Машина за хляб-27 част

• 47 653
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Малко глупав въпрос, но хляба ми почти винаги излиза от контейнерчето. Къде бъркам? Embarassed

Ако работите с установена програма, намалете маята. Така втасването ще е в по малък обем. Другия (по предпочитания) вариант е да редуцирате количествата на рецептата.

# 361

Ето и рецептата:

Брашно - 640 гр;
Топла вода - 385 мл;
Прясно мляко - 115 мл;

Олио - с.л.;
Сол - 2 ч.л.;
Захар - 1.5 ч.л.;
Суха мая - 4 ч.л. (около 12 грама);

Много течност ми се струва това за 640 гр. брашно ?  Thinking

# 362
  • София
...

Много течност ми се струва това за 640 гр. брашно ?  Thinking

Е ... не е повече течност да кажем от тази рецепта.  newsm62

...
Бял хляб

100 мл. кисело мляко
200 мл. прясно мляко
100 мл. вода
680 гр, брашно
2 ч.л.  сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
7 гр суха мая
2 с.л. овесени трици
...

Затова те попитах за консистенцията за хляба после - помниш ли ?
Да напомня, че рецептата не е моя и не е изпробвана от мен - от книжката на Мулинекс е.

# 363
Чакай сега малко пак да проверя , но в моята рецепта течността е 400 мл , а в твоята 500 . Да не би да си имал предвид 15 мл , а не 115? Thinking

# 364
От мен едно хлебче с горчица, по рецепта на just_femme.
Аз,разбира се,я префасонирах малко,но все пак не мога да не поздравя авторката за споделената рецепта   bouquet

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 18:16 от Анонимен

# 365
  • София
Чакай сега малко пак да проверя , но в моята рецепта течността е 400 мл , а в твоята 500 . Да не би да си имал предвид 15 мл , а не 115? Thinking

Аз няма как да имам нещо в предвид, защото рецептата не е моя, а от книжката на Мулинекс 5003. Wink Предполагам, че удрят на прекалено леко тесто защото втасването е малко като време, а явно искат да постигнат повече обем на хляба. 

# 366

Аз няма как да имам нещо в предвид, защото рецептата не е моя, а от книжката на Мулинекс 5003. Wink Предполагам, че удрят на прекалено леко тесто защото втасването е малко като време, а явно искат да постигнат повече обем на хляба. 

Хм , по-скоро мисля , че е  печатна грешка  newsm78 Абсурд е такова количеаство течност.Тестото би станало много мокро при всички положения. Бих направила рецептата с 285 мл. вода и 115 мл.  прясно мляко.  Thinking

# 367
  • София

Хм , по-скоро мисля , че е  печатна грешка  newsm78 Абсурд е такова количеаство течност.Тестото би станало много мокро при всички положения. Бих направила рецептата с 285 мл. вода и 115 мл.  прясно мляко.  Thinking

ГРЕШКАТА Е МОЯ ! СЕГА СЕ ОБАДИХ ПО ТЕЛЕФОНА ДА МИ ПРОДИКТУВАТ ОТНОВО РЕЦЕПТАТА !
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО, ЧЕ МИ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ ! КОРИГИРАХ РЕЦЕПТАТА !

# 368
Бърз хляб
Тегло: 1000 г
Време: 1:20 ч
Съ с т а в к и
• Вода: 400 мл.
• Олио: 2 с.л.
• Сол: 2 ч.л.
• Захар: 1,5 с.л.
• Сухо мляко: 2,5 с.л.
• Обикновено брашно: 640 г
• Суха мая: 4 ч.л.

Това е рецептата от рецептурника на М 5003.

# 369
  • Русе
 Тихичко на пръсти да се примъкна   tiptoe

# 370
  • София

Стой горе ръцете. Бързо казвай кой си и от къде си.  Laughing

# 371

Стой горе ръцете. Бързо казвай кой си и от къде си.  Laughing

Кой си и за какво се бориш? tooth

# 372
  • Географският център на България-Габрово
Ти се промъкни тихичко но с гръм и трясък сътвори нещо хубавичко и вкусничко

# 373
дядо хаджия, Мулинекс 5003 има ли рецептурна книжка.Моята от Техномаркет няма............????????????
Но нали пече щастлива съм.Казаха ми,че трябва да пиша на някакъв адрес за да ми я пратят ooooh! newsm78 ooooh! newsm78 #Crazy

# 374
  • София
дядо хаджия, Мулинекс 5003 има ли рецептурна книжка.Моята от Техномаркет няма............????????????
Но нали пече щастлива съм.Казаха ми,че трябва да пиша на някакъв адрес за да ми я пратят ooooh! newsm78 ooooh! newsm78 #Crazy

Аз съм я изтеглил от руския сайт на Мулинекс. Ама препоръчвам да си я четете вие лично, а не като мен да ми диктуват по телефона и аз после да пиша тука някакви странни рецепти.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт