Машина за хляб-27 част

• 47 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Пуснах я в горния си пост , видя ли я ? С прясно мляко била. Количеството е достаъчно за да стигне тестото капака ако маята е повече , но при печене определено ще спадне малко... newsm78

А да знаеш на коя програма работи ?

Там е проблема че мулинексите бавно загряват реотаните и това води до продължаване на втасването но 2 ч.л. мая ми се видят много. Според мен то това си е за ускорена програма този хляб.

# 601
Предполагам на основната - първа,поне предния четох , че го е правила на нея, а този го чака повече от 3 часа  Thinking

Предпочитам ти да си прав , а не аз, че знам колко е кофти да си вземеш нещо с мерак , а то да излезе с дефект от самото начало  Close

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 01:09 от kapri_z

# 602
  • София
Ми ще я изчакаме да видим дали ще се обади.
Обаче сега си видях разпределението на времето на основната програма и там има втасване за близо 1:45 часа. Това определено за 7 гр. суха мая на 500 грама брашно за мен си е направо убийствено.

Хубаво де от къде ги взимате тия рецепти бе хора да ида да ги видя та ако може да ги коригирам ли знам ли.

Ей така хляба с айряна чели, прочели и давай. Ама тя, че Поли писала отдолу, че е за огромен хляб никой не чете. Даже и редуцирана рецепта написхме май някъде.

# 603
Я да ви прекъсна конушмака  аз  в тая късна доба.

Цитат
Щото ако е рецептата за айряна тя не е съобразена с мулинекс 5000.
Какво имаш предвид?– аз съм с 5003
 и имах провал с този прословут хляб на Полина.

P.S. kapri_z ти още ли се моташ тук по форума? Laughing

Цитат
Ей така хляба с айряна чели, прочели и давай. Ама тя, че Поли писала отдолу, че е за огромен хляб никой не чете.

Хайде-де,  хаджияяяяяя..............по полека   Joy

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 01:19 от Dina.K

# 604
Я да ви прекъсна конушмака  аз  в тая късна доба.

Цитат

P.S. kapri_z ти още ли се моташ тук по форума? Laughing

М...да...м....Чудя се на чия врата да похлопам за кафето си утре.На дидолинка ли , на дядо хаджи ли.... на твойта ли .....newsm78 smile3503

didolinaaаааааааааааа , ехооооооо, ела кажи нещо де , не ни дръж така в чуденка....не се кахъри , ако проблема е в рецептата , ще го изкусурим , ако е машинката -ще я поправят.Здраве да е! Бял кахър!

# 605
  • София
Я да ви прекъсна конушмака  аз  в тая късна доба.

Цитат

Виж последното излечение от поста преди твоя.  Laughing

М...да...м....Чудя се на чия врата да похлопам за кафето си утре.На дидолинка ли , на дядо хаджи ли.... на твойта ли .....newsm78 smile3503

Мене утре ме няма, ама баба ти хаджийка си е в къщи така, че тропай на воля.  Wink

Така ... за съжаление трябва да ставам и няма да мога да дочакам Дидолина. Затова и пиша тук с молба да се свърже с мен на ЛС и да измислим нещо.

Лека нощ за днес.

# 606
  • София
Почвам да пояснявам машината е Мулинекс 5 000,каприз правилно е намерила рецептата,няма да я копирам,Дядо Хаджия е прав че с първата рецепта имах провал,но сеге сериозно тоя хляб е суров  newsm78 Абе не претендирам че съм факир,ама досега все съм месила питки на ръка и провал съм нямала.За втори път пускам машината на печене,хляба си е суров  newsm78 не знам дали ще се види от снимката,ама си отчупих малко и си е клисав  #Crazy Моя мъж си легна и ако утре не завари хляб,ще пусне машината от 6-тия етаж.Сериозно ви говоря,моля помагайте ако ще да пека още един хляб,може аз да съм сбъркала нещо,моя мъж като нищо ще я метне  ooooh! той я и купи де.
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17535606

# 607

Мене утре ме няма, ама баба ти хаджийка си е в къщи така, че тропай на воля.  Wink

Боже , боже , к'ви мъже  ooooh! Изниза се по терлъци и остави жената да му пере пешкира smile3532 Поне кафе ще ни направиш ли?  smile3503

# 608
Машината топла ли беше докато пече хляба?Ако реотаните не работят или са слаби и 5 хляба да опечеш все тая.Спокойно , иди си легни и ти , а утре занесете машината да я погледнат в сервиз или в магазина от който е взета.Кажи на мъжа си , че няма нужда да я хвърла , зашото има 2 години гаранция.Причината не е задължително да бъде в теб или в рецептата.

# 609
Цитат
Чудя се на чия врата да похлопам за кафето си утре.На дидолинка ли , на дядо хаджи ли.... на твойта ли .....

Заповядай, на чаша френско кафе с кроасани Stop, а  hahaha хаджията  си плю на петите и избяга

# 610
  • София
Да тпола беше,рецептата съм я взела от Форума седи на ! ва страница основна рецепта е  smile3511 както е написано на 1-ва страница така съм я направила.Само дето съм сложила суха мая.Всичко съм мерила с дозаторната лъжичка и чаша,само съм добавила 2 супени лъжици брашно.Затопля си машината,само да изчакам да изстине 15 мин и  ще го извадя за да го снимамм тоя ЛЯБ.Поне да ми кажете кво не му е наред,обаче междувременно отивам да меся нормален хляб и ще го пека в тоя проклет контейнер,че моя наистина ще я мята тая машина  Cry

# 611
Добре , ясна ми е ситуацията у вас , но се успокой.Като иска да я мята.Сега е 1.30 след полунощ.Луда ли си да почваш да месиш хляб и да го печеш?Върви си лягай.Утре ще сте по-спокойни и ще  опиташ отново. Ако все пак решиш да правиш хов хляб (което за мен си е чиста лудост по това време) , отвори машината да изстине добре.Отвори си книжката на мулинекс с рецептите(ако нямаш ще ти пратя линк към нея) и направи рецептата за бърз хляб.Програмата е час и 20 мин.Ако и този хляб не стане, повярвай ,причината не в теб , нито в рецептата.Хайде късмет!

# 612
  • София
Добре , ясна ми е ситуацията у вас , но се успокой.Като иска да я мята.Сега е 1.30 след полунощ.Луда ли си да почваш да месиш хляб и да го печеш?Върви си лягай.Утре ще сте по-спокойни и ще  опиташ отново. Ако все пак решиш да правиш хов хляб (което за мен си е чиста лудост по това време) , отвори машината да изстине добре.Отвори си книжката на мулинекс с рецептите(ако нямаш ще ти пратя линк към нея) и направи рецептата за бърз хляб.Програмата е час и 20 мин.Ако и този хляб не стане, повярвай ,причината не в теб , нито в рецептата.Хайде късмет!

Ами не познаваш моя мъж,и да луда съм вече замесих нормално си тесто ама на ръка,сега ще го мятам в пустия му контейнер,и имма книжка и висчко.Преди да поискам от моя мъж машинка всичко уж четох от тук,ама нейсе.Ако си тук още 10 минути ще е изстинал хляба  и ще го снимам,за да го видиш.Аз лично смятам,че или рецептата е не точна или аз съм с две леви ръце  newsm78.Много съжалявам,че оспамих темата,но смятам че ще е полезно за всяка нова домакиня с нова машинка.Приемам критики всякакви само ми обяснете къде съм сбъркала   bouquet

# 613
Цитат
моя наистина ще я мята тая машина  

didolinaa я го прати да спи – джабе купувал машинка.  Mr. Green

Цитат
направи рецептата за бърз хляб

kapri_z няма гаранция, че ще успее и на бързата, по добре е да  пусне основната   -да се види хляб  , че с такъв мъж
на глава не се излиза

# 614
  • София
...
Хайде-де,  хаджияяяяяя..............по полека  Joy

Добре, че като се прибрах у нас та рекох да мерна аз едно око да ви видя какви ги говорите вие.  smile3521

По полека по силно това е положението сестро, не мое да ми бумнете продукти за кило и нагоре хляб и после аман заман оти уйде тестото у тавано. Ще оди оно не ами и капака ще дигне. Не ги четее вие тия, че мулинекса бил за 1500 грама. Може и за толкова да е ама за най обикновен хляб с ниско втасване или пълнозърнест (ако му издържат бъркалките да омеси това чудо).

Мене утре ме няма, ама баба ти хаджийка си е в къщи така, че тропай на воля.  Wink

Боже , боже , к'ви мъже  ooooh! Изниза се по терлъци и остави жената да му пере пешкира smile3532 Поне кафе ще ни направиш ли?  smile3503

Кафето ще го направя аз спокойно, ама няма да ме има щото имам уговорени срещи още от преди седмица. Никой ти не е виновен, че се сещаш в последната минута къде да пиеш кафе.  newsm62

Ами не познаваш моя мъж,и да луда съм вече замесих нормално си тесто ама на ръка,сега ще го мятам в пустия му контейнер,и имма книжка и висчко.Преди да поискам от моя мъж машинка всичко уж четох от тук,ама нейсе.Ако си тук още 10 минути ще е изстинал хляба  и ще го снимам,за да го видиш.Аз лично смятам,че или рецептата е не точна или аз съм с две леви ръце  newsm78.Много съжалявам,че оспамих темата,но смятам че ще е полезно за всяка нова домакиня с нова машинка.Приемам критики всякакви само ми обяснете къде съм сбъркала   bouquet

Писах ти на ЛС сега остава да ме прочетеш и ще видиш, че всичко ще е наред. Нямаш две леви ръце щом имаш желание да направиш нещо. Спокойно и тук пиша аз съм изхвърлил поне 7 хляба в началото докато му разбера номера.

Сега вече окончателно лека нощ на всички.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 02:45 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт