ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 46 852
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 840
Холограма, недей да забравяш че нямаше, и ако от тях зависи никога няма да има обществена дискусия, така че въпроса не е дали какво и как са приели, а как ВИЕ да се организирате и да ги ПРИНУДИТЕ да се съобразяват с вас. Първо по буквата на закона, който те така и не спазват, второ когато станете сила с глас, който се разпознава, да изисквате не, ами да наложите промяна.

# 841
Хора да ви питам,ако протеста наистина сте го решили за 28 февруари,пуснали ли сте заявление до СО,и защо не е пусната нова тема с датата?!Пак ли ще чакате последният момент?!Действайте!!!

# 842

Не да се правят промени на коляно без публичност, без дебат, без същински мотиви. Това беше първата най-важна причина.

Сега са извили ръцете на народа много по голяма спешност и разиграват някакви сцени като на арабски пазар.
Просто беше много по-лесно да се иска всичко да си мине по законния ред.

За това има причини. Ако разберем причините, с доказателства, имаме преимущество...

този път цената не е приемлива да се престорим че не забелязваме...

# 843
   Може ли да попитам от тук пишещите имаше ли някой на това заседание? Това, което е качил Гражданин , и без да съм юрист, е твърде притеснително. Мисля, че още в четвъртък трябва да сме пред парламента с искане за оставки. За 28.02. си е отделно.

# 844
  • Stuck in a moment
ГМО в България вече се сее незаконно, въпреки че не можем да го докажем още.
А за парите - това е една печалба за 5-6 години , не повече, после земята не може да бъде ползвана за друго, освен това вредителите стават устойчиви на ползвания хербицид.
Който пък е канцерогенен....

Налага ми се често да пътувам до Козлодуй. Е, нагледах се на ниви, засяти с рапица - от двете страни на пътя, и докъдето ми стига погледът. Правят впечатление, защото са много красиви. Сега, обаче се питам...
И си отговарям - едва ли има контрол...
Да и ние в нашия регион сме пълни.
Заради био горива го правят, което не трябва да ни подведжда , че е безопасно, пак е толкова опасно. Освен това смесват слънчогледовото олио с рапично, за да е по-бистро и евтино...
Не че няма и ГМО слънчоглед.

Ходят и зарибяват фермерите , дават им семена на безценица , колкото да захапят...и така.

# 845
  • София
Нещо ми се губи какво казва сега действащият закон за зоните извън Натура и буферната зона, как е забранено ГМО там?

# 846
http://www.naturalnews.com/027352_Monsanto_GMO_Roundup.html
През октомври миналата година Монсанто са загубили пред върховния съд на Франция дело по обвинение, че лъжат, че Раундъп е "биоразградим". Делото е завесето от френски НПО. Мосанто дължат 233 милиона долара за подвеждаща реклама при продажбите.
А тук са дошли най-нагло и се правят на света вода ненапита.

# 847
Хора да ви питам,ако протеста наистина сте го решили за 28 февруари,пуснали ли сте заявление до СО,и защо не е пусната нова тема с датата?!Пак ли ще чакате последният момент?!Действайте!!!

моля, кажете има ли заявление за протест и ще има ли такъв? предаваме ли се? какъв е планът за действие?

забрана за освобождаването на ГМО в околната среда!

# 848
   Гражданин, доколко може да се вярва на тази информация, която си качил?        Не знам да не е провокация, защото ги няма преходните и заключителни разпоредби. А там било преместено съдържанието на чл.79. Някакво мнение по въпроса?

# 849

Не да се правят промени на коляно без публичност, без дебат, без същински мотиви. Това беше първата най-важна причина.

Сега са извили ръцете на народа много по голяма спешност и разиграват някакви сцени като на арабски пазар.
Просто беше много по-лесно да се иска всичко да си мине по законния ред.

За това има причини. Ако разберем причините, с доказателства, имаме преимущество...

този път цената не е приемлива да се престорим че не забелязваме...
миличка,причините са че не искат да правят закон за нас,няма друга причина освен нежеланието им,а искат закон за тях,както каза граждаина ние сме отвън,а закона е за покриване на престъпленията със законово облекло,това е...........и предпазната клауза на ЕС е в този стил......чакам отговор как са го направили в Италия,дано е скоро и ще пиша
Причините за нежеланието им конкетно са биогориво,няма вече място за съмнение,някой пита дали това от Гражданин било вярно- вярно до последната запетая за съжаляние,само едно изречение не ми стана ясно,но все тая.Щом си правят промени без да ни питат и без да им ги искат значи имаме право да искаме да бъдат спрени..това че сме пляскали за буферната зона,ами нормално при създалата се паника ,че ще ния вземат И НЕЯ,ама пак те го правят целия сценарии.........."всичките са маскари",както казва бай Ганьо...за мен исхода е  разговор с ББ,разговор с президента,още 2 отворени писма и голяма гласност + постоянен натиск. Като сме толкова големи активисти защо още няма дата за протеста ????Кой отговаря за това или целта е пак много приказки и никой на площада за да се саботират нещата.да се обяви  датата от сега пък ако нещо стане  ще се отмени,защо чакаме последния момент?

# 850
През октомври миналата година Монсанто са загубили пред върховния съд на Франция дело по обвинение, че лъжат, че Раундъп е "биоразградим". Делото е завесето от френски НПО. Мосанто дължат 233 милиона долара за подвеждаща реклама при продажбите.
леле мамо Пете,от къде го изкопа това,веднага трябва да го разпространим,има ли кой да го преведе свръх-бързо????????и си го прибави към папката с документите,нали питаше за всичко важно,това е голямо доказателство за отказ да ги пуснем в БГ ,нали чака разрешително сега за 20 000 декра,на коя фирма е?

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 23:50 от slunce_9

# 851
  • Бургас

Сега ли го разбра? Аз призовавам всеки, който не е гледал "The World According to Monsanto"/Светът според Монсанто да го гледа. Най-малкото няма да има излагации по медиите. Па ако организирате една публична прожекция на депутатите, закона може и да не мине!!! Някой питаш за агит материали по-рано в темата, и аз пак дадох този филм. По дяволите, вътре всичко е синтезирано!

# 852
http://www.naturalnews.com/GMO.html
Сайтът е страхотен. Препоръчвам го на всеки, който чете английски и има време

# 853
ами аз знаех за други дела и то от 2005 ,от миналата не знаех че има ,стават повече и е добре,надявам се да ги съдят във всяка една страна,ама там където не  са им съдилищата като нашите парламентьори-пласьори

# 854
Предлагам проект на ОТВОРЕНО ПИСМО до управляващите:

ДО........
ОТВОРЕНО ПИСМО

Господа управляващи,

Не сме съгласни с предлаганите от Вас промени в ЗГМО. Настояваме да не се променя по никакъв начин нито един текст от този закон, освен относно контрола върху ГМО в лабораторни условия, така както изисква ЕС в "тайното" писмо №.....(?)
Всякакви други промени и опити за правна еквилибристика с текстовете на ЗГМО са в нарушение със ЗНА поради липса на мотиви и обществена дискусия и ще бъдат считани от нас за погазване на волята на мнозинството българи и за нарушаване на обещанието на Бойко Борисов, дадено пред майките.

Още във вторник трябва някой да входира това писмо, ако сте съгласни.

Общи условия

Активация на акаунт