Отговори
# 390
  • софия
може ли поувяхнала салатка марулка да се оправи като се накисне с нещо?
Опитай да я сложиш във вода.

ще опитам, но още нещо се слагаше във водата - сол ли, захар ли... или лимонена киселина?
Аз лично нищо не слагам, но намерих това :Повяхналата маруля ще възвърне свежестта си, ако се натопи за няколко минути в гореща вода, след което се изплакне със студена.

благодаря ти, ще опитам  bouquet

# 391
Здравейте!
Не съм се разписвала отдавна тук с...въпрос.

Интересувам се от рецепта за свинско месо със зеленчуци на тиган. Както ги приготвят в китайските ресторанти.
Как се постига ефекта зеленчуците да са хрупкави?

Гъби печурки ще станат ли печени на скара? Цели или нарязани?
Трябва ли някаква предварителна подготовка?
Много ви благодаря! Hug

# 392
Ето една идея за свинско със зеленчуци от мен  Peace Остават хрупкави, като пържиш един по един за по 1 мин и се започва от най-твърдия и завършваш с най мекия - добавяш един след другг! Гъбите може и цели, може и нарязани, аз пека цели и не обработвам предварително, после овкусявам, зависи за какво ще ги ползвам Peace

# 393
  • Русе/София
Хайде помагайте-изпитана рецепта за пиле фрикасе. dontknow  33uu smile3529

# 394
Хайде помагайте-изпитана рецепта за пиле фрикасе. dontknow  33uu smile3529

Виж рецептата и вариантите на пеп-4оbouquet

# 395
  • Велико Търново
Мацки, да ми помогнете с идея какво да сготвя с коприва, но да не е супа?

# 396

Аз слагам копривата дда поври в подсолена вода до омекване, 10-ина мин,  после я пасирам направо в тенджерата. Отделно запържвам ситно нарязан лук, поръсвам го с брашно, червен пипер и разреждам с пасираната коприва. Слагам пак на огъня за около 5-6-7 мин. В това време слагам чубрица, смачкан чесън, натрошени орехи и леко разбъркани яйца. Яйцата зависи от копривата, но могат да бъдат 5-6-7 и повече. Става много вкусно, като ядене, гъсто е, пак се яде с лъжица, а приятелите ни се майтапят, че правя яйца с коприва. Разбира се, не пречи и да се намалят, но на мен ми е по-вкусно с тях - стават на парцали, парчета.........не звучи добре, но е вкусно.  Grinning

# 397
  • София-Младост

КОПРИВА
Кипвам копривата за макс. 5 минути със сол. Отцеждам я (без да изхвърлям водата) и я нарязвам на ситно. В тенджерка загрявам зехтин или масло и запържвам до златисто 2 с.л брашно. Разреждам с водата от копривата при непрекъснато бъркане. Добавям и самата коприва нарязана на ситно, 1 глава лук (може и връзка пресен), 3-4 ск. чесън, червен и черен пипер. Оставям всичко да поври 15 мин, като ако е необходимо сипвам още вода. Накрая може да финишираш по два начина:

1. Разбивам яйце, кисело мляко и натрошено сирене. С това нещо застройвам супата.

2. Чуквам няколко цели яйца (все едно ще правя яйца по панагюрски). Захлупвам с капака и дърпам от котлона след около 30 сек. Ако не обичате яйцата рохщи, оставете да поври 3-4 мин. Сервирам, като на дъното на чинията слагам натрошено сирене, отгоре цяло яйце и коприва и накрая поливам с разтопено масло, в което е запържен червен пипер. Става много вкусно

# 398
  • Варна.....
Копривена каша със сирене.
Задушавам малко лук, моркови, домат. Слагам копривата и после малко вода. Накрая сгъстявам с брашно. Ако имаш изостанала сметана също можеш да я сложиш. И при сервиране се ръси със натрошена сирене.

# 399
  • Велико Търново
Благодаря, а идея за нещо като ориз с коприва или кюфтета?

# 400
Благодаря, а идея за нещо като ориз с коприва или кюфтета?

3des, ето ориз с коприва, прегледай темичката, има доста идейки, може и нещо да си харесаш.  bouquet

# 401
  • Русе/София
Много благодаря ЛАБРЕКС

# 402
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Здравейте, момичета! Искам да попитам следното - може ли да използвам тефлонова тава с надраскано покритие, ако я застилам с хартия за печене или алуминиево фолио? Или да взема да я  изхвърля?

# 403
Здравейте, момичета! Искам да попитам следното - може ли да използвам тефлонова тава с надраскано покритие, ако я застилам с хартия за печене или алуминиево фолио? Или да взема да я  изхвърля?

Можеш да я използваш с хартия за печене. Аз лично ги изхвърлям, защото ме дразнят. Лошото е, че и следващите, които купих, май ще са със същото качество. А някой беше дал идея да се използват за барбекю със съответните доработки, разбира се.  Grinning

# 404
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Labrex, благодаря ти за светкавичния отговор!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт