Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 61-ва тема

• 121 651
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
vesi_nn ,   nbirthday newsm67  на госпожицата!Страхотно меню...завиждам ти на въображението.
  Hug

моето вчерашно кухнотворене

Патешко с манго  /за мен/

и с моркови и нахут за другите /не са фенове на сладко-солените ястия/

и кекс с ябълки

# 61
  • София
Е кога нова тема, пък и 5 страници сте изпълнили с вкусотии, страхотни сте.  bouquet
Пепика, благодарности за темичката! Hug
vesi_nn, мноооого красиво е било у вас. Simple Smile Да е жива и здрава дъщеричката ти!  bouquet

Аз се включвам с едно много вкусно сладкишче по тази рецепта.

# 62

у нас - пиле салтимбока с гриловани тиквички с мащерка

Възможно ли е марсала-та да се замени с друго вино и какво е подходящо за да е най-близко до аромата и вкуса,или поне да споделиш къде да открия въпросната марсала.   bouquet

ох, да ти кажа, голяма драма с тази марсала. Хем скъпа, хем я няма....За последно преди доста време си бях купила от Хит.
Ами аз го правя и с бяло вино, но не става по същия начин, няма какво да се лъжем. Не че става лошо, просто е друго. Ароматите на масло, зехтин и марсала....и салвия...просто няма как да ги наподобиш. Може с порто сигурно да се получи не лошо.
Обаче! ми попадна във ФБ адрес на някакво магазинче за подправки и вина, които май имат марсала, трябва да потърся адреса.

Танитааааа ама прекрасност бе, този пай, просто как ти даде сърце да го разровиш!  Laughing

# 63
  • Varna
Аз няма да показвам снимки, макар че сте ми огромно вдъхновение - всички представящи се тук, за което благодаря от сърце!!! Освен това искам да честитя празника на esy,, чийто фен съм и да й пожелая много здраве, любов и усмивки!!!   bouquet   bouquet   bouquet

# 64
  • София
5 страници вкусотии! Браво на вас!

от мен постен гювеч:

и мини доза пай Банофи:

# 65
Веси, да ти е жива и здрава малката кукла!   ura Направо ми взе акъла с приготовлянията си!!! coolcool

Аелис, соления кекс всъщност е мързелива баница опечена в кексова форма: 2 чч брашно, 1 1/2чч кисело мляко, 1/2 чч олио, 2-3 яйца, 1чл сода и натрошено сирене. В случая сложих и малко чубрица. Дамския каприз ти е много апетитен...мммм

♥ Doro ♥ ,  Благодаря ти! Баничката ти е страхотна!
nahodkata , фалшиво или не изглежда вкусно тирамисуто ти!
краси.мира, както винаги стилно поднесени ястия!   bouquet

# 66
  • Пловдив
Омлет асорти изпечен на грил тигана, зелена салата  и пица:

# 67
Момичета, неуморни сте, както винаги! Аз пропуснах една тема, ама нали съм на диета... То това обаче хич не значи, че не поглеждах с едно... или с две очи в предишната, пък и хич не значи, че не съм готвила през това време... Laughing

Ето някои неща от мен:

Боб с наденица и брускети:

Пълнени патладжани с кайма и лазаня с кайма и гъби:

Мъфини със сирене по рецептата на Петя   bouquet за солен кекс и мъфини по рецептата за майонезения сладкиш на Сладка Хапка   bouquet:

# 68
  • Талант на 2012,2013 г.
Пепика, smile3525
Засега само запис.Привечер ще кача снимки. Embarassed

# 69
Имам белтъци и се чудя какво да ги направя  newsm78

Като ми останат белтъци обичам да си правя следния сладкиш:
Продукти: 4 белтъка, щипка сол, 150 гр. захар, 60 гр. брашно, 60 гр. краве масло, лимонова кора, 1 кафяна чаша пудра захар (за поръсване).
Избивам хубаво белтъците със захарта, прибавям останалите продукти. Получената смес изсипвам в намазнена и набрашнена тавичка и пека на 180 градуса за около 30 минути.
Успех и добър апетит!  Simple Smile

# 70
Хайде и аз в новата вуксна темичка. От мен засега само

Хрупкава кашкавалена палачинка  пеп-4о   bouquet

и мързеливки Не помня откъде съм си копирала рецептата  Blush

Отивам сега да разгледам какво сте показали и ще си „открадна” някоя идейка за вечеря  Wink

# 71

Възможно ли е марсала-та да се замени с друго

ами марсалата е вино с повече алкохол от обикновените вина, и с много наситен вкус. Може да се замени с порт, шери, амонтиладо, мадейра и дори с бургундско вино. Специално за пилето ще стане и с вермут! Става и с мерло, и с розов зинфандел.
И въобще всяко вино, което е плътно, "тежко", с наситен аромат - може и домашно ако е "по-тежичко", но без да накиселява, и да е с аромат на презряло грозде  Grinning
Разбира се няма да е 1:1 с оригиналната рецепта, но това не значи че няма да е вкусно  Peace Все пак всички рецепти имат варияции.

И да покажа едно хлебче, по идея от форумските "кифлички на марабу", но в уголемен размер Mr. Green , вътре е с плънка от пържен лук и кашкавал:

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 15:00 от Кремче Ванилия

# 72

Кремче, magi71, Аелис,  nahodkata, kloi, Doro    bouquet  
  – радвам се, че са ви харесали – гнездата, и на мен ми допаднаха бързи, лесни, вкусни, а и за предястие  са интересни.
  Идеята ми се въртеше в главата от месец  и вчера  се престраших – станаха наистина сполучливи. Реших да вкарам в употреба силик.   форма за мъфини, които стоят в шкафа и чака поредната доза кексчета.   Simple Smile

Птичи гнезда  –12бр.

Продукти
    4бр. картофа  - сурови / по големи/
    3 – 4 картофа  - сварени / по– малки/
    1бр. яйце
    250гр. пушен бекон
    250гр. гъби
    1бр. печена чушка
    2 - 3 стръка магданоз
    черен пипер, чубрица на вкус
    Гнездото –  настъргвам  суровите картофи на рендето – на най-едрото,
    изцеждам  водата, добавям  малко чер.пипер + белтъка,  всичко това се  рзбърква с вилица.
    С ръка вземам по-малко от сместа и облепям   стените на силико. чашки -
    пека в фурната  5 - 10 мин. колкото да се изпари водата от картофите – подложката е завършена.
    Плънката сварявам останалите картофи – пасират се, запържвам бекона + гъбите + чушката,
    прибавят се пасираните или намачкани  с вилица картофи + магданоза + жълтъка.
    С лъжичка вземам от готовата плънка и пълня  гнездата, връщам формата отново в фурната
    за около  5-10мин. – за леко запичане.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 23:45 от Dina.K

# 73
# 74
Запис за идейки Hug

Общи условия

Активация на акаунт