ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 46 933
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 435
Ей, мръсна и продажна сган ни управлява... ooooh!

# 436
Последно - да се радвам ли или не, че съвсем се обърках вече...  Thinking

# 437
Вестник Сега:
...Депутатите решиха да защитят и традиционните култури като маслодайна роза, тютюн, лоза, пшеница, овошки и зеленчуци. Те обаче предвиждат да падне абсолютната забрана и защитата да бъде осигурена чрез задействане на предпазна клауза. Това е европейска практика, но за да се задейства, трябва да се намерят научни доказателства, че отглеждането на такива генни мотанти може да представяла риск за здравето или околната среда. За решението си България само ще информира ЕК...

Съжалявам, но тук става по-ясно, че нищо не е спечелено за чл.79, напротив - ще бъде загубен и заличен смисълът му по същество от сегадействащия закон.
Щяла била да се задейства "предпазна клауза" според "Европейската практика", която и сега може да бъде задействана по международния закон, който е от по-висока степен спрямо нашия и по Конституция си се прилага той при влизане в противоречие за конкретен случай.

На това тъй и никой не отговори: къде се иска, в кой нормативен документ някой изисква нещо такова от нас, точния текст, точното основание някой може ли да цитира?

За новия чл. 80 пак ще говорим.

момичета вижте какво пише- в случай че се намерят доказателства че е вредно....значи някой трябва да хукне да им доказва всеки път че е вредно,а не компанията вносител да доказва,че е безвредно, Нали знаем девиза на Монсанто-нашата работа не е да доказваме безвредието,а да продаваме. Това не е никаква забрана,ами си енаправо порта от варна до софия и на мен ми мирише на ОСТАВКААААААААА
жалко,харесвах го бат Бойко,но от няколко дни направо ми падна в очите до немай къде
говори разпалено как щял да санкционира кметовете за недобре усвоени средства от ЕС,как еди кой си крал 100-200 хиляди,а нас на колко ли ни е оценило неговото правителство???? крие се като мижатурка зад фустите на Манева и Караджова,явно тях ги жертват за да може другите да продължават  папкат

# 438
...вижте какво пише- в случай че се намерят доказателства че е вредно....значи някой трябва да хукне да им доказва всеки път че е вредно,а не компанията вносител да доказва,че е безвредно, Нали знаем девиза на Монсанто-нашата работа не е да доказваме безвредието,а да продаваме. Това не е никаква забрана,ами си енаправо порта от варна до софия и на мен ми мирише на ОСТАВКААААААААА
жалко,харесвах го бат Бойко,но от няколко дни направо ми падна в очите до немай къде

Естествено. Нали затова всички страни, които вече имат мораториуми/задействали са предпазна клауза сега са уявмими  и ги плашат с наказателни процедури и дела. Щото били отхвърлили научните и други аргументи, върху които са се основали, за да си задействат клаузите.

Т.е. - ние вече не можем да се основаваме на техните аргументи при положението: принципно смъкнати гащи, пък ги дигаме, ако докажем, че ще ни навреди.

# 439
Последно - да се радвам ли или не, че съвсем се обърках вече...  Thinking

Не се радвай, реално премахнаха ЗАБРАНИТЕ от чл. 80 и сега НИЩО НЕ НИ ПАЗИ !

виж по горните постове да не става калабалък Simple Smile

# 440
Е, едно число остана немахнато, да не си кривим душата, гражданино.

# 441
Дали е достатъчно, обаче?  Thinking

# 442
Мисля, че не знаете  какво искате...

# 443
Свалям шапка на нашите герои! БОЙО, ОП И ВСИЧКИ, КОИТО ПОЕМАТЕ ОГРОМЕН ТОВАР ВЪРХУ ПЛЕЩИТЕ СИ- БЛАГОДАРИМ ВИ! ДУМИТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗРАЗЯТ КОЛКО СМЕ ВИ ПРИЗНАТЕЛНИ! Истина е, че не бива да се отпускаме. Вижда се, че само с яко настъпване стават нещата. Информирането чрез листовки си остава, то е изключително важно. Нека да им става все по-ясно, че насреща им са не няколко фанатични екозащитника, а народа. Волята на народа. Както някои от вас вече казаха- опитват се да си оставят вратички. Но вярвам, че с усилията на всеки, както и до сега, ще си извоюваме чистота от тази зараза. БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛИ ХОРА! ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВСИЧКИ ВАС, КОИТО ВЕЧЕ 2 МЕСЕЦА НЯМАТ МИРА И СЕ БОРЯТ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

# 444
БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛИ ХОРА! ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВСИЧКИ ВАС, КОИТО ВЕЧЕ 2 МЕСЕЦА НЯМАТ МИРА И СЕ БОРЯТ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ!
Направо се гордея с Вас ! Peace  Hug  bouquet

Е, едно число остана немахнато, да не си кривим душата, гражданино.

да 30 км, но за какво ни е ?  newsm78 Можеше да бъде и 2 км не е кой знае какво щом няма забрана

# 445
Според мен нещата със санкциите трябва да се направят по-строги - не само 1 милион глоба за министър, щото при мизата която се залага, 1 милион може да е по-малко от половината - затвор, конфискация на имуществото и забрана за заемане на ръководни постове. Това да е санкцията за министъра, а за компаниите да са такива глобите, че не само да им е неизгодно да ги плащат, ами да значат фалит + отнемане на лицензи за дейност!
Глоби да има и за индивидуални фермери, които съзнателно и целенасочена са засадили големи масиви земя с гмо семена без разрешение.
(а не неволно заразяване)

Нека продължим в тази насока, да не си мислят че са ни баламосали!

# 446
Цитат
Т.е. - ние вече не можем да се основаваме на техните аргументи при положението: принципно смъкнати гащи, пък ги дигаме, ако докажем, че ще ни навреди.
това е някакъв абсурд,значи законите ги диктува интереса на корпорациите,а не народа,значи въвеждат неща  с доказани вреди и специално пак някой трябва да ходи да им доказва,ние все ще дебнем и ще доказваме,така ли???? уж волята на народа изпълняват,а си налагат тяхното,уж безопасността на народа е преоритет ,а вкарват зарази.....уж няма да пипат закона,а го правят на заразен вирус за нас и портфеил за тях....буферната зона както казах и повтарям не е никаква защита за хората,даже и за природата не е,ако на останалата територия се сее мутирали семена.Смешно е даже да си мислите че буфера от 30км е зашита някаква.Нищо чудно и да е трик,ето пада буфета,ние скачаме и те хоп-даваме ви го,но по другия член удар под кръста,т.е. по-важния.....все пак се радвам,че за някакви минути се чувствах радостна.от доста време само напрежение,напрежение,...

# 447
Министърът щял да отказва разрешение в 30 км зона.
А ако директорът на РИОСВ разреши - нарушение няма.

# 448
Министърът щял да отказва разрешение в 30 км зона.
А ако директорът на РИОСВ разреши - нарушение няма.

Абе ей, вече ме ядосахте. директорът на РИОСВ не дава такива разрешения по закон. Май наистина не знаете какво искате. Хайде, успокойте се до другата седмица, тогава ще видим какво ще се гласува в залата!

# 449
Не ми харесва тази работа. Трябва ясно да искаме членовете 79, 80 да си останат без изменение! Ако все пак е вярно, че може да се правят промени по време на гласуването на второ четене - трябва да се насочим натам. И да имаме една обица на ухото - щом непрекъснато ни правят адвокатски врътки, да искаме САМО И ЕДИНСТВЕНО запазване на тези текстове, ама до последната запетайка!

Общи условия

Активация на акаунт