за рецептата моля те.

# 159
  • София
Bobolina, в този сервиз ми оправяха първия проблем на пекарната за около месец. Дано да не те бавят, както са обещали. Щом са ти казали да отидеш значи това наистина си е проблем. Ще се радвам да споделиш как изглеждат хлебчетата ти след ремонта, че не ми се ще за сега да се разделям с машинката за втори път в рамките на 2 месеца. Успех!

# 160

Веси, дай линк за рецептата моля те.
Крииси  Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195

# 161
  Благодаря   bouquet

# 162
  • София
аз досега само съм забравяла веднъж маята и се чудя и мая, защо не се надига това хлебче.  Joy Усетих се 10 мин преди печенето и пусках всичко наново, но стана за ядене все пак. Simple Smile

# 163
  • Географският център на България-Габрово
Мили момичета и дядо хаджи.Ше правя тутманикът на Касиер но имам питане.Както по рецептата ли трябва да бъде тестото лепкаво и рядко или при измесването в машината трябва да стане на хубава топка която после се оставя да втаса.Моля който го е правил да ми отговори

# 164
kapri z благодаря ти за рецептата за пълнозърнестия хляб стана чудесен, вече само по нея ще го правя

Общи условия

Активация на акаунт