Машина за хляб-27 част

  • 47 739
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 13
Гелева пусни ми моля те рецептата за ръжения хляб, благодаря ти

# 166
  • Мнения: 52
еее много охлайн,а няма кой да каже на куркумата да я слагам ли е унгарския козунак

# 167
  • Мнения: 9 785
еее много охлайн,а няма кой да каже на куркумата да я слагам ли е унгарския козунак


Ами като я нямаш как ще я сложиш Laughing? Без нея Peace

# 168
  • Мнения: 293
kapri z благодаря ти за рецептата за пълнозърнестия хляб стана чудесен, вече само по нея ще го правя

Много се радвам ,че ти е харесал !  Hug

# 169
  • Мнения: 293
Поли , дядо хаджия се изгуби нещо  , а съм приготвила продуктите за хляба и вече потропвам нетърпеливо , че трябва и да изляза за малко. Дай акъл колко мая да сложа , за да ми стане хляба по рехав (на шупли) , но ако е възможно в грамове , че с тия лъжички нещо не се разбираме  Blush

# 170
  • Мнения: 9 785
Капризче, за коя рецепта думаш? Не знам дали ще те насоча правилно. Аз винаги си слагам едно и също количество мая и не ми се налага да пресмятам каквото и да било.

# 171
  • Мнения: 151
Мили момичета и дядо хаджи.Ше правя тутманикът на Касиер но имам питане.Както по рецептата ли трябва да бъде тестото лепкаво и рядко или при измесването в машината трябва да стане на хубава топка която после се оставя да втаса.Моля който го е правил да ми отговори
  В машинката тестото трябва да маже малко  под бъркалките – т.е. мокро –лепкаво, а не рядко.
   

# 172
  • София
  • Мнения: 597
Bobolina, в този сервиз ми оправяха първия проблем на пекарната за около месец. Дано да не те бавят, както са обещали. Щом са ти казали да отидеш значи това наистина си е проблем. Ще се радвам да споделиш как изглеждат хлебчетата ти след ремонта, че не ми се ще за сега да се разделям с машинката за втори път в рамките на 2 месеца. Успех!
Ох, да ти кажа и на мен не ми се разделя с нея, едва ли ще я оправят толкова бързо. Според мъжа ми даже нямало нищо да направят и да сме си карали така, но все пак ще се разходя . Дано има техническо лице там , с което да говоря  Rolling Eyes
Ще ти пиша когато има резултат.
Мен срам ме хваща, че момичетата тука показват само разни красоти, а аз до сега една снимка не съм шлапнала, но ще се поправя  Blush

# 173
  • Мнения: 293
Капризче, за коя рецепта думаш? Не знам дали ще те насоча правилно. Аз винаги си слагам едно и също количество мая и не ми се налага да пресмятам каквото и да било.

на 400 гр. айрян и 680 гр. брашно колко мая слагаш? Мене ми се види малко 4,5 грама (1,5 ч.л.) , Дядо Хаджи каза да я намаля , а и в книжката пише , че често срещана грешка е предозирането на маята...

Свалих ръководство на английски за Мулинекс от официалния им сайт.Има интересни неща , но едва довечера ще имам време да чета и превеждам.На първо четене по диагонал попаднах на обяснение защо маята не бива да има допир с течността - ако се овлажни има вероятност да се активира по-бързо и тестото да превтаса.Много обичам да знам кое защо се прави , а не просто как се прави. Blush Отивам да намеря линка и ще го пусна тук след малко.

Toва е ръководство на английски , четете общите принципи. Ето това пък е на руски за Мулинекс 5003 (там се води 5004 , но е същата). От тук могат да се свалят ръководствата на Мулинекс 2000 , 3000 , 5000 и 5003

(Please select a product family -    
BREADMAKERS ,Please select your product-PRODUCTS-
HOME BREAD OW 2000
HOME BREAD BAGUETTE OW 5003
HOME BREAD INOX OW 3000
HOME BREAD XXL OW 5000)

 Това е за Мулинекс 5000 например. На всякъде иска юзернейм и праола , но това да не ви притеснява.Просто кликнете на отказ.

Мисля, че тази информация би била полезна и на тези , на които предстои да си купят хлебопекарна и се колебаят в избора си между моделите. Мярнах някъде и сравнителна таблица.Ей сега ще се опитам да ви намеря и нея.

Ето и обещаната таблица.

Поли , отивам да си почвам хляба ,че съм голяма загори тенджера Blush Слагам един пакет , а като се появи дядо хаджия и ме плесне през ръцете , че пак ми е много маята ще му кажа , че ти си  виновна  hahaha  newsm51


Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 16:39 от kapri_z

# 174
  • Мнения: 9 785
Капризче, за коя рецепта думаш? Не знам дали ще те насоча правилно. Аз винаги си слагам едно и също количество мая и не ми се налага да пресмятам каквото и да било.

на 400 гр. айрян и 680 гр. брашно колко мая слагаш? Мене ми се види малко 4,5 грама (1,5 ч.л.) , Дядо Хаджи каза да я намаля , а и в книжката пише , че често срещана грешка е предозирането на маята...

На тези количества слагам 7г суха мая, т.е. едно пакетче Йоткер. Ако е жива - 1/4 кубче е достатъчно. Но зависи от програмата и типа брашно. Това ти го написах за бяло и стандартна 3-часова програма.

# 175
  • София
  • Мнения: 3 875
cveti an , аз малко на око вече слагам продуктите, но горе-долу мерките за ръжено-пшеничното хлебче са: 200 гр. ръжено и 300 гр.бяло брашно, водичка около 350 мл, 1-2 с.л. кис. мляко, 1/4 прясна мая, 1 ч.л.сол, 1 с.л. олио. В началото винаги следя тестото, защото от брашно до брашно има разлика и ако има нужда се намесвам. Peace

# 176
  • Мнения: 3 453
   Момичета, много бухна тоз пълнозърнест хляб бре.Остават 1.40ч до края на програмата , а той вече малко излиза над кошницата ooooh! Оформен си е, но ме е страх да не бухне още много и да опре в капака.

# 177
  • Мнения: 9 785
   Момичета, много бухна тоз пълнозърнест хляб бре.Остават 1.40ч до края на програмата , а той вече малко излиза над кошницата ooooh! Оформен си е, но ме е страх да не бухне още много и да опре в капака.

Загрей си хубаво фурната и го прехвърли там. То още печенето не е почнало, а тогава се надува още.

# 178
  • Мнения: 3 453
  Ще му се развали формата и тотално на нищо няма да прилича.Но май е по-добре отколкото да го хвърля.На колко градуса да го пека?

# 179
  • Мнения: 9 785
Местиш директно с контейнера, нищо няма да му се развали. Пека на 180 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт